Praktische informatie

Leeftijdsgroepen

Bij de indeling van teams hebben we te maken met regels over leeftijdsgrenzen, die door de Korfbalbond (het KNKV) worden gesteld. Het doel is om, vooral bij de jeugd, leeftijdgenoten zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen en hierdoor een evenwichtige competitie te krijgen.

Indeling

Kangoeroe klub – kinderen van 3 en 4 jaar
Reuzenpanda’s  – kinderen van 4 tot 7 jaar
SportAnders      – kinderen van 8 t/m 12 jaar met een specifieke hulpvraag

De jeugdteams van SCO worden ingedeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

F – pupillen van 6 tot 7 jaar
E – pupillen van 7 tot 9 jaar
D – pupillen van 9 tot 11 jaar
C – aspiranten van 11 tot 13 jaar
B – aspiranten van 13 tot 15 jaar
A – junioren van 15 tot 18 jaar

Dit zijn de gemiddelde leeftijden. Met dispensatie kunnen spelers langer bij een team blijven spelen of kunnen ze eerder overgaan naar een hoger team. Leden ouder dan 18 jaar worden in overleg, op basis van motivatie en kwaliteit ingedeeld bij een van de seniorenteams van SCO

Competitie

De competitie verloopt in twee gedeelten, namelijk in de zaal en op het veld.

Veldcompetitie:
De veldcompetitie loopt van eind augustus tot eind oktober en van eind maart tot begin juni. De thuiswedstrijden en trainingen zijn op het korfbalveld op het Sportcomplex De Hoolt-tuun in Oldeholtpade.

Zaalcompetitie:
De zaalcompetitie loopt van eind oktober tot eind maart. De thuiswedstrijden en trainingen zijn in sporthal de Steense in Wolvega.

Zomerstop : van juni tot eind augustus.

Informatiegids leden

In deze gids staat alle informatie met betrekking tot spelregels, organisatie rond trainingen en wedstrijden, regels en afspraken etc. etc.
Kortom alle informatie die een lid van k.v.SCO moet weten.

Vanaf nu kun je ook een gave SCO rugtas bestellen! Voor slechts € 15,- hangt deze rugtas om je schouders. Bestel deze rugtas op tijd zodat jij de rugtas aan het begin van het nieuwe seizoen in huis hebt. Bestellen kan door een mail te sturen naar kleding@kvsco.nl . Ook andere kleding en accessoires kun je nu bestellen, denk aan de SCO sportsokken en de SCO sporttas.

Bestel hier