Succes op regio finales korfbal van Olympic moves

Succes op regio finales korfbal van Olympic moves

Succes op regio finales korfbal van Olympic moves 863 648 K.V. SCO

Gisteren (30 maart) waren de regio finales korfbal van Olympic moves in Surhuisterveen. Olympic Moves is een initiatief van KVLO en NOC*NSF en is uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. In een sfeer van Olympische waarden hebben middelbare scholieren de kans gekregen om kennis te maken met diverse sporten, passend bij de belevingswereld van jongeren. Binnen Olympic Moves wordt het onderdeel korfbal gespeeld volgens het monokorfbal principe.

SCO trainer Frank van der Veen heeft een onderbouw en bovenbouw team van het Linde College in een aantal weken hiervoor klaargestoomd en hun tijdens deze regio finales gecoacht. Frank heeft dit met heel veel plezier gedaan en naar volle tevredenheid van alle betrokken partijen. Na het spelen van deze regio finales wist het Linde College bovenbouw team zich overtuigend te plaatsen voor de landelijke finale dag op 10 juni as. in Arnhem. Er wordt daar door teams uit het hele land gestreden om het nationaal kampioenschap voor scholen in de categorieën: klas 1-2, klas 3-4 en schoolteam.

In de aanloop naar de landelijke finale zal Frank het Linde College bovenbouw team wekelijks trainen. Daarnaast willen we bij SCO/MOTIP DUPLI in de nabije toekomst meerdere activiteiten samen met het Linde College organiseren, om korfbal naar een hoger plan te tillen. Wij wensen Frank en zijn Linde College team veel succes de komende weken en tijdens de landelijke finale dag.