Maciej wint met team Polen de EK finale

Maciej wint met team Polen de EK finale

Maciej wint met team Polen de EK finale 863 648 K.V. SCO

Van 4 tot en met 9 oktober 2021 werd het IKF European Korfball Championship B – Division 2021 gespeeld in Wroclaw, Polen. De Poolse stad Wroclaw was gastheer van dit kampioenschap met deelnemers uit Ierland, Griekenland, Schotland, Zwitserland, Slowakije, Turkije, Wales en Polen, die gezamenlijk streden om de felbegeerde gouden medaille. De organisator van dit evenement is de Poolse korfbalbond (Polski Związek Korfballu).

SCO selectie speler Maciej Kolodziejski kwam voor dit EK samen met zijn Poolse teamgenoten uit voor zijn geboorteland Polen. Na kwalificatie in de groepsfase en het overtuigende winst van Polen in de halve finale tegen Turkije (21-11), speelden Polen en Slowakije afgelopen zaterdag de EK finale.

Polen wist deze spannende finale wedstijd te winnen met 18 – 15 en behaalde hiermee de eerste plaats en de gouden medaille in dit EK. Wij willen Maciej en zijn team van harte feliciteren met deze geweldig prestatie. Gratulacje !!

De finale wedstijd Polen – Slowakije is terug te zien op onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=WkrEb2KH6TA