Update coronamaatregelen

Update coronamaatregelen

Update coronamaatregelen 863 648 K.V. SCO

Het eerste competitieweekend zit erop. We hebben veel geregeld en doen veel om de coronamaatregelen te handhaven, maar het moeilijkste is om de anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Heel begrijpelijk dat het gezellig is en dat je sneller dicht bij elkaar staat, echter als vereniging kunnen we hierop aangesproken worden. We gaan geen ‘politieagentje’ spelen, echter elkaar aanspreken en je verantwoordelijkheid nemen vinden wij niet meer dan normaal.

Uitwedstrijden spelen en bezoeken
Let erop om zoveel mogelijk omgekleed naar uitwedstrijden te gaan en draag een mondkapje wanneer je met meerdere in één auto zit. Ook kan het zijn dat de vereniging die je bezoekt de kleedkamers gesloten heeft, dus dat je niet kunt douchen. Kijk van te voren op de website van de betreffende vereniging. Natuurlijk houden we ons aan de regels die gelden bij de vereniging die we bezoeken.

Wedstrijden Mid Fryslân – SCO
Ook voor supporters geldt dat we de regels moeten naleven van een vereniging die we bezoeken. En misschien is het ook verstandiger om een wedstrijd over te slaan. Zo hebben we met Mid Fryslân gesproken over komend weekend. De conclusie is dat we welkom zijn, maar dat we maar met een beperkt aantal mensen heen kunnen, simpelweg omdat anders de Corona regels niet te handhaven zijn.

Bezoekers van k.v. SCO
Van bezoekers verwachten we als k.v. SCO dat je je aan de regels houdt. Er kan gedoucht worden en de kantine is open, echter wel met beperkingen. Ook voor bezoekende supporters kom niet in grote getalen, we kunnen maar 200 mensen toelaten en willen niemand teleurstellen. Dus denk na over de je eigen gezondheid en maak een keer de keuze om thuis te blijven.

Wat te doen bij Corona klachten?
SCO volgt hierin de richtlijnen van het RIVM. Dit geldt voor spelers, coaches/trainers, vrijwilligers, supporters, kortom een ieder die de club bezoekt.

Heb jij één of meerdere van de volgende klachten;  verkoudheidsklachten (loopneus, niezen, keelpijn, neusverkoudheid), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak?

  • Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is (vervolgens is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven.

Heeft iemand binnen het gezin of huishouden koorts en/of benauwdheid?

  • Het hele gezin of huishouden moet dan thuisblijven.

Meer informatie vind je op: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

Kortom help elkaar en ons als k.v. SCO en neem je verantwoordelijkheid.