Kerstbonus voor SCO

Kerstbonus voor SCO

Kerstbonus voor SCO 390 261 K.V. SCO

Ze kwamen los, de verborgen krachten in aanloop op de kerstdis. Uitgedaagd door de uitspraken van Verdouw en consorten die voorspelden dat de Friezen geen partij zouden zijn als het op pure techniek aan zou komen, stapte een tot op het bot gemotiveerd Kreeftkorps het Kruitloze tijdperk binnen. De onverzettelijke blokkeerfriezen grepen de Arnhemmers bij de strot en na de eerste klappen uitgedeeld te hebben werd de voorsprong nooit meer uit handen gegeven. De geroemde Arnhemse meisjes hadden het nakijken en moesten naast het weggeven van stippen, 17 van de 26 treffers incasseren. De Friese powergirls, onder aanvoering van de messcherpe Kim, hadden de handschoen opgepakt en sloegen stevig van zich af. Na een 11-16 ruststand werd het vlak voor het einde nog flink spannend maar nadat Britt op 24-25 Kevin op de stip had gezet tikte de captain dit buitenkansje onverschrokken af, speelde SCO de wedstrijd professioneel uit en konden de eerste punten geteld worden.

Commandant Kreeft heeft voorlopig het stokje overgenomen en zijn eerste bevel voor de mars op Arnhem was om Femke naar het front te roepen voor de dolende Evelien. Het koningskoppel Britt en Kim werd in ere hersteld waardoor de vakken aangepast werden. Nadruk op de vrouwelijke aanvalskracht was het motto en dat pakte prima uit. Met Kim, Britt, Kevin en Sjoerd in de aanval moesten Femke, Annick, Wessel en Ray de klappen opvangen. De eerste tikken werden uitgedeeld door Kim die eerst listig profiteerde van ruimte onder de korf en even later met een doffe dreun SCO op grotere voorsprong had gezet. Na Arnhems verzet meldden zich de nooit verzakende Annick en de grillige Sjoerd op de scoringslijst. OA kwam op gelijke hoogte maar het duo Kim en Britt sloeg stevig van zich af en gaf hun tegenstreefsters het nakijken waardoor SCO op 4-6 kwam. Via een verzilverde stip van vechtjas Wessel en een rake vrije bal van Britt bleven de Friezen op voorsprong. De Gelrenaren wisten aan te haken. Dubbele scores van Kim en de overenthousiast spelende Ray tilden na zijn zeer fraaie doorbraak de stand naar 8-12. Nadat een vrije bal direct op de hotte Kim werd gespeeld en zij haar zesde treffer scoorde werd het 9-13 waarna Annick uit haar eigen actie 9-14 binnen prikte. Hard werkende Sjoerd en de nadrukkelijk aanwezige Femke brachten de ruststand op een niet mis te verstane 11-16. De eerste missie was geslaagd.

Direct na rust stipte powerpack Wessel 11-17 binnen. Via de onverschrokken knokkende Ray, de nooit opgevende Annick en de vanavond onstuitbare Kim liepen de Friezen met ondersteuning van de krachtig afvangende Wessel weg naar 13-21 en leken de Arnhemmers murw geslagen. De Friese Mata Hari’s scoorden rustig over alle schijven door. Na zuivere treffers van de alom heersende Britt en de nooit buigende Femke scoorde de ongrijpbare Kim haar negende treffer en stond er een afgetekende 16-25 op het bord. SCO leek op weg naar een duidelijke overwinning op de koploper. Supersub Frank werd gebracht voor de op scherp spelende Ray.

Maar in Arnhem is een overwinning nooit zomaar binnen gehaald. En zeker niet in het oostelijk deel waar de wijzen schijnen te wonen. Met Steenbergen aan het roer blijft het oppassen geblazen. Na enkele omzettingen lichtte binnen de kortste keren de niet meer verwachtte 24-25 in het neon op. Acht Gelderse scores op rij hadden het duel in een zeer spannende eindfase gebracht. Zouden de Friezen alsnog met lege handen komen te staan? Naast de vanavond vlijmscherpe Kim beschikt SCO natuurlijk over de ervaren krachtpatser Britt die ook nu de vijandelijke Kapteijn het nakijken gaf. De noodgreep leidde naar de stip die zeer beheerst door Kevin werd afgetikt. Met een puike teamprestatie speelden de Friezen met vertrouwen de wedstrijd uit en sleepten op 25-26 de eerste overwinning uit het vuur.

Vallen, opstaan, knokken en weer doorgaan! SCO liet zien niet afgeschreven te zijn. Omdat de nummers 6 en 7 punten lieten liggen zijn de concurrenten weer in het vizier. We gaan weer richting het licht, een ster doemt op boven de Hoolttuun. Laat het u allen heerlijk smaken!

Een gezond en sportief 2020!

Hans

Scores: Kim van Dalen 9, Britt Rottink 3, Annick Koning 3, Wessel Mulder 3(3), Ray Bouwman 3, Femke van Zwol 2, Sjoerd Tel 2, Kevin Sierdsma 1(1)