Linde College docenten op bezoek bij SCO

Linde College docenten op bezoek bij SCO

Linde College docenten op bezoek bij SCO 863 648 K.V. SCO

Nadat onze hoofdtrainer Arjan Kreeft afgelopen week de docenten Lichamelijke oefening van het Linde College diverse korfbalspelvormen heeft uitgelegd welke gebruikt kunnen worden in de lessen, zijn de docenten afgelopen zaterdag te gast geweest bij de wedstrijd SCO 1 – OVVO 1.

Samenwerking
SCO wil graag vernieuwend zijn en werken aan de korfbalsport in de omgeving. Daarin zoekt onze club de samenwerking met verschillende partijen. Het Linde College is een belangrijke partner voor SCO om de korfbalsport verder te ontwikkelen. Door deze samenwerking hebben we afgelopen jaar al kunnen bereiken dat Frank van der Veen vele trainingen heeft gegeven in het kader van “olympic moves”, een soort olympische spelen voor scholen. Gedurende het jaar zijn er diverse gesprekken geweest, wat uiteindelijk heeft geresulteerd dat er in de toekomst meer korfbal gegeven wordt op het Linde College.

Talentontwikkeling
Om in de gymlessen een goede “korfballes” te geven, zijn afgelopen week de docenten getraind door Arjan Kreeft (hoofdtrainer selectie). Hierin is vooral aandacht geschonken aan de basisvaardigheden van de korfbalsport en hoe deze vaardigheden in een spelvorm voor iedere leerling te trainen zijn. Hopelijk kunnen we hier in de toekomst verdere stappen zetten, zodanig dat er meer leerlingen de korfbalsport leren kennen en hopelijk ook gaan korfballen bij een club in de regio. Daarnaast staat bij zowel het Linde College als SCO, talentontwikkeling hoog in het vaandel. Mogelijk kunnen we in de toekomst hierin ook samenwerken.

Tactische wedstrijd toelichting
De goede contacten en gesprekken hebben er ook toe geleid dat we als k.v. SCO een 7-tal docenten hebben kunnen ontvangen bij de net gespeelde thuiswedstrijd van SCO 1 tegen OVVO. Na het ontvangst door de gastheren Roland Oostra en Bauke de Vries werd onder het genot van een kop koffie met wat lekkers, het programma van de avond doorgenomen. Na de koffie is er gestart met een tactische toelichting op de wedstrijd door de hoofdtrainers van SCO. Hiermee konden de docenten met inside information de wedstrijd bekijken. Gedurende wedstrijd werden er aan onze gastheren diverse vragen gesteld over het spel. Na de wedstrijd werd gezellig nagezeten, waarbij de catering natuurlijk in goede handen was bij Bertus van de Steense.

Al met al een geslaagde training van en gezellige avond uit voor de LO docenten van het Linde College. Op naar een verdere samenwerking!