Selectie SCO traint onze sterren van de toekomst

Selectie SCO traint onze sterren van de toekomst

Selectie SCO traint onze sterren van de toekomst 863 648 K.V. SCO

Gisteravond (donderdag red.) werd de SCO E, D, C en B jeugd getraind door en met de selectie van SCO. Een groep van bijna 70 kinderen begon gezamenlijk aan de warming up, op muziek met een lekkere beat.

De grote groep werd daarna opgedeeld in meerdere kleine groepjes, elk met één selectie lid. Elk groepje deed vervolgens een schot circuit, gevolgd door een 1 tegen 1 tegen het selectielid. Omdat estafettes in de training heel veel plezier geven kreeg deze training een extra boost van de dynamische “schot estafette”.

Tijd voor wat meer “competitie”, dus werden er partijtjes monokorfbal gespeeld. Twee partijen die tegen elkaar heen en weer spelen tussen 2 korven, die op ongeveer 15 meter afstand van elkaar staan. Het doel hiervan is de bal weten te veroveren en door samen te spelen in scoringspositie te komen en te scoren.

Nadat gezamenlijk alle gebruikte materiaal weer netjes opgeruimd was, werd deze geslaagde training met prachtig weer, afgesloten met een ijsje voor iedereen. Alle spelers gingen na de training dan ook met een grote glimlach van het veld.

Zo blijkt maar weer dat als de jeugd getraind wordt door de selectie van de eigen club er vanzelf een grote hoeveelheid inspiratie en plezier komt. Wil je ook op korfbal, of een keer vrijblijvend meetrainen?  Neem dan contact op via sporten@kvsco.nl . Iedereen is welkom bij SCO!