SCO/ MOTIP DUPLI talenten kwalificeren zich voor RTC De Venen U15 2022

SCO/ MOTIP DUPLI talenten kwalificeren zich voor RTC De Venen U15 2022

SCO/ MOTIP DUPLI talenten kwalificeren zich voor RTC De Venen U15 2022 548 411 K.V. SCO

Zondagochtend 13 maart vond de tweede en laatste selectie in De Steense plaats voor de samenstelling van het RTC (Regionaal Talenten Team) De Venen 2022. Een RTC biedt talenten in de eigen omgeving, in de eigen leeftijdscategorie een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hoger liggende niveaus en nationale selecties. RTC De Venen is de selectie van de zuidkant van Friesland en Drenthe.

Twee eerstejaars SCO C1 spelers t.w. Maud van der Lende en Daan Hoogenkamp wisten een plek in het talententeam RTC U15 (onder de 15 jaar) te bemachtigen. Daarnaast kregen SCO spelers Jildou Hoekstra, Rutger Elsinga en Dion Oostra een stageplek in het talententeam aangeboden, waardoor zij met het RTC U15 team mee mogen trainen.

Dit RTC-team gaat zich via trainingen eens in de twee weken voorbereiden op het veldtoernooi op Hemelvaartsdag, waar alle zestien RTC’s uit het hele land elkaar treffen. Na de zomer richt men zich samen met het trainersduo Redmar Bauer/Marrit van der Laan op de zaaltoernooien, de Pre-Challenge in de Herfstvakantie en de Korfbal-Challenge tussen Kerst en Oud en Nieuw.

Wij wensen Maud, Daan, Jildou, Rutger en Dion heel veel succes met deze nieuwe uitdaging!