SCO traint leerlingen Linde College

SCO traint leerlingen Linde College

SCO traint leerlingen Linde College 863 648 K.V. SCO

SCO traint Linde College leerlingen voor DE GROOTSTE SCHOOLSPORTCOMPETITIEVAN NEDERLAND!

Door “Olympic Moves” krijgen alle middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten en het plezier hiervan te beleven. Olympic Moves is een initiatief van KVLO en NOC*NSF en is uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren, kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen.

Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle middelbare scholen in Nederland.  SCO gaat de komende weken 15 Linde College leerlingen trainen, om hen voor te bereiden op de regionale finales in Surhuisterveen op 30 maart as.

Er wordt dan gestreden om het nationaal kampioenschap voor scholen in de categorieën: klas 1-2, klas 3-4 en schoolteam. Binnen Olympic Moves wordt het onderdeel korfbal gespeeld volgens het monokorfbal principe.