IRIS Koeriers, elkaar verder helpen en beter maken

IRIS Koeriers, elkaar verder helpen en beter maken

IRIS Koeriers, elkaar verder helpen en beter maken 863 648 K.V. SCO

Sponsor in de spotlight

Achter de schermen bij ……

IRIS Koeriers, elkaar verder helpen en beter maken

IRIS koeriers is een koeriersdienst met vestigingen in Amsterdam, Hilversum en Groningen. Eigenaar Ybo Duursma onderscheidt zich met IRIS Koeriers door het professioneel vervoeren van zendingen die absoluut op tijd moeten zijn en / of veel waarde vertegenwoordigen. Je moet daarbij denken aan bloed, weefsel, rechtbankstukken, machineonderdelen, exclusieve kleding, ICT apparatuur, opname- en uitzendapparatuur en tegenwoordig ook Coronatesten bijvoorbeeld. In 2007 is Ybo gestart met IRIS Koeriers.

Ybo: “Ik ben in 1997 begonnen als koerier in Groningen, bij een rechtsvoorganger van IRIS Koeriers. Een bijbaan naast mijn studie. In de loop der jaren is dat wat uit de hand gelopen en na 2 faillissementen in loondienst heb ik na het tweede faillissement een deel van de boedel van de curator gekocht samen met een investeerder. De boedel bestond uit de telefoonnummers en de klanten bij de vestigingen Hilversum, Amsterdam en Groningen. Sindsdien ben ik dus, soms met vallen en opstaan, ondernemer in deze branche zonder dat ik daar op voorhand echt goed over nagedacht heb, maar wel met veel plezier. Mijn drijfveren zijn aan de ene kant het blij maken en houden van onze opdrachtgevers, waarvan een aantal al meer dan 20 jaar bij ons is. Aan de andere kant de vreugde van onze mensen, waarvan de harde kern op de planning en een aantal chauffeurs ook meer dan 15 jaar bij IRIS Koeriers werkt. Met z’n allen groeien we elk jaar weer een beetje. In omzet, in professionaliteit en als mens. Elkaar verder helpen en beter maken, dat drijft mij het meest denk ik.”

De kernwaarden van IRIS Koeriers zijn waardevolle goederen van A naar B brengen in opdracht van bedrijven. Altijd op tijd, altijd onbeschadigd en altijd met een glimlach!

De Corona pandemie heeft ook consequenties voor IRIS Koeriers. In maart 2020 verdween in de eerste weken ineens een groot deel van hun omzet vertelt Ybo. Dat trok vervolgens daarna wel weer wat bij en er kwam ook “nieuwe” omzet voor terug, zoals het vervoeren van Covid testen en computerapparatuur voor thuiswerkplekken. De vraag is echter volgens Ybo, wat er gebeurd als we weer terug gaan naar (soort van) normaal. Welke omzet gaat, welke blijft en wat is er dan nog over van de omzet van voor de pandemie?

Op dit moment hebben ze bij IRIS Koeriers geen extra personeel nodig, maar…. “We zoeken nog wel eens studenten in Groningen voor 1 of 2 avonden in de week. Dat is misschien wel even relevant om te melden. Open sollicitaties zijn altijd nuttig, onder de studentengroep is er door stages en afstuderen nog wel eens wat verloop”, aldus Ybo.

De overzichtelijke website www.iriskoeriers.nl heeft als belangrijkste doel bereikbaar en vindbaar te zijn voor nieuwe opdrachtgevers. Ybo: “voor onze vaste opdrachtgevers hebben we daarnaast op onze website ook een online portaal, waarmee zij hun opdrachten meteen in ons planprogramma kunnen schieten. Dat is gemakkelijk en zeer efficiënt.” IRIS Koeriers is daarnaast ook online te vinden op Linkedin, Facebook en Instagram en is er een Twitter account.

We vroegen aan Ybo, “wat heeft je aangezet om een sponsor samenwerking aan te gaan met SCO?” Ybo: “Wij geloven heilig in de toegevoegde waarde van een sportvereniging en in het bijzonder een korfbalvereniging vanwege het gemengde karakter en de familiesfeer. En als die korfbalvereniging ook nog aan topsport doet, een uitstekende jeugdopleiding heeft maar tegelijkertijd de breedtesport veel aandacht geeft en zelfs zelfstandig een concept als SportAnders heeft ontwikkeld, dan dragen wij daar graag een steentje aan bij. Daarnaast krijg je als sponsor bij SCO gewoon ontzettend veel waar voor je geld. De businessclub levert ons omzet, nieuwe klanten en ook enkele medewerkers op. In het kader van “elkaar verder helpen” passen we uitstekend bij elkaar.”

Ybo is naast zijn drukke werkzaamheden bij zijn bedrijf, ook echtgenoot van Ilona en samen hebben ze twee kinderen, Tjerk en Jelle. Daarnaast maakt hij ook wekelijks tijd vrij voor het trainen van SCO E1 en E2. Velen kennen hem ook door de vele andere dingen die hij voor SCO heeft gedaan en waarvoor de club hem dankbaar is.

Als mensen vragen hebben, een open sollicitatie willen sturen of meer willen weten over de koeriersdiensten van IRIS Koeriers, dan kunnen ze een Email sturen naar ybo@iriskoeriers.nl of bellen naar 0800-IRIS777 en vragen naar Dennis of Ybo.