SCO ontglipt de laatste strohalm

SCO ontglipt de laatste strohalm

SCO ontglipt de laatste strohalm 943 698 K.V. SCO

Het had gekund. Bij rust leken de kippen op een stand van 13-14 geslacht te kunnen worden maar waar vorige week de wolven met bloeddorst in de ogen de schapenkoppen door een kolkende Steense joegen, pikten de haantjes in de 2e helft fel van zich af en reageerde de roedel te tam om de punten uit de Veluwehal mee te kunnen slepen. Op 27-22 dropen de Friezen met de staart tussen de benen af en lijkt er een einde te komen aan het langdurige verblijf in de hoofdklasse.

Zoals verwacht was het een gekakel van jewelste in het land van de megastallen. Maar er was plek genoeg. “Alle kippen vliegen!” hangt er pontificaal op meerdere plekken, dat de zegen van boven komt is in de bijbelgordel duidelijk. ODIK opende met een wegstartactie waarna Britt haar woest fladderende tegenstandster verschalkte bij de uitvoering van een vrije bal. Bij een volgende uitvoering van Femke werd de vrijstaande Kim aangespeeld die 1-2 binnen prikte. De soeverein leidende jachtopziener Vries gaf duidelijk de grenzen aan en stuurde het opgewonden standje van Woudenberg al vroeg terug in zijn hok. ODIK stipte 2-3 binnen waarna Menno een vuurpijl door de mand joeg voor de 3-3. Een vrije doorbraak van Britt, die haar tegenstandster volledig zoek het bos instuurde, had een beter lot verdiend.

Het spel ging over en weer. Scores van de thuisploeg werden gepareerd met een fraaie doorbraak van Ray die hoog opspringend de bal bijna door de mand duwde en een zuiver naschot van Menno als afsluiting van een vlotte combinatie. Maar het tempo lag te laag en de bloeddorst leek gestild. De Friese mannen kregen geen overwicht in de paalzone waardoor de dames in de rebound werden gedrukt. En daar hadden we de inbreng van karakterspeelster Inge verwacht die nagelbijtend op de bank moest toekijken. Femke bulldozerde haar tegenstandster onder de vloer waarna het rondfladderende verenpak meer overwicht kreeg ondanks een rake afstander van Kevin. Aegle greep naar de time-out om meer passie in de ploeg te pompen. En dat hielp. Met meer overtuiging werd de achtervolging ingezet en via Wessel, Menno en een zeer alert spelende Annick kwamen de teams naast elkaar. ODIK probeerde opnieuw te ontsnappen maar Wessel vanaf de zij- en Britt vanaf de achterlijn grepen de Barnevelders bij de strot waardoor het 11-11 werd. Een iets gretiger SCO greep het commando en nadat Wessel in de gelegenheid werd gesteld om flink te herhalen poeierde hij 12-12 binnen waarna Annick zuiver profiteerde van het listig verleggen van het spel en 12-13 scoorde. Menno schoot onder grote druk met een hoog schot na een vlammende pass van Annick de 12-14 door de mand. De Friezen leken met deze stand naar de thee te kunnen maar Barnevelders dropten nog verlaat ei in het nest zodat Johan Vries op 13-14 voor de rust floot.

Na de hervatting trokken de roodwitten de stand gelijk waarna de sterk spelende Annick na een mooie combinatie 14-15 scoorde. SCO wilde wel gas geven maar kwam niet echt los. De woeste overtuiging vanuit de Steense ontbrak in de Veluwehal. Een rake treffer van Femke uit een vrije bal en een score van Menno vanaf de zijkant werden in de omschakeling weggepoetst. Een doffe plof van Femke betekende 17-18 waarna van Woudenberg zijn nog altijd niet vanwege rood bestrafte captain naar de kant haalde. Kim won nog wel een hanengevecht maar de hoendervogels kwamen beter in het spel.

Er brak een cruciale fase aan waarbij ODIK verse hoenders losliet. Deze fel pikkende kuikens moesten af en toe door Vries tot de orde worden gefloten. De doelpuntloze periode werd door Aegle onderbroken met het inbrengen van supersub Frank die zijn eerste schot gelijk door de mand joeg.  Nadat de hardwerkende Ray een vrije doorbraak verprutste en in de omschakeling de bal terug wilde veroveren, verstapte hij zich en moest geblesseerd naar de kant. Van Woudenberg joeg de één na de andere haan de arena in. Met een schot vanuit het hoekie consolideerde Frank zijn 100% score en bracht de stand op 21-20. “It’s all-in the name..”, zal Aegle gedacht hebben. Hij stuurde de volgende Frank naar het front. En de reus uit Oldeholtpa’ deed wat hij moest doen. Greate Pyr van Wolvega plukte de ballen in de paalzone en zette de spitsen aan het werk. Maar het waren de ODIK-hanen van Golberdinge en Bruinekreeft die de afstanders door de mand bleven schieten.

Wessel, die dit keer geen vuist kon maken, scoorde na een doorbraak en Britt die mooie acties liet zien maar het fortuin ontbeerde, schoot onder grote druk de 22e treffer voor SCO door de mand. Dat woog helaas niet op tegen de Barneveldse mannen die het record eiergooien verbraken. Haantjes 25 en 26 troffen samen 17 keer doel in de 27-22 eindstand.

Bij winst hadden de Friezen prima zaken gedaan en was er van alles mogelijk geweest. Nu lijkt de laatste strohalm geknakt en rest het uitspelen van de competitie. Maar ook dan kunnen er mooie momenten volgen en dat moet de volgende uitdaging zijn. Ik zie U komende zaterdag in de Steense.

Hans

Scores: Menno de Vries 5, Wessel Mulder 4, Britt Rottink 3, Annick Koning 3, Femke van Zwol 2, Frank vd Veen 2, Kim van Dalen 1, Ray Bouwman 1, Kevin Sierdsma 1