SCO slaat te laat terug

SCO slaat te laat terug

SCO slaat te laat terug 1706 982 K.V. SCO

Dat er een scherper Oost Arnhem aan de start zou staan was te verwachten. En dat Steenbergen een slim tactisch plan had bedacht zou ook geen verrassing mogen zijn. En toch liet SCO de kans op een beter resultaat uit handen glippen. Na een gelijk opgaande eerste helft met een 7-8 ruststand speelde Steenbergen zijn troef uit en sloegen de Gelrenaren een gat naar 9-17. Een fel coachende Frieswijk vuurde vol passie zijn team aan waardoor met name de Friese powergirls feller van zich af beten en SCO zich naar 16-17 terug knokte. Sluipschutter Rick Verdouw sloeg daarna genadeloos toe en na een laatste Friese stuiptrekking gingen de punten naar Arnhem.

Met Aegle Frieswijk langs en de teruggekeerde Menno de Vries binnen de lijnen begon dit duel goed met een krachtige doorbraak van Britt die gelijk Wessel op de stip zette. Maar de IJzervreter was nog onvoldoende warm geolied waardoor de eerste klap niet door de Friezen maar daar de gasten uitgedeeld werd. De wat onbekende Jorrit Meijer die bewust los gelaten werd profiteerde door met 2 afstanders de 0-2 op het scorebord te zetten. Annick had nog wat over van de oudejaarsviering. Na haar doorbraak vuurde ze vlak onder de korf een losse flodder af die als een gillende keukenmeid door de zaal gierde. Menno liet zijn kwaliteit zien door zijn eerste schot randloos door de mand te poeieren. De enige overgebleven Broenink brother scoorde 1-3 waarna Ray met een afstander voor de aansluiting zorgde. Uit een directe pass van Britt bij het nemen van een vrije bal op de vrijstaande Kim scoorde zij de gelijkmakende 3-3 waarna de Arnhemmers opnieuw de voorsprong grepen.

Het fysieke duel werd uitgevochten met een laag schotpercentage omdat de nadruk laag op het afstoppen van de tegenstander. Af en toe werd de strijd onderbroken door een scheidsrechterlijke auditie voor de commercial van “was eerst maar even naar Specsavers gegaan…” Oost Arnhem had continu een direct antwoord klaar op gelijkmakende scores van SCO. Een treffer van Femke bij het uitvoeren van een vrije bal, een erg vlak schot van Britt dat bijna horizontaal door de mand ketste en een raak schot vanuit de achterhoek van Menno werden door de zwartwitten in de omschakeling gepareerd. Nadat Britt via een soepele combinatie vanuit de hoek fraai de 7-7 door de mand denderde leken de teams op deze stand de rust in te kunnen gaan. Door onbegrijpelijk vrij laten aanleggen en een volgende commercial-auditie waarbij Menno toch echt een stip mee had moeten krijgen, konden dat de gasten met een minimale voorsprong van 7-8 naar de thee.

Steenbergen had hier toverdrank aan toegevoegd. Als herboren kwamen de gasten uit de kleedkamer. Na twee treffers speelde de coach zijn volgende troef uit. De niet aan de start verwachte Meijer maakte plaats voor sluipschutter Rick Verdouw die gelijk van zich liet horen. In het 3e kwart liepen de Gelrenaren weg naar 7-12 tegen een mat reagerend SCO. Frank werd ingebracht voor Ray maar de supersub kon in eerste instantie ook geen potten breken. Nadat Femke vanaf de zijkant 8-12 scoorde zetten de gasten onder leiding van Verdouw opnieuw aan en sloegen een gat naar 8-15 waarna Femke Kevin op de stip zette die 9-15 verzilverde. Een gelaten SCO liet zich compleet overrompelen.

De staf greep in. Inge werd ingebracht voor Annick. Op  9-17 was de maat vol. Rick stoeide met de altijd felle Inge en de scheids was even bij de les. Kevin stipte 10-17 binnen. Onder vurige aanwijzingen van Aegle rechten de powergirls de rug. Femke benutte een vrije bal op 11-17, uit een listige wegstapactie scoorde vervolgens de flink gehavende Britt 12-17 waarna Kim haar tegenstandster verschalkte door bij het invullen te profiteren van een onoplettendheidje en vlak onder de korf de bal voor 13-17 door de mand frummelde. De mannen gingen mee in de opstanding. Kevin benutte de vrije ruimte in de paalzone en scoorde 14-17 waarna een fel coachende Aegle in door OA aangevraagde time-out het vuur in zijn team nog meer opporde. Uit een snel schot poeierde Menno 15-17 binnen. De bijna ingedutte achterban leefde helemaal op en begon de AegleAcht vurig aan te moedigen.

De vonk sloeg over. Supersub Frank werd opnieuw ingebracht en vanaf de achterlijn knalde hij de aansluitingstreffer binnen. De geslepen Arnhemse Lucky Luke sloeg genadeloos toe. De inkt van het noteren van Franks’ score was nog niet droog of Verdouw had alweer toegeslagen. Met een ultieme krachtsinspanning brak Menno langs zijn tegenstander en na de daarop volgende scrimmage kon ook deze scheids niets anders dan naar de stip wijzen. Nadat Kevin die succesvol af had getikt bleef de scheids naar de stip wijzen op felle aanwijzingen van de gasten. De auditie zou binnen gehaald moeten worden. Kevin moest onbegrijpelijk opnieuw plaats op de stip nemen. Gelukkig is de boer troef. Stoïcijns herhaalde Kevin zijn actie en bracht de stand op 17-18. De kans op punten lag nog open. Ondanks strakke verdedigingsdruk maakte Noa Kapteyn aan die hoop een einde en schoot de winnende 17-19 door de mand.

SCO deed zichzelf tekort en werd te laat wakker nadat de Arnhemmers direct na rust venijnige tikken uitdeelden. Er hadden vanavond goede zaken gedaan kunnen worden. Volgend weekend naar Wageningen dat ODIK gisteren een ongenadig pak slaag gaf. In Oldeholtpade e.o. is het nog steeds alarmfase 1.

Hans

Scores: Kevin Sierdsma 4(3), Femke van Zwol 3, Britt Rottink 3, Menno de Vries 3, Kim van Dalen 2, Ray Bouwman 1, Frank vd Veen 1