Kruitloos SCO trakteert ODIK

Kruitloos SCO trakteert ODIK 2301 1316 K.V. SCO

Een gebrek aan scorend vermogen en creativiteit begint SCO flink op te breken. Halverwege de 1e helft hadden al 2 wisselspelers, met een voorwedstrijd in de benen, hun opwachting gemaakt om het falende eerste aanvalsvak vlot te trekken. En direct na rust sneuvelde ook een derde lid van dit kwartet. De Friezen liepen continu achter de feiten aan en bungelden in het 3e kwart op 18-19 aan het elastiek. Een wilskrachtiger ODIK, verbaal luid gecoacht door de nadrukkelijk aanwezige Hugo van Woudenberg, vierde elke overwinning met luid gebrul en boekte op 21-29 de eerste overwinning in de hoofdklasse.

Na het debacle van vorige week was de basisacht aangepast. Captain Henk Jan Bakker was terug en kreeg als secondant Wessel Mulder naast zich gesteund door de powergirls Kim van Dalen en Britt Rottink. Het aanvalsvak werd gevormd door Annick Koning, Evelien Frieswijk, Ray Bouwman en Sjoerd Tel. Zij moesten de eerste klappen uitdelen. Hoewel SCO gretiger oogde dan afgelopen week en de verdediging het goed dichthield grepen de gasten uit Barneveld, die fanatiek rondfladderden en elke balverovering met luid gekakel vierden, de voorsprong. Kim scoorde na een strakke inpassbal 1-2. De thuisploeg wilde met snel combinatiespel de tegenstander de strot omdraaien maar deze loerden met schuine ogen op de risicovolle passing en sloegen hun klauwen scherp uit in de gekruiste ballijnen. Het driftige haantje aan de zijlijn jutte zijn toom stevig op waardoor aan het eind van het eerste kwart het scorebord 1-7 aangaf.  Riko greep naar de time-out en Evelien werd naar de kant gehaald voor Femke van Zwol.

Dit gaf nieuw elan. Femke knalde gelijk de 2-7 binnen waarna Sjoerd haar voorbeeld volgde en met een afstander 3-7 scoorde. Nadat captain Henk Jan enkele schoten uit de korf had zien tuimelen schoot hij na goed herhalen de 4-7 binnen en leek de roedel de jacht op het pluimvee te hebben ingezet. Maar de inhaalrace bracht meer adrenaline in de ren en ODIK fladderde naar 4-10 omdat vrijgelaten spelers de bal simpel door de mand joegen. Frank van de Veen loste Ray af en de supersub gaf zijn status meer glans door met zijn eerste en daarna zijn derde schot de achterstand te  verkleinen naar 7-11. Nadat Kim de 8-11 binnen had geschoten leek het weer een wedstrijd te worden. De gasten scoorden tegen waarna Femke met haar bekende dreun de 9-12 op het bord denderde. Ondanks de vierde treffer van Kim lukte het SCO niet om aan te sluiten. Op 10-14 floot het goed leidende arbitrale duo de teams naar de kleedkamer.

Het coachingsduo KruitKreeft besloot om de tactiek aan te passen. Met Inge Delfsma voor Britt werd Annick naar de kant gehaald waarna Britt teruggebracht om het oorspronkelijke aanvalsvak nog meer body te geven. Hoewel de gasten als eerste in de 2e helft scoorden bracht de fysieke en verbale inbreng van Inge samen met de nooit aflatende energie van de captain meer vuur in de Rikoroedel. Via een schot van Sjoerd, een verzilverde stip van Wessel na een verwoestende doorbraak van Henk Jan en Inge zelf die haar vrije kans feilloos benutte kroop SCO dichterbij. De ontladende uitstraling miste de uitwerking niet. Sjoerd poeierde op 14-15 de aansluitingstreffer binnen waarna een naar adem snakkend ODIK de time out inzette.

De Friezen probeerden met meer fysiek venijn de gasten uit het veld te slaan. Dit leidde tot een benutte stip waarna Henk Jan zich weer langs zijn tegenstander wurmde die opnieuw aan de noodrem hing. Wessel tikte de 15-16 af. Woudenberg had inmiddels een langere dame op Kim gezet om haar schoten te neutraliseren. De scores vielen nu om en om waarna besloten werd om nog meer fysiek in de strijd te werpen met good old Wolter Achttien voor Frank.

SCO bleef aan het elastiek hangen maar het wilde maar niet lukken om naast de Barnevelders te komen. Een raak schot van Henk Jan en een zuiver genomen vrije bal van Britt brachten opnieuw de aansluiting op 18-19. Door een twijfelachtige maar benutte stip gevolgd door een raak schot van Milko van Golberdinge zakte de moed de Friezen in de schoenen. Waar ODIK aan de hand van Golberdinge doorging moest SCO het antwoord door veel te lage schot- en scoringspercentages schuldig blijven. Met Ray voor Wessel en Frank voor Wolter lukte het niet om de wedstrijd te laten kantelen. Ray uit een doorbraak en Sjoerd met rake schoten scoorden voor de thuisploeg maar de roodwitte gasten finishten op een voor hun historische overwinning van 21-29.

SCO blijft puntloos. Het lukt maar niet om in de Steense punten te pakken. Komend weekend zakken de Friezen af naar het Brabantse land voor de verste uitwedstrijd tegen DSC. Misschien dat de Rikoroedel op de Kempense heide nieuwe en vruchtbaarder jachtgebieden vindt.

Hans

Scores: Sjoerd Tel 6, Kim van Dalen 4, Femke van Zwol 2, Henk Jan Bakker 2, Frank vd Veen 2, Wessel Mulder 2(2), Inge Delfsma 1, Britt Rottink 1, Ray Bouwman 1