Arnhemse meisjes vs. Friese Oranjekoek

Arnhemse meisjes vs. Friese Oranjekoek

Arnhemse meisjes vs. Friese Oranjekoek 1099 650 K.V. SCO

Een onverwachte traktatie voor en aan het einde van deze wedstrijd. De knapperige koekjes smaakten best maar de overwinning was overheerlijk. Het moest van ver komen nadat de Rikoroedel na ruim een kwartier spelen op een 4-0 achterstand was gezet in dit duel tegen de koploper. Onder aanvoering van hot shot Wessel Mulder werd de achtervolging ingezet en konden de teams op 8-8 naar de thee. Nadat Wessel ook na rust loepzuiver bleef schieten en met nog een dikke 10 minuten op de klok Britt Rottink continu in de aanval werd gebracht kon uiteindelijk het verschil gemaakt worden. SCO kaapte op 14-15 onverwachte punten uit de Arnhem Arena en kan zich op gaan maken voor het komende zaalseizoen. 

De schrijver van deze stukjes werd voor de wedstrijd getrakteerd op de originele Arnhemse meisjes waarvan de gehele Friese selectie mee mocht snoepen. En het moet gezegd, deze rijkelijk met suiker bestrooide biscuits gingen er lekker in. Het was sowieso goed toeven in de Gelderse hoofdstad. In vorige ontmoetingen werden we getrakteerd op aanhoudende hoosbuien of zinderende tropische hitte, vandaag was de temperatuur zeer aangenaam en knorde zelfs onze Berner tevreden naast ons.

“Scherp erop en gelijk knallen!”, was het devies, maar in het eerste kwart kwam het vuurwerk van Bas Broenink en de zijnen. De Friezen waren verre van scherp, modderden wat aan en verscholen zich vervolgens in onderling gemopper. In de eerste time out was er kruidig kreeftiaans foeterwerk nodig om de basisacht scherp te krijgen. En dat hielp, want met een doorbraak uit het boekje scoorde Ray Bouwman met een sierlijke afronding het eerste doelpunt voor SCO. Broenink antwoordde direct met een rake afstander maar de Rikoroedel kwam beter in het spoor. Femke van Zwol reageerde alert op een afvallende bal en scoorde beheerst in de korfzone waarna Sjoerd Tel een tempodoorbraak op volle snelheid atletisch afrondde door de bal op 5-3 bijna door de mand te dunken. Nadat de thuisploeg tegenscoorde caramboleerde Evelien Frieswijk de bal via de paal in de handen van Kevin Sierdsma die vanachter de korf de 6-4 door de mand prikte.

Na een vroege herenwissel bij de Arnhemmers liet ijzervreter Wessel Mulder zien ook over scherpschutters kwaliteiten te beschikken. Sjoerd won een duel in de paalzone, passte Wessel aan die met een fraaie afstander de aansluitingstreffer op het bord schoot. Hot shot Mulder denderde even later keurig nawijzend ook de 6-6 door de korf. Een gretiger en scherper SCO liet eindelijk de tanden zien en pompte nog meer adrenaline in de roedel nadat Wessel een ballijn tackelde en direct de aanvallers aan het werk zette. Na een fantastische pass van Annick Koning die bij het ingooien vanaf de achterlijn de langsbrekende Kevin vond bracht de Friese captain SCO op de eerste voorsprong waarna de Gelrenaren al snel op 7-7 de stand in evenwicht brachten.  Vlak voor rust zorgde een vervelend blessure voor een dip in de wedstrijd waarna Wessel de draad oppakte met een vlammende treffer en de thuisploeg via een discutabele stip de ruststand bepaalde op 8-8.

SCO startte het 3e kwart met een lange aanval met veel schotpogingen die uiteindelijk door Ray met een kort schot succesvol werd afgerond. Bas Broenink knalde de gelijkmaker binnen waarna schotkoning Wessel opnieuw van zich liet horen en vanaf de achterlijn de 9-10 scoorde. Nadat opnieuw teveel ruimte weggeven werd in de paalzone, de Veluwenaren niet alleen langszij kwamen maar via hun powergirls de voorsprong naar 12-10 tilden, meldde zich een foeterende en stampvoetende Riko langs de zijlijn. Wissels kregen de opdracht om zich warm te lopen. Kim van Dalen plofte met een snel schot vanaf het achterveld de 12-11 binnen. De Arnhemmers kregen legio mogelijkheden om verder weg te lopen maar sprongen in deze fase slordig om met de afronding. Nadat Femke met een hoog schot uit haar vrije bal zuiver de 12-12 scoorde werden de teams voor een time out naar de kant geroepen.

De nog niet geheel fitte Britt Rottink werd ingebracht voor Evelien Frieswijk. Daar was in de tactiek bij de thuisploeg rekening mee gehouden want meteen werden er omzettingen uitgevoerd in het verdedigingsvak. Britt deed wat er van haar verwacht werd en scoorde 12-13. Nadat Bas Broenink met zijn 6e treffer antwoordde werd Britt in de omschakeling direct naar de kant gehaald om even later in het volgende aanvalsvak teruggebracht te kunnen worden voor Femke van Zwol. En ook in dit vak reageerde Steenbergen met omzettingen in de dameskoppels. De vandaag onstuitbare Wessel schoot soepel  de 13-14 binnen maar de thuisploeg kwam via een snelle tegentreffer langszij.  Opnieuw ging Britt naar de kant om even later de aanvalspositie van Evelien over te nemen. Arnhemse powergirls moesten weer wisselen en van de struikelende warboel profiteerde Britt listig om voor de korf op te duiken waar een broeninkbrother de verdedigende honneurs dacht waar te kunnen nemen. Met deze genderneutrale gedachte ging de scheidsrechter niet akkoord en de nooit falende Kevin stipte vervolgens onder luid gejuich de winnende 14-15 binnen.

Door de 3 geplukte bonuspunten op de Veluwe kruipt SCO uit de kelder naar een rustgevende middenmootplek en kan zich met vertrouwen op gaan maken voor het komende zaalseizoen. Arnhemse meisjes zijn erg lekker, nogmaals dank hiervoor, maar de echte traktatie blijft toch de Friese Oranjekoek!

Hans

Scores: Wessel Mulder 5, Kevin Sierdsma 3(1), Femke van Zwol 2, Ray Bouwman 2, Kim van Dalen 1, Britt Rottink 1, Sjoerd Tel 1