SCO op de roomplek

SCO op de roomplek

SCO op de roomplek 2393 1444 K.V. SCO

Na het veroveren van het bonuspunt op de Wageningse berg waren de verwachtingen hoog gespannen nu de rode lantaarn drager op bezoek was op de Hoolttuun. En punten waren broodnodig vanwege de verrassende winst van de Meervogels in Heerenveen waardoor SCO virtueel naar de voorlaatste plek was gezakt. Een te gretige Rikoroedel maakte het zichzelf lastig om afstand te nemen van ROHDA dat kwalitatief gezien een aantal jasjes heeft uitgedaan. Het lukte de Friese famkes niet om nogmaals een onderscheidende rol te spelen. Het fel coachende KruitKreeft koppel moest van achter uit de keel de rondstuivende meute in toom schreeuwen. In het 3e kwart namen de Friezen afstand maar nadat de Mokummers weer aan begonnen te dringen greep de coachingsstaf in en moest Britt Rottink een vervroegde rentree maken om samen met de youngsters Rixt  Buma en Alwin Zwolle de belangrijke overwinning op 21-16 binnen te kunnen slepen.

De al uitpuilende ziekenboeg was verder gevuld door een blessure van Anouk Hoekstra waardoor Femke van Zwol een plek had gekregen in de basisacht. SCO startte met een minutenlang spervuur op de verdedigende stellingen van de Amsterdammers. Schoten van Ray Bouwman, Kevin Sierdsma en Evelien Frieswijk en een flitsende doorbraak van Annick Koning leverden geen score op. ROHDA had in de beginfase weinig in te brengen omdat de thuisploeg heerste in de rebound, de verdediging goed sloot en telkens de aanvallers weer aan het werk zette. SCO combineerde te gehaast en was ongelukkig en slordig in de afronding. Pas na enkele minuten trof een afstander van Ray doel, verzilverde Kevin een stip en knalde na de omschakeling Kim van Dalen een schot vanaf de zijkant binnen. De gretige Ray speelde in een bokkodrive op het randje en kwam regelmatig in botsing met zijn tegenstander. Na een tegenscore van de gasten en een onhandig verdedigingsblok sloot ROHDA vanaf de stip aan waarna Kevin met een stuiterschot en opnieuw Kim met een zuivere knal de voorsprong vergrootten. Maar het onnodig weggeven van ruimte in de korfzone maakte dat de Mokummers in het spoor bleven en Riko naar de eerste time out greep. In felle bewoordingen riep hij zijn onstuimige roedel tot de orde en wees op gemaakte afspraken.

Na een goed genomen vrije bal van Ray en Femke van Zwol die na een doorbraak Sjoerd Tel een stip liet verzilveren brak het 2e kwart aan waar SCO met meer overleg rust in het spel creëerde. Na fraaie afstanders van Ray die goed de uitstekende armen van zijn tegenstander als vizier gebruikte en Femke die uit het donker de 10-5 binnen knalde begon de thuisploeg weg te lopen en werd bij ROHDA via de time out de stormbal gehesen.

Wessel Mulder scoorde soepel uit een wegstartactie en na een tegentreffer ontving Ray applaus na een flitsende doorbraak waar hij op strak aangeven van Annick Koning fraai de 12-6 scoorde. Door goed op de tijd te coachen lukte het Sjoerd om vlak voor het rustsignaal met een doffe dreun de eerste helft op 13-6 af te sluiten.

Hoewel SCO al eerste na rust via opnieuw Sjoerd scoorde was het ROHDA dat meer van zich liet horen met 3 scores op een rij. Annick ontving een onverwacht cadeautje nadat ze vlak voor korf geheel vrijstaand de bal in de handen kreeg en dit onderhands snel uitpakte Na een doorbraak van Annick stipte Kevin de 16-9 binnen. Een toch niet tevreden en geheel geruste coach Riko eiste meer tempo in de combinaties. Evelien Frieswijk tikte een reboundschot binnen maar de Amsterdammers gaven zich niet gewonnen en maakten gebruik van het niet alert ingrijpen in de paalzone waardoor ze dichterbij kropen. Ray schoot weer raak en de onverstoorbare Kevin, die na de trekkermars op Den Haag weer fris aan de start stond, incasseerde stoïcijns zijn eigen stip na een gewonnen grondduel. Maar na een onhandige actie waarbij de scheids de gele prent al tussen zijn vingers had maar niet uit zijn borstzakje trok, greep de coachingsstaf in. Britt Rottink werd vervroegd naar het front geroepen en samen met Rixt Buma en Alwin Zwolle moesten zij de overwinning veilig stellen.

ROHDA voerde met een score op 19-15 de spanning op maar Wessel met een reboundschot en de man of the match Ray zorgden ervoor dat SCO samen met de Friese buren de roomvulling vormt in deze hoofdklasse tompouce. Maar het lekkerst is toch de glazuurlaag die nu een verrassend “Arnhemse meisjes”- smaakje heeft. Afwachten of de Rikoroedel dit suikerlaagje komende week een andere glans kan geven.

Scores: Ray Bouwman 7, Kevin Sierdsma 4 (3), Sjoerd Tel 3(1), Wessel Mulder 2, Kim van Dalen 2, Femke van Zwol 1, Annick Koning 1, Evelien Frieswijk 1