SCO light pakt de eerste punten

SCO light pakt de eerste punten

SCO light pakt de eerste punten 750 562 K.V. SCO

Een aangepaste KruitKreeft formatie stuntte op de Hoolttuun. Halverwege de eerste helft liepen de gasten weg en begon het er ondanks de nagloeiende zomerzon donker uit te zien. Een zuiver stippende Sjoerd Tel sleepte zijn team in de achtervolging. Direct na rust knalde hij de Friezen op 11-11 zelfs naast de verbaal duidelijk aanwezige Zoetemeerders. Lange doelpuntloze fases volgden. Na spaarzame treffers hadden de gasten onmiddelijk een direct antwoord klaar. Op 17-17 poeierde supersub Frank vd Veen SCO op voorsprong waarna een hectisch eindspel volgde en de Meervogels de thuisploeg gevaarlijk in de nek begonnen te krijsen. Met de debuterende Alwin Zwolle en Rixt Buma binnen de lijnen haalden de Stellingwervers de eerste punten van dit seizoen binnen.

Door de geblesseerde Britt Rottink, Henk Jan Bakker, de langdurig afwezige Melvin Frieswijk en geschorste Ray Bouwman moest de coachingsstaf creatief sleutelen om een strijdbare roedel binnen de lijnen te krijgen. Alwin Zwolle debuteerde in de basisacht en hij kreeg in zijn vak ondersteuning van gelegenheidscaptain Kevin Sierdsma, Annick Koning en Anouk Hoekstra. De verdediging werd gevormd door Kim van Dalen, Evelien Frieswijk, Sjoerd Tel en Wessel Mulder.

Het was zoeken naar de kansen. De Meervogels moesten duidelijk wennen aan het voor hun bijzondere tijdstip na een lange busreis waardoor ze onrustig over de Hoolttuun fladderden. Met een stilstaand schot op 2 benen openden de gasten het scorebord en het duurde meer dan 7 minuten voordat ook de Friezen het gat hadden gevonden. Zonder de mand te raken zeilde een schot van Evelien door de opening. Nadat de gasten scoorden gooide Alwin de ergste schroom van zich af en knalde zuiver de 2-2 binnen. Onrustige en slordige acties zorgden ervoor dat de goed leidende scheidsrechter regelmatig in moest grijpen. Tot 4-4 ging het gelijk op waarna de gasten langzaam weg begonnen te lopen naar 4-7. Na een schitterend schot van Alwin en treffers van Evelien en Annick bleef SCO in het spoor en nadat de scheids regelmatig naar de stip wees en Sjoerd stoïcijns de verdiende stippen van Evelien aftikte werd de ruststand van 10-11 bereikt.

Na rust dreunde Sjoerd na een vlotte combinatie de gelijkmakende 11-11 op het bord. De tegentreffer viel snel waarna een lange doelpuntloze fase aanbrak. Riko meldde zich regelmatig langs de zijlijn om zijn team bij de hand te nemen en nadat Alwin na veel pogingen uiteindelijk de 12-12 scoorde ontving hij van zijn coach een stevige bodyhug. Maar ook nu was SCO niet scherp in de omschakeling en werd een tegentreffer geïncasseerd terwijl er nog nagejoeld werd. De zuiver stippende Sjoerd en een goed uitgespeeld score van captain Kevin zorgden voor 14-14.

Er moest een schepje bovenop met een gele prent als gevolg. De staf greep in. Er werden listige plannetjes bedacht. Met Frank vd Veen voor goed debuterende Alwin Zwolle en Femke van Zwol voor Evelien Frieswijk kwam er meer body binnen de lijnen. Kim brak langs haar tegenstandster en zette zo Sjoerd weer op de stip waar hij wel raad mee wist. Rixt Buma werd ingebracht voor Anouk Hoekstra.

De rust had hem goed gedaan. Nadat Alwin terug was gebracht om zijn kenmerkende schotkracht schoot hij de 16-16 binnen waarna Frank de verdedigende taak weer op zich nam. Femke dreunde met een hoog schot 17-16 binnen waarna Frank na een tegentreffer met een afstander 18-17 scoorde. De hectiek nam steeds meer toe. Annick met een zuiver schot en Kim met een listige doorbraak brachten SCO op een grotere voorsprong.

Onhandig uitspelen van de laatste minuten met onnodige schotbewegingen maakten dat de gasten toch weer dichterbij slopen op 20-19. De Meervogels verprutsten een gelijkmakende stip waarna de sierlijk en dartel spelende Rixt een bal bij de lijn wist te stelen en Frank met een soepele afstander 21-19  scoorde. De gasten sputterden nog even tegen maar de eerste thuisoverwinning werd op 21-20 met luid gejuich binnen gehaald.

Een rommelige wedstrijd maar de eerste, onverwachte punten zijn binnen en die smaken altijd goed. Genieten, uitblazen en klaar stomen voor de derby komende zaterdag in Reduzum. De Rikoroedel rekent op U!

Scores: Sjoerd Tel 7(5), Alwin Zwolle 4, Annick Koning 3, Evelien Frieswijk 2, Frank vd Veen 2, Femke van Zwol 1, Kim van Dalen 1, Kevin Sierdsma 1