SCO historisch groot

SCO historisch groot

SCO historisch groot 1600 1200 K.V. SCO

Afgelopen week heeft SCO het historische aantal leden van 300 bereikt. Bestuurslid Roland Oostra verwelkomt Josien Scheltinga-Oostra als 300ste lid. Josien heeft zich aangemeld voor de wekelijkse training voor “oud-leden, korfbal- en sportliefhebbers”.  En nog steeds komen er wekelijks nieuwe leden in alle leeftijdscategorieën bij. Hieruit kunnen we concluderen dat het opzetten van de commissie ledenwerving- en behoud in seizoen 2015-2016 zijn vruchten afwerpt. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe initiatieven ingezet zoals o.a.: clinics op scholen, vriendjes/vriendinnetjestrainingen en trainingen voor oud-leden, korfbal- en sportliefhebbers. “Het is geweldig om te ervaren, dat al die enthousiastelingen zich binden of opnieuw binden aan SCO. We groeien nu op alle fronten, jeugd en senioren” , zegt Roland Oostra trots.

Voor Josien is SCO natuurlijk niet onbekend. “Met Reint als vader werd korfbal ons met de paplepel ingegoten. Toen het initiatief van de trainingen voor oud-leden, korfbal- en sportliefhebbers voorbij kwam, twijfelde ik niet om de korfbalschoenen weer uit de kast te halen”, geeft Josien aan. We trainen nu wekelijks of zoals de meesten zeggen  “we gooien wekelijks een balletje”.  Het is ook nog eens een hele gezellige groep.

Iedereen is welkom, ook niet korfballers! Inmiddels hebben we een groep van 25 personen die aan deze ongedwongen trainingen meedoen. Iedere donderdag van 20:00 tot 21:00 uur in de sporthal van het Linde College. Vooraf aanmelden mag, maar je kan gewoon komen en mee doen. Wil je toch meer informatie stuur dan een e-mail of appje naar Roland Oostra: sporten@kvsco.nl / tel. 06-25 15 89 14 (bellen mag uiteraard ook).

Door gewoon “lekker ongedwongen te kunnen ballen en sporten” krijgt onze sportvereniging ook een maatschappelijke rol. K.v. SCO is meer dan alleen korfballen. Onze sportvereniging zet haar faciliteiten niet alleen in voor eigen leden, maar ook voor de samenleving. Zo groeit de sportvereniging uit tot de ontmoetingsplek voor kinderen, jongeren, ouderen en gezinnen.