Kom teamsporten bij k.v.SCO

Korfbal is de leukste sport die er is!

 

Het is de enige sport waar jongens en meisjes (dames en heren) samen in één team spelen.

 Één of twee keer in de week lekker trainen en op zaterdag met je teamgenoten een wedstrijd spelen.

Sporten is namelijk goed voor je. Dat weet iedereen, maar wist je dat sporten ook goed is voor de motoriek en je zelfvertrouwen? En vergeet ook het positieve effect op sociaal-emotioneel gebied niet! Samen sporten zorgt er namelijk voor dat je makkelijker sociaal contact maakt en daardoor dus ook lekkerder in je vel zit! Sport vormt. Je leert samenwerken, je leert verliezen, je leert leren en je leert je verplichtingen na te komen. Daarnaast kan het vormende van een gemengde sport als korfbal niet genoeg worden benadrukt. De omgangsvormen in een gemengd team van mannen en vrouwen zijn namelijk veel milder en beschaafder.


Iedere leeftijd

Teamsporten bij SCO begint al bij onze “kangoeroes” (3 en 4 jarigen kinderen) Hier doen we oefeningen en spelletjes in een leuk parcours, zodat ze constant in beweging zijn en veel variatie in oefeningen krijgen. Bij de “reuzenpanda’s” (kinderen van 5 tot 7 jaar) leer je de basisvaardigheden van verschillende sporten zoals atletiek, voetbal, hockey en korfbal. Vanaf 6 jaar kan je al in een korfbalteam met leeftijdsgenootjes spelen. Maar recreatief een balletje schieten en misschien een rondje rennen kan ook en op elke leeftijd. Of ga jij misschien wel voor een nat bezwete rug in één van onze topsport teams. Het kan allemaal!!

“Korfballen doe je bij Korfbalvereniging SCO, een mooie club met goede trainers en coaches, gezellige leden en fantastische activiteiten en feestjes”

 

Kom eens kijken en train een paar keer mee!

Onder begeleiding van onze enthousiaste trainers leer je de basis van het korfbal, niet te veel regeltjes, gewoon lekker meedoen! Kom jij ook een paar keer mee trainen? De eerste maand is een proefmaand en is dus helemaal GRATIS! Proeftrainen is voor iedereen en kan al vanaf 4 jaar. Wil je niet alleen komen? Neem een vriend(je) of vriendin(netje) mee!

Meer informatie

Heb je voordat je je aanmeldt behoefte aan meer informatie dan is dat op onze website uiteraard te vinden. Wil je bijvoorbeeld meer informatie over teamindelingen en competitie kijk dan op de pagina “Praktische informatie”. Meer info over het lidmaatschap staat op de pagina “Lid worden” en over de kosten van een lidmaatschap kan je alle informatie vinden op de pagina “Contributie”.

 

Geef je hier op om mee te trainen: