Gewenningstoernooi F-jes hervat

Gewenningstoernooi F-jes hervat

Gewenningstoernooi F-jes hervat 863 648 K.V. SCO

Afgelopen zaterdag organiseerde SCO op het eigen sportcomplex de Hoolt-Tuun in Oldeholpade voor het eerst in het nieuwe seizoen weer een “gewenningstoernooi” korfbal voor de beginnende F jeugd (leeftijd 6 en 7 jaar). Het doel van een dergelijk gewenningstoernooi is om kinderen van deze leeftijd die korfbal als sport een keer uit willen proberen én kinderen die al in een F-korfbalteam zitten maar nog te jong of nog niet klaar zijn voor de competitie, op een leuke en sportieve manier te laten ervaren hoe het is om een korfbalwedstrijd te spelen. Het gaat hier niet om winnen of verliezen maar om het leren! En uiteraard om te ontdekken hoe leuk korfbal is.

Deze keer waren de deelnemende clubs: WWC, Lemmer, Kinea, De Hoeve/Forward en SCO/Sios. SCO/European Aerosols deed mee met een combi-team samen met SIOS! Geweldig natuurlijk! Er werd gestart met een korte warming-up en gevolgd door meerdere wedstrijdjes van 10 minuten. Uitslagen of eindstanden worden zoals gezegd niet bijgehouden, want daar gaat het niet om.

We kunnen ook deze keer wederom terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Het eerstvolgende gewenningstoernooi staat gepland op 8 oktober (waarschijnlijk in de zaal).