Gewenningstoernooi F-jeugd groot succes!

Gewenningstoernooi F-jeugd groot succes!

Gewenningstoernooi F-jeugd groot succes! 863 648 K.V. SCO

Afgelopen zaterdag organiseerde SCO een “gewenningstoernooi” korfbal voor de F jeugd (leeftijd 6 en 7 jaar). Doel van dit toernooi is om kinderen van deze leeftijd die korfbal als sport een keer uit willen proberen én kinderen die al in een F-korfbalteam zitten maar nog te jong of nog niet klaar zijn voor de competitie, op een leuke en sportieve manier te laten ervaren hoe het is om een korfbalwedstrijd te spelen. Het gaat hier niet om winnen of verliezen maar om het leren! En uiteraard om te ontdekken hoe leuk korfbal is.

Sco is de organisator van deze “gewenningstoernooien”, maar ook andere korfbalclubs uit de regio kunnen hier actief aan deelnemen. Afgelopen zaterdag deden naast de F-jes van SCO, ook de F-jes van Lintjo en Wordt Kwiek mee aan het toernooi. Voor korfbalclubs die bijvoorbeeld net niet genoeg spelers hebben voor een compleet F-team, kunnen we op deze manier gaan mixen met spelers van een andere vereniging. Gezien alle blije gezichten en positieve reacties was het 1e toernooi gelijk al een groot succes. Alle deelnemende kinderen hebben een geweldig leuke en leerzame dag gehad.

Het is de bedoeling om twee of drie keer per maand een dergelijk toernooi te gaan organiseren op verschillende locaties in de regio. Hebben we je interesse gewekt, ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie of je gelijk opgeven? Neem dan contact met ons op door een E-mail bericht te sturen naar sporten@kvsco.nl.