SCO strijdend kopje onder

SCO strijdend kopje onder

SCO strijdend kopje onder 1166 1526 K.V. SCO

Na de troosteloze vertoning in Wageningen beloofde het thuisduel tegen DALTO weinig goeds. Door de aangescherpte Coronamaatregelen was publiek niet welkom en huilde Pluvius vanuit de hemel hartverscheurend mee. Maar SCO beet stevig van zich af, greep aan de hand van de onbedwingbare Britt Rottink en de nooit aflatende inzet van ijzervreter Wessel Mulder brutaal de leiding en met het rustsignaal in zicht leken de teams op een gelijke stand naar de thee te kunnen. Na een doffe dreun op 7-7 volgde een te snelle en geniepige score van de gasten.
Direct na rust liepen de Driebergers weg naar 7-11 waarna reus Frank Dijkstra naar het front werd gedirigeerd om een steviger Friese vuist te maken. En dat leek te werken. SCO sloeg terug maar de Utrechtse heuvelbewoners schakelden op ervaring bij en lieten zien waarom ze al jaren tussen de hoofdklasse en korfballeague pendelen. Zij scoorden door waar de Friese artillerie stokte.  DALTO liep weg waarna Frank met zijn dik verdiende eretreffer de eindstand bepaalde op 13-20.

In de stromende regen werd dit duel op een doodstille, schemerige en totaal doorweekte Hoolttuun afgewerkt. Captain Kevin Sierdsma startte in de aanval gesecondeerd door Ray Bouwman, Anouk Hoekstra en Evelien Frieswijk. De verdedigende stellingen werden ingenomen door Britt Rottink, Rixt Buma, Joris Damhuis en Wessel Mulder. Minutenlang golfde het spel over en weer en lukte het de schutters maar niet om het kruit droog te krijgen. Losse flodders fladderden over en tegen de mand. Een agressief en scherp SCO bleef zoeken naar de openingen en na veel pogingen knalde Ray Bouwman eindelijk de openingstreffer binnen waarna DALTO antwoorde. In de omschakeling liet Britt Rottink zien hoe het wel moest. Haar eerste schot zeilde feilloos door de mand en even later knalde ze na een energieke in – uit actie, waarbij ze haar tegenstandster volledig op het verkeerde been zette, de 3-1 op het scorebord. Nadat Kevin zijn foutief afgestopte doorbraak vanaf de stip verzilverde en het 4-1 werd kwam er nog meer elan in het Friese team. Motivatiecoach Diever brulde in extase dat SCO het juiste spoor gevonden had.

De ervaren DALTO heren vonden dit genoeg. Op ervaring kregen ze steeds meer grip op de rebound waardoor de Driebergse damesspits onophoudelijk via haar repeteergeweer bleef vuren op de gele mand. Na haar zoveelste poging was het eindelijk raak waarna topspits Thijs den Ouden ook warm begon te draaien en de stand gelijk trok. De gasten speelden de kansen beter uit en kwamen op 4-6. De overtuigend spelende Britt Rottink speelde haar vrije bal perfect uit. Rust pakken, op het juiste moment strak inspelen en professioneel over het instormende dameskoppel de bal door de mand schieten. SCO sloot aan. Met veel flair en overtuigingskracht coachte Wessel zijn team en spoorde het verdedigingsvak aan.  Na een krachtige doorbraak van Ray Bouwman en een dof dreunende afstander van Anouk Hoekstra leken de teams op een gelijke stand naar de verwarmende thee te kunnen maar de gasten prikten een geniepige score binnen waardoor de ruststand 7-8 werd.

Het Driebergse herenkwartet speelde het reboundoverwicht goed uit. Ze lieten de spitsen herhalen en profiteerden van te gretig ingrijpen van de Friese lichte brigade. DALTO kwam op 7-11 waarna het net zo ervaren koppel Wessel en Britt hun extra kwaliteiten goed uitspeelden. Britt stapte in voor een oplosactie maar door snel achteruit te sprinten kreeg ze van Wessel een perfect aangespeelde onderhandse pass uit de losse pols waarna ze zuiver richtend de 8-11 binnenpoeierde. DALTO scoorde tegen waarna een geelzwarte heer zijn frustratie afreageerde op de venijnig spelende Stellingwervers. Hij bulldozerde Anouk in de paalzone ondersteboven waarna zij via een goed genomen vrije bal 9-12 scoorde. Omdat Kevin in de rebound tekort kwam tegen de boomlange Wattel die in de rug gedekt werd door de ervaren den Ouden werd reus Frank Dijkstra opgeroepen. Hij leverde volop strijd waardoor er onrust ontstond bij de Utrechters. Coach Schep greep naar de time out om de ontregelde tactiek te herschikken. De nog openstaande vrijde bal werd door Anouk Hoekstra, op aangeven van Frank, goed uitgespeeld.

SCO leverde meer strijd maar wist dit niet meer in scores om te zetten. DALTO scoorde wel en liep weg naar 10-15 waarna Ray kon blijven herhalen door de sterk reboundende Frank en de 11-15 scoorde. Onderbroken door een rake afstander van Rixt Buma demarreerden de gasten naar 12-20 en was de wedstrijd gespeeld. Met een eretreffer kreeg de prima ingevallen Frank Dijkstra het laatste woord en finishte de wedstrijd op een geflatteerde 13-20.

Met toch een opgeheven hoofd konden de Friezen van het veld. Er was in ieder geval volop strijd geleverd. Vooraf was duidelijk dat SCO voor een loodzwaar seizoen staat. Naast de tomeloze vechterskwaliteiten van Wessel en de ongrijpbare acties van Britt zit er veel grilligheid en jeugdige onervarenheid in deze selectie.  Er wordt broodnodig een trefzekere herenspits gemist. Komende zaterdag een lastige uitwedstrijd in Arnhem waarna rode lantaarndrager SKF op bezoek komt. Die punten moeten binnengehaald worden om rustig toe te kunnen werken naar de onzekere zaalcompetitie.

Scores: Britt Rottink 4, Anouk Hoekstra 3, Ray Bouwman 3, Rixt Buma 1, Kevin Sierdsma 1, Frank Dijkstra 1