Strijdbaar SCO sneuvelt in slotfase

Strijdbaar SCO sneuvelt in slotfase

Strijdbaar SCO sneuvelt in slotfase 915 790 K.V. SCO

Vol overgave duelleerde SCO met kampioenskandidaat nummer één om de punten. Vijf vijf halverwege de eerste helft werd 7-7 waarna Dalto een kleine voorsprong op 8-10 meenam naar de kleedkamer. Direct na rust knalde Britt Rottink de teams weer naast elkaar waarna het tot 15-17 gelijk op ging. Aan de hand van de zeer ervaren krijger Maarten Groot Hulze wisten de Driebergenaren het kwaliteitsverschil goed uit te buiten en grepen de gasten de volle winst op 19-25.

Met Friese bluf ging de Rikoroedel de strijd aan met de geelzwarte Schepformatie. Met lange aanvallen en snelle combinaties maakte SCO duidelijk dat er op deze verlate Sinterklaasavond geen cadeautjes in de Steense weggegeven zouden worden. De verdediging zat er strak op, Ray klom zelfs in de wandrekken om zijn tegenstander eronder te krijgen en door goed mee te kijken en zich krachtig op te stellen wist Britt menig bal uit de aanvalslijnen van Dalto te stelen. De aanvallers konden hierdoor blijven gaan en na een flitsende combinatie wist Kim uit de drukte weg te sluipen en schoot ze uit vrije positie zuiver de 1-0 op het scorebord. Na een langere pauze omdat Pia Donkers dreunend kennis maakte met de harde vloer in de Steense scoorde Maarten Groot Hulze zijn eerste treffer.

Als vanouds was Britt niet te stuiten en zag Lotte Montfort geen andere oplossing dan regelmatig met haar volle gewicht aan de noodrem te hangen. Onverstoorbaar verzilverde Kevin daarna de ene na de andere strafworp. De ervaren Dalto-heren hielden hun team in de race maar vechtjas Wessel liet zien niet alleen vanaf de stip te kunnen scoren. Na een overtuigende actie scoorde hij 5-5 en even later bracht hij ook de zesde treffer voor SCO op zijn naam.

Sjoerd kreeg te weinig grip op de zuiver schietende Matthijs den Ouden die zijn team te snel op voorsprong bracht. De Friezen moesten in de achtervolging. Aan de hand van ijzervreter Mulder  maakten de overtuigend knokkende Britt, de stoïcijns vechtende Kevin, de onstuimige Ray en de onvermoeibare Annick Dalto duidelijk dat er strijd geleverd moest worden. De rappe sluipschutter Kim bracht de stand in evenwicht. Schep zag dat SCO zich de kaas niet zomaar van het brood liet eten en bracht meer lengte in zijn team. Door een zuiver genomen vrije bal van Kim werd het 8-9 maar Groot Hulze knalde de ruststand naar 8-10.

Direct na rust schoot Britt twee afstanders binnen waardoor het 10-10 werd. Een treffer van Dalto werd door Wessel gepareerd met een vliegend schot dat fraai door de mand zeilde. Lang kon daar niet van genoten worden want weer was het den Ouden die raak schoot. Na een onhandig actie kwamen de Veluwenaren via een verzilverde stip op een grotere voorsprong. Riko greep in en ondanks zijn alerte reboundscore werd Sjoerd via een tussenwissel met Wolter Achttien naar de kant gehaald en kreeg Ray de opdracht om den Ouden aan banden te leggen.

De Friese powergirls deden er een schepje bovenop. Een reboundactie van Wessel en een doorbraak van Britt leverden dikke stippen op die probleemloos door Wessel en Kevin werden afgetikt. Schep reageerde door een derde Lotte als terriër aan Britt te koppelen. De onzichtbare Evelien werd naar de kant gehaald voor Femke.

Wolter ging stevige duels aan met Groot Hulze, een prijsvechter waar niemand graag tegen speelt maar iedereen graag in zijn team wil hebben. Annick werd na een snelle combinatie vrij gespeeld en knalde ongehinderd de 16-20 binnen en even later brak Femke op volle vaart onhoudbaar langs en scoorde de 21e treffer voor SCO. Ondanks eretreffers van Wolter, die daarvoor zelfs waarderende felicitaties ontving van Groot Hulze, greep Dalto de winst. Het kwaliteitsverschil met zeker de door blijvend scorende Driebergse mannen was simpelweg te groot.

SCO is in staat om strijd te leveren maar mist op dit moment teveel scorende spelers die het verschil kunnen maken. Omdat Sparta zeer verrassend won in Wageningen staan de Friezen puntloos onderaan in deze klasse. Volgende week een cruciaal duel in Zwolle. Steun van de achterban is noodzakelijk. De Rikoroedel heeft u meer dan hard nodig!!

Hans

Scores: Wessel Mulder 5(2), Kevin Sierdsma 4(3), Kim van Dalen 3, Britt Rottink 2, Wolter Achttien 2, Annick Koning 1, Femke van Zwol 1, Sjoerd Tel 1

Britt scoort de 10-10