Scherper SCO kan driekwart mee

Scherper SCO kan driekwart mee

Scherper SCO kan driekwart mee 2174 1223 K.V. SCO

De Rikoroedel reisde af naar het land van de gloeilamp en de DAF. In de Vijfkamp zag het er aanvankelijk beter uit dan de afgelopen weken. Tot aan het rustsignaal ging het redelijk gelijk op en blies dezelfde scheids als vorige week op 15-13 het rustsignaal. Halverwege de tweede helft deed SCO nog volop mee maar na 18-17 zag een stampvoetende Riko Kruit dat er verkeerde keuzes gemaakt werden omdat sommige spelers niet in staat zijn om het spel goed te lezen. Aan de hand van de robuuste Roubosjes pakte het warm gedraaide DSC op 28-19 de overwinning.

De rots in de branding, Kevin Sierdsma, was ontslagen uit de overvolle ziekenboeg maar hij kon daar zijn brancard afstaan aan captain Henk Jan Bakker die blijft klungelen met zijn fysieke gestel. De staf had het koppel Britt Rottink en Kim van Dalen uit elkaar gehaald om meer balans in het team te krijgen. De Red Devils uit Eindhoven speelden 2 seizoenen geleden nog in de league en geldt dit seizoen als één van de titel favorieten. Na het voorstellen vanuit de spots start het duel.

Na een lange aanval van Door Eendracht Ter Overwinning Sport Combinatie opende Wessel met een rustig schot na een doorpass van Sjoerd. De robuuste Robert Roubos, uiteindelijk goed voor 8 treffers, tekende voor de gelijkmaker waarna Kim via een doorbraak SCO weer op voorsprong bracht. Even later schoot Ray door zijn hoofd in de nek te gooien zelfs de 1-3 en gingen we er lekker voor zitten. De Eindhovenaren sloegen terug waarna Annick na een strakke pass van Britt kon profiteren van de vrije ruimte en 6-4 scoorde. Ray zette Kevin op de stip die hij natuurlijk feilloos aftikte, Kim knalde de 6-6 binnen en even later schoot Sjoerd de Friezen weer op voorsprong. Na een krachtige doorbraak van Wessel lichtte zo waar de 6-8 op.

De Eindhovense mannen begonnen met hun spierballen te rollen en zusje Roubos toonde steeds meer geldingsdrang door gebruik te maken van laks verdedigen. Zij ging met broer Robert en Timo de Wit de strijd om topscoorderstitel aan. De stand werd weer in evenwicht gebracht waarna Britt vrij gespeeld werd en zij met een rustige afstander 10-11 binnenprikte. Even later herhaalde Ray dit kunstje waardoor SCO aan de leiding bleef. Een aandringend DSC gooide meer fysiek in de strijd en greep het commando. Ondanks de vierde score van Kim kon de thuisploeg op een voorsprong van 15-13 naar de thee.

Na rust scoorde de thuisploeg als eerste maar door Britt vlak onder de korf de bal met één hand door de mand te caramboleerde bleef SCO op 16-14 aanhaken. Kim die zich ontpopt als dodelijke schutter bracht na een dubbele score de teams in evenwicht maar veel te snel kwam DSC op voorsprong omdat Maaike Roubos ongehinderd kon blijven afdrukken. Ray knalde uit de rebound  de 18-17 aansluitingstreffer binnen waarna Britt belast werd met een strakkere dekking op de verplaatste Roubos.

Met Roubos aan de ketting vielen er gaten op andere plekken. Een opspringende en stampvoetende Riko schopte bijna een bidon doormidden nadat er te gretig gezocht werd naar scores. Niet de juiste maar opportunistische schoten, verkeerde keuzes bij vrije ballen en slordige afronding van de kansen maakten dat DSC steeds warmer begon te draaien. De Brabanders vonden het gat wel en liepen weg naar 28-17. Het verval was veel te groot. Met Femke voor Annick lukte het niet om terug te komen in de wedstrijd. De laatste treffers van Britt en Kevin tot 28-19 waren voor de statistieken.

SCO kon driekwart van dit duel mee maar kwam op het einde tekort. Toch gloort er hoop. De Friezen lieten zeker in de eerste helft meer vechtlust zien. Als spelers in de taak blijven spelen en de ziekenboeg leeg begint te lopen dan worden er ongetwijfeld punten gepakt. De Brabantse nachten zijn lang en werden door de meiden gevierd in het land waar niets boven gaat. Met de opgepompte hormonen wordt komend weekend de strijd aangegaan tegen de ongeslagen koploper. Daarna een cruciaal duel in Zwolle. Steun van de achterban is nu hard nodig. De Rikoroedel rekent op U!

Hans

Scores: Kim van Dalen 6, Britt Rottink 3, Ray Bouwman 3, Kevin Sierdsma 3(2), Wessel Mulder 2, Annick Koning 1, Sjoerd Tel 1