Tempo demo

Tempo demo

Tempo demo 1273 600 K.V. SCO

In een aantrekkelijke eerste helft kon SCO het nog redelijk bijbenen en gloorde er enige hoop bij een 12-14 ruststand. Maar direct na rust zette Tempo aan en via vlotte combinaties gaven ze met 8 doelpunten op rij korfballes. Met name de Alphense meisjes, met als uitblinkster Elma Schreuder, waren ongrijpbaar voor de Friese famkes. Op 13-22 mocht SCO wat terug doen maar de wedstrijd was gespeeld. Een gelaten cochingsstaf bracht verse krachten binnen de lijnen om speeltijd te gunnen maar de punten gingen op 19-25 naar Zuid-Holland.

Het was fris maar droog op de Hoolttuun en de lichte Kruitbrigade leek er zin in te hebben. Met vlotte combinaties stoven de spelers over het veld en de scheids van dienst had moeite om dit tempo bij te benen. Een ogenschijnlijk zuiver blok van Wessel Mulder zette zijn tegenstander op de stip die na de verzilvering ook gelijk de 0-2 op het scorebord zette. Sjoerd Tel scoorde 1-2 en na een gevarieerde vrij bal van Anouk Hoekstra schoot Kim van Dalen de gelijkmaker binnen. Zoals zo vaak de laatste weken leverde elke Friese treffer snel een tegenscore op. Na een doorbraak van Annick Koning stipte Kevin Sierdsma raak, schoot Sjoerd opnieuw door de mand, tikte Kevin een 2e strafworp binnen en liet Anouk zien ook direct uit een vrije bal te kunnen scoren. Na een listige omdraaiactie van Annick en een zuiver schot van Evelien Frieswijk kwam SCO op een 8-6 voorsprong maar ondanks een treffer van Kim van Dalen zetten de Steenbeek broers aan en samen met Elma Schreuder brachten ze de geelhemden op 9-9 naast de kobaltblauwen.

Tempo pakte de voorsprong waarbij de Alphense dames vooral van de ruimte achter de korf profiteerden. Een zuiver stippende Kevin en rake schoten van Sjoerd en Annick hielden de thuisploeg in het spoor van de gasten. Op 12-14 floot de scheids voor het rustsignaal.

De tweede helft begon met een verzilverde stip voor de gasten waarna Tempo met enkele fraaie treffers korfbaldemonstratie gaf. De frustratie nam aan Friese zijde toe maar de Alphenaren gingen onverschrokken door. Een time out om de Hollandse storm te keren mocht niet baten. Pas na 8 tegendoelpunten en het inbrengen van Alwin Zwolle voor Ray Bouwman was het Kim die aan de aandacht van haar tegenstandster ontsnapte en haar doorbraak op 13-22 af wist te ronden.

In het laatste kwart liet Tempo de teugels vieren. Annick  schoot raak en Sjoerd incasseerde een strafworp waarna hij het publiek op de banken kreeg met een zeer fraaie zweef doorbraak waarmee hij 16-23 scoorde. Femke van Zwol kwam voor Anouk Hoekstra. Er vielen over en weer scores waarbij de Alphense dames verantwoordelijk waren voor het leeuwendeel van de Tempo productie. Alwin en twee keer Sjoerd waren voor SCO succesvol. De eindstand werd bereikt op 19-25.

Tempo was een maatje te groot voor dit SCO. Volgende week naar Wageningen voor het duel tegen de koploper. Daarna de laatste veldwedstrijd thuis tegen hekkensluiter ROHDA. Hopelijk kunnen de langdurig geblesseerden dan speelminuten maken voor de broodnodige punten om zo met een rustiger gevoel aan de zaalcompetitie te kunnen beginnen.

Scores: Sjoerd Tel 7(1), Kim van Dalen 3, Annick Koning 3, Kevin Sierdsma 3 (3), Anouk Hoekstra 1  Evelien Frieswijk 1, Alwin Zwolle 1