Prutpot

Prutpot

Prutpot 974 500 K.V. SCO

Ondanks het hondenweer zag het er binnen de lijnen aanvankelijk nog redelijk uit, 7-9 bij rust. Maar in het laatste kwart stroopten de roodzwarten de mouwen wat meer op en ontbrak het de gasten niet alleen aan de power maar ook aan spelintelligentie om de voorsprong vast te kunnen houden. SCO werd genekt. Kletsnat dropen de blauwhemden met lege handen na 15-13 af richting Stellingwerf.

Ray Bouwman mocht vanaf het strafbankje weer het veld in maar Henk Jan Bakker, Melvin Frieswijk en Britt Rottink moesten nog steeds geblesseerd vanaf de zijlijn toekijken. In Reduzum is het nooit windstil maar nu werd het aanwezige publiek ook nog eens getrakteerd op stevige regen- en hagelbuien. Zelfs onze hond verschool zich onder de meegebrachte paraplu. Het was vanaf het begin duidelijk dat het scorebord geen overuren zou maken. Na enkele verwaaide stippen en doorbraken pakte Mid Fryslân de voorsprong en profiteerde Wessel Mulder van een windstil moment om de gelijkmaker binnen te laten ploffen. Aeolus en Pluvius hadden vrij spel op vrije ballen en toegekende stippen en lieten schoten de meest vreemde capriolen maken. IJzervreter Wessel liet zich gelden maar deze venijnige scherpte was niet overal aanwezig.

Evelien Frieswijk ontving genade van de windgod en mocht de gelijkmaker binnen schieten en Kim van Dalen reageerde zeer alert op een instappende dame door vanuit de aangeef met een omdraaiactie 3-3 te scoren. Een opgewonden coach Riko meldde zich regelmatig langs de zijlijn en eiste meer daadkracht van zijn team. Opnieuw Evelien en Ray schoten SCO op voorsprong maar door te slap te verdedigen sloot de thuisploeg weer aan. Een furieuze coach wees op de gemaakte afspraken bij de omschakeling.

Nadat Anouk Hoekstra een uitgespeelde combinatie met een succesvolle score afsloot en Kim de windgod tackelde door met een erg vlak schot de 6-8 raak te knallen leken de Stellingwervers rustig naar de thee te kunnen. Maar door het teveel weg geven van de ruimte en het tegen afspraken in reageren op de verkeerde personen profiteerde MF en kroop dichterbij. Een energieke doorbraak van Annick Koning zette Kevin Sierdsma op de stip die listig wachtte op het juiste moment en soeverein de ruststand bepaalde op 7-9.

Direct na rust verloor ook de stippenkoning het duel met de windgod maar Sjoerd Tel  pakte een schitterende revanche door met een fraaie onehander de 7-10 binnen te prikken. Mid Fryslân reageerde met damesomzettingen. De gasten slopen dichterbij mede door verkeerde keuzes in de verdedigingstactiek van SCO. Kruit ontplofte. Een verzilverde stip van Kevin na een doorbraak van Annick bracht de stand op 9-11. Hoewel Sjoerd via herhaalschoten de kleine marge vast wist te houden liet hij zich nekken door zijn tegenstander. Op 13-13 greep de coachingsstaf naar de time-out.

Nadat de Tolsmabrigade de voorsprong had gegrepen werden Rixt Buma en Frank vd Veen naar het front geroepen voor Evelien en Ray. Deze ingreep kwam te laat en ook met het inbrengen van Femke van Zwol voor Anouk Hoekstra kon SCO geen potten meer breken. Het ontbrak aan kracht en gogme om de punten te veroveren.

SCO daalt af richting de kelder van de competitie. Komende zaterdag staat één van de titelkandidaten op de stoep. Het tactische concept, nakomen van de afspraken en vooral de steun van de achterban zal de doorslag geven. De Rikoroedel rekt op U!

Scores: Sjoerd Tel 3, Evelien Frieswijk 2, Kim van Dalen 2, Ray Bouwman 2, Kevin Sierdsma 2(2), Anouk Hoekstra 1, Wessel Mulder 1