Livescore Livestream

prima start van SCO in 2018

Geplaatst op: 07 jan 2018 om 12:11 door redactie

Zo spannend als in Wormer waar de koploper de eerste punten liet liggen of in Groningen waar de hekkensluiter de eerste punten pakte of zelfs in Amsterdam waar Wageningen uiteindelijk aan het langste einde trok, was het niet maar SCO deed in Wolvega prima zaken door Tweemaal Zes met lege handen naar Maartensdijk terug te sturen. De AegleAcht krikte het doelsaldo na de 29-18 overwinning lekker op en die uitslag had nog groter kunnen zijn als alle kansen optimaal afgemaakt waren. 

Na de openingstreffer van de gasten liep de score in deze oliebollenwedstrijd gelijkmatig op. In een niet al te hoog tempo, het kerstdiner zat hier en daar nog in de benen, werd de boomlange Joep Gerritsen goed uit de rebound gehouden en waren het met name de Friese powergirls die zorgden voor de 8-8 tussenstand. De strategie klopte en afgesproken tactiek werd goed uitgevoerd. Door elkaar onderling te steunen lieten de Stellingwervers geen gaten vallen. Vanwege een blessure werd Anouk Hoekstra vervangen door Annick Koning en nadat ook Melvin Frieswijk en met name Menno de Vries zich aan het scoringsfront meldden sloeg SCO een gat naar 14-9 die tot stand kwam na een atletische wegspringactie van Julian Frieswijk. Hij had de lastige taak om op te moeten boksen tegen de meer dan 2 meter lange rebounder van TZ. Met een schot vanaf de zijkant schoot Menno de Vries de teams op 15-10 naar de kleedkamers.

Na rust ging de steeds zuiverder schietende Menno verder waar hij gebleven was. Na een vlotte combinatie dreunde hij de 16-10 door de mand. Coach Iwan Hazendonk van TZ probeerde het tij te keren door zijn dameskwartet flink door elkaar te husselen maar aan de hand van een strak coachende Aegle Frieswijk liet SCO zich niet van de wijs brengen en werden de spelers die hot waren goed in de scoringspositie gebracht. Menno de Vries en Kim van Dalen konden hier optimaal van profiteren en nadat Britt Rottink na een wegstartactie 20-13 had gescoord probeerde Iwan Hazendonk via een time out de bakens alsnog te verzetten. Na een tweede felle blok van Henk Jan Bakker en een mooie steal van Julian Frieswijk gingen de koppies bij de Maartensdijkers naar beneden zeker nadat Annick Koning na een fanatiek verdedigingsactie van TZ op Kim van Dalen, vrijstaand en stoïcijns de 24-15 scoorde. De Friezen konden de wedstrijd alsof het een trainingspotje betrof, probleemloos uitspelen. 

Het werd allemaal wat rommeliger en af en toe werd er te opportunistisch gezocht naar mooie scores. Na de 28-17 van Menno de Vries kwam Wessel Mulder voor Julian Frieswijk. SCO ging op zoek naar de 30e treffer. Die kwam er helaas niet al had het laatste schot vanaf de middellijn van captain Henk Jan Bakker wel dubbel geteld mogen worden. 

Het nieuwe jaar is voor SCO goed begonnen en de Friezen zitten op het vinkentouw. Deze punten moeten vertrouwen geven voor de 2e competitieronde. Er is een scheiding ontstaan tussen de bovenste vier en de staartploegen waar Nic./John Schokker Makelaardij voor het eerst sinds lange tijd de Marsch weer kon laten galmen. Dat een kat in het nauw rare sprongen maakt is bekend. Ricky Wu wordt het komend weekend van zijn bruidsbed gelicht om de Niccers aan de volgende punten te helpen. Er gaat niets boven Groningen en daar lijkt zelfs een Taiwanees hoogtepunt niet tegen op te kunnen…

Met dank aan de prima livestream,
Hans

Scores: Menno de Vries 7, Kim van Dalen 5, Melvin Frieswijk 5 (2), Henk Jan Bakker 3, Julian Frieswijk 3 (1), Iris Hulzebosch 2, Britt Rottink 2, Annick Koning 2


Website realisatie: HelderHoogeveen.com