Livescore Livestream

de Friese derby

Geplaatst op: 14 sep 2018 om 15:33 door redactie

In de categorie “look who’s back…!” staat de derby Mid Fryslân – SCO weer op het programma. Jaren gelden maakte toen, met Hillebrand Diever aan het roer en Wolter Achttien als onverwoestbare rots in de branding, de huidige captain haar opwachting in het vlaggenschip. Aanstaande zondag is het weer zover en zal de Friese strijd opnieuw ontbranden. 

De Rood-Zwarten zijn terug in de hoofdklasse. De markante coach Peter Tolsma geeft leiding aan een gretige groep korfballers die is staat is om de grenzen te verleggen. Nieuwe spelers meldden zich na de promotie op de Stanfriesstrjitte waardoor er lastige keuzes gemaakt moesten worden om het basisteam te formeren. Dat ging niet zonder slag of stoot maar Tolsma heeft een vechtmachine geformeerd die voor de punten zal knokken. Afgelopen weekend bleek de degradant uit de ereklasse KCC/SO natural nog een maatje te groot. In een derby gelden er andere wetten en Mid Fryslân/ Jansma Burdaard zal er alles aan doen om SCO een meer dan lastige middag te bezorgen. 

SCO beleefde een droomstart. Na flitsend korfbal werd Oost Arnhem met de staart tussen de benen teruggestuurd naar Veluwse Vallei. Met messcherpe acties boekten de blauwhemden een klinkende overwinning. Die daalder is na de eerste klap binnengehaald en nu is het aan de Stellingwervers om te laten zien wat ze waard zijn. De ervaring en technische kwaliteiten van de Kruitbrigade moeten de doorslag geven.

Er wordt gerekend op de negende man langs de lijn. Dat kan natuurlijk ook de SCO aanhang zijn vanwege de derby in de eigen achtertuin. Na afloop hebben de Fryslânders een officieel Seizoensopenings Gala georganiseerd. Peter Tolsma kan dan in zijn speech melden dat hij het niveau nastreeft van de blauwzwarte buren. Toegangsprijs voor dit spektakel binnen de lijnen is € 2,-.

Tot zondag in Reduzum,

Hans

Website realisatie: HelderHoogeveen.com