Livescore Livestream

Zelf doen!

Geplaatst op: 02 jun 2019 om 10:07 door redactie

Met de duels tegen de kampioenskandidaten voor de boeg leek de blik gericht op de onderlinge ontmoetingen tussen de staartploegen. SCO had immers nog één puntje nodig om zich veilig te spelen. Dat het van buiten de eigen lijnen moest komen leek er halverwege de 2e helft ook sterk op. Na een ruststand van 11-7 liepen de Capellenaren in het derde kwart weg naar 13-8. Maar de Friezen wilden het lijfsbehoud niet cadeau krijgen. Na tactische omzettingen knokte de Rikoroedel zich aan de hand van Britt Rottink en Menno de Vries terug in de wedstrijd. Op 14-15 werden de rollen zelfs omgedraaid. Ex leaguespeler KCC/SO natural veerde even op en leek toch aan het langste eind te trekken. Met een onvervalste buzzerbeater van Kim van Dalen veroverde SCO op 16-16 een kostbaar punt en verzekerde zich zo op eigen kracht van weer een seizoen in de hoofdklasse.

Aan de oevers van de IJssel onder de rook van Rotterdam had de zon vrij spel op het fraaie maar open complex van KCC. De Capellenaren die in het zaalseizoen degradeerden uit de league zijn lijstaanvoerder in de veld hoofdklasse maar de Wolsinkformatie had vorige week een gevoelige revanchetik van de Wageningers om de oren gekregen. De Zuid Hollanders namen het initiatief, grepen de overhand in de rebound en herhaalden hun acties zodat scores niet uit kon blijven. Britt Rottink trok na een perfect genomen vrije bal op aangeven van Kevin Sierdsma de stand gelijk maar Stefan Dekkers bracht zijn team weer op voorsprong. De met overtuiging spelende Kim van Dalen profiteerde alert van een ontsnappingsmoment en knalde vanaf de achterlijn de 2-2 op het bord. Jeugdinternational Julian Middelkoop die captain Henk Jan Bakker een lastige middag bezorgde scoorde 3-2 maar na een krachtige doorbraak van Britt zorgde Kevin Sierdsma ervoor dat SCO via de verzilverde stip in het spoor bleef. De thuisploeg nam het commando steviger in handen via een dubbele score van Dekkers en sloeg een gaatje naar 5-3 waarna de scheids van dienst een hoognodige drinkpauze inlaste. 

De sterk spelende Britt varieerde met haar vrije bal en bracht haar team met de 5-4 dichterbij waarna coole kikker Kevin de volgende stip foutloos aftikte nadat Menno de Vries onheus afgestopt was. Stefan Dekkers die steeds warmer begon te draaien schoot zijn volgende treffers binnen waarna er behandeling nodig was voor Evelien Frieswijk die bevangen leek door de hitte. Na een soepele combinatie schoot Kevin van halve afstand de 7-6 door de mand. De brandende zon putte de spelers meer en meer uit en daar leek SCO, die meer in de verdediging werd gedrukt, iets meer last van te hebben. Ondanks een zuiver schot van Sjoerd Tel voor de 9-7 demarreerden de Zuid Hollanders naar een 11-7 ruststand.

Na rust was het van belang om aan te haken maar de thuisploeg liet weer van zich horen. De oververhitte Evelien werd vervangen door Annemijn Zwolle. Stoïcijnse Sjoerd schoot de Friezen iets dichterbij op 12-8 maar KCC antwoordde snel met de 13-8 en het begon er somber voor SCO uit te zien zeker nadat KCC op de stip plaats mocht nemen van de warrig leidende scheids. Dekkers faalde en verzuimde om het gat naar 6 doelpunten te slaan. Kruit greep in. Supersub Inge Delfsma mocht oorlog komen maken in de paalzone. Met tussenkomst van Annemijn wisselde Britt van vak en werd het gouden duo in ere hersteld. Het stagnerende aanvalsspel werd door Britt & Kim vlot getrokken. Routinier Menno stroopte de mouwen op nadat hij voorzien werd van nieuwe impulsen via Inge en de op het tandvlees bijtende Annick Koning. Vanaf de achterlijn scoorde Menno 13-9. Na een eerste poging vanaf de vrije worp stip denderde de ongrijpbare Britt met een zuivere afstander de 13-10 door de mand. Een vrije bal werd door gepasst op de vrijstaande Kim die met een raak schot de Friezen terugbracht tot 13-11. KCC stipte de 14-11 binnen waarna een geduldig spelende Menno de Vries opnieuw profiteerde van de stevig buffelende Inge en afdrukte voor de 14-12. Het spel werd venijniger, de temperaturen liepen steeds hoger op en de nooit opgevende captain Henk Jan vocht verbeten duels tot op het gaatje uit met zijn tegenstander.

Wolsink voelde een onweersbui naderen en sloopte zijn dameskwartet uit elkaar. De Friezen speelden met steeds meer vertrouwen en ondanks het feit dat Britt een volgende terriër toebedeeld kreeg nam SCO het commando over. Via een zuiver schot poeierde Britt de aansluitingstreffer binnen gevolgd door een perfect splijtende pass op captain Henk Jan Bakker die in de sprong Sjoerd Tel vrij onder de korf zette die dit buitenkansje professioneel verzilverde en de teams op 14-14 naast elkaar schoot.

De paniek sloeg toe bij de Capellenaren die het kampioenschap in rook zagen opgaan. Vooral nadat de jeugdinternational een stip verprutste en onverzettelijke Kevin na een onreglementair blok op Menno liet zien hoe dat je wel moet doen. SCO greep de niet meer verwachtte voorsprong op 14-15. KCC gaf zich niet zo maar gewonnen. Niet scherp reageren in de verdediging betekende 15-15 en nadat Dekkers in de laatste minuut met een wegspringactie zijn team weer op voorsprong had gezet leken de Friezen alsnog met lege handen te staan. Een noodgreep van KCC zette Britt in de laatste seconden op de vrije worp stip. De doorpass van Sjoerd kwam terecht bij de vrijstaande Kim die in het laatste fluitsignaal de 16-16 buzzerbeater door de mand knalde waardoor SCO ook het komende seizoen gegarandeerd is van een plekje in de hoofdklasse.

Op zondag 16 juni sluit SCO thuis in een wedstrijd om des keizers baard af tegen Wageningen. Groen Geel en KCC strijden in een onderling duel om het kampioenschap terwijl de 3 staartploegen naar de laatste strohalmen gaan grijpen. 

Hans

Scores: Britt Rottink 4. Kevin Sierdsma 4(3), Kim van Dalen 3, Sjoerd Tel 3, Menno de Vries 2

Website realisatie: HelderHoogeveen.com