Livescore Livestream

Zaterdagmiddag 30 april

Geplaatst op: 28 apr 2016 om 22:34 door redactie

Na twee goede overwinningen klimt SCO gestaag op de ranglijst. Zaterdag staat de derby tegen de Drentse buren op het programma. DOS’46 is de gedoodverfde kampioen maar heeft het traditioneel lastig tegen hun Angstgegner uit Oldeholtpade. In Nijeveen stond na de reguliere speeltijd 18-19 op het scorebord  maar om intimiderende redenen vond de assistent scheids het nodig DOS’46 onterecht de bal toe te kennen waarna Jelmer Jonker met een alles-of-niets schot de gelijkmaker aantekende. Hiermee stal DOS een punt. Voor de Friezen een extra motivatie om dat punt terug te veroveren.

Maar extra motivatie zullen de blauwhemden niet nodig hebben. De spelers kennen elkaar door en door via diverse selectieteams en broers, zussen, neven en nichten hangen het ene seizoen het blauw om de schouder om het volgende seizoen de rood-zwarte kleuren  te verdedigen. Vorig seizoen werd het 19-18 in de Hooltuun. DOS’46 scoort dit seizoen gemiddeld 26 doelpunten per wedstrijd tegen SCO 20. In aanvallend opzicht moet er een tandje bijgezet worden en verdedigend zullen de Friezen scherp moeten blijven en elkaar onderling consequent blijven steunen. Driehoekskorfbal in optima forma.

Voor de spanning is het ook interessanter als de punten in Friesland blijven. Wageningen kan dan op 1 punt komen als het de eigen buren uit Arnhem onder de duim weet te houden. Wordt de wedstrijd succesvol door SCO afgesloten, coach Aegle Frieswijk heeft hier het volste vertrouwen in, dan klimmen de blauwhemden naar een podiumplek als zondag Nic./Alfacollege meer strijdlust aan de dag legt en gaat korfballen. Dan kunnen de Groningers tegen de Eibers eindelijk weer eens punten binnenhalen.

De Friese buren uit de Hoeve vechten een degradatieduel uit tegen SKF uit Veenendaal. Volgend seizoen geen grasland meer of een verre uitwedstrijd minder. We wachten het af.

 

Zaterdagmiddag om 15:30 uur de derby SCO tegen de niet christelijke korfbalvereniging Door Oefening Sterk’46 uit Nijeveen. Met het publiek als 9e man gaan de Friezen proberen het gestolen punt terug te veroveren en om en passant de spanning in hoofdklasse A terug te brengen.

Website realisatie: HelderHoogeveen.com