Livescore Livestream

Zaterdag: Spannend spektakel

Geplaatst op: 11 jan 2018 om 22:37 door redactie

Het hoofdstedelijke Recht Op Het Doel Af van Taco Poelstra komt op bezoek in de Steense. Altijd een duel tussen pittige powerpacks en grillige gifkikkers. Gezien de puntendeling houden deze teams elkaar behoorlijk in evenwicht waardoor er op voorhand geen favoriet aan te wijzen is. SCO beschikt dit seizoen over een op papier gezien kwalitatief sterkere selectie. Maar de geelzwarten hebben fysiek krachtige spelers die technisch prima korfbal kunnen laten zien. 

In de eerste wedstrijd ging het aanvankelijk gelijk op maar liep SCO in het 3e kwart weg van de Mokumers waar het even niet meer wilde lukken. Omdat de Friezen daarna verslapten en ROHDA wakker werd geschud kwamen de Amsterdammers dichterbij maar behaalde de AegleAcht achteraf een eenvoudige 19-25 overwinning waarna enkele Friese fans getrakteerd werden op een open gebroken auto.

ROHDA staat één plek lager dan SCO maar er is een duidelijke scheiding tussen de bovenste vier, waartoe de Friezen behoren en het onderste kwartet die aangevoerd worden door de geelzwarte Amsterdammers. De gasten van vandaag maakten het vorige week Wageningen knap lastig maar trokken uiteindelijk aan het kortste einde. De Poelstra brigade haalde haar punten in de uitwedstrijden en laat dat in ieder geval een waarschuwing zijn.

De AegleAcht deed vorige week goede zaken tegen een wat gehavend Tweemaal Zes. De teamspirit was aanwezig en daarop moet verder geborduurd worden. Als de Wolvegasters de aansluiting met de top vast willen houden dan moeten de punten in Friesland blijven want het is niet te verwachten dat de koplopers in deze ronde iets zullen laten liggen. Of het fenomeen Ricky Wu moet buiten zijn bruidsbed ook tot grootste prestaties in staat zijn. De wedstrijd staat onder leiding van een oude bekende, Roelof de Nekker. 

Het kan een spannend spektakel in de Steense worden. Zorg dat je erbij bent, laat je horen en schreeuw SCO naar de overwinning. Zoals altijd rekent de AegleAcht op jullie!

Website realisatie: HelderHoogeveen.com