Livescore Livestream

Zaalseizoen 17/18 gaat van start

Geplaatst op: 09 nov 2017 om 20:07 door redactie

Als de voortekenen niet bedriegen dan start komend weekend voor SCO een memorabel seizoen. In tegenstelling tot veel teams in de hoofdklasse A is de kwaliteit binnen de Friese selectie toegenomen waardoor ze als één van de favorieten op jacht gaan naar een topklassering. Een plek in de kruisfinales is minimaal haalbaar. In Wolvega en omgeving wordt gedroomd over een herbeleving van gouden tijden. En de Friezen zouden dat zo maar eens waar kunnen maken. 

Komende zaterdagavond start de marsroute met een bezoek aan Amsterdam waar Rohda de tegenstander is. Bij de geelzwarten staat Taco Poelstra weer aan het roer maar de Amsterdamse selectie lijkt wat uitgedund nu Mike vd Reep en de Aurik zusjes andere keuzes hebben gemaakt. De Amsterdammers hebben het moeilijk in de veldcompetitie. Nadat de witte zakdoekjes na een aantal verliespartijen tevoorschijn werden gehaald kregen de hoofdstedelingen de opgaande lijn te pakken. In hoofdklasse B bivakkeert Rohda momenteel op de 5e plek. De Mokumers weten het de Friezen zeker in hun thuiswedstrijden altijd behoorlijk lastig te maken. De sisteract is gehalveerd maar met de zussen ten Hulzen, juffrouw Blötevogel en gevaarlijke heren als Kenny Lauf en Giovanni Massing kan er van onderschatting geen sprake zijn. De AegleAcht staat voor een lastige opgave om het surplus aan kwaliteit ook daadwerkelijk uit te kunnen spelen. 

Na Rohda ontvangen de Stellingwervers Groen Geel in de Steense. Dit team lijkt de Dark Horse van deze competitie te worden. Coach Dico Dik beschikt over een jong en talentvol herenkwartet die samen dromen van grootse korfbalprestaties. In de jeugd stonden Kevin Dik, Carlo de Vries en kompanen al op de speelvloer tijdens de korfbalfinales. En dit willen de Wormers in de Ziggodome graag herhalen op het hoogste niveau.  Alle teams zullen flink aan de bak moeten om dit roedel jonge honden in toom te kunnen houden.

De volgende etappe gaat naar Wageningen. Bij de Blauwwitten zijn naast Lucky Luuk vd Kuilen meerdere spelers vertrokken. De Wageningers onder leiding van Erik van Brenk zullen de prestatie van vorig seizoen waarschijnlijk niet kunnen herhalen toen ze uiteindelijk de kruisfinales bereikten. Daarvoor lijkt de selectie te licht. Maar met Jasper Broenink en Steven Landman is er nog altijd volop kwaliteit in huis. En bondscoach Kees Vlietsra heeft zelfs Iris Ilekhomon aan zijn selectie toegevoegd. Meedoen lijkt het devies voor de Gelrenaren. Maar het is niet te verwachten dat zij in deze competitie hoge ogen zullen gaan gooien.

Daarna via de A7 naar Groningen afslag Kardinge. Nic./Alfacollege heeft zeker aan kwaliteit ingeboet door het vertrek van Tim Flokstra naar LDODK en Niels Tamminga die traditioneel afscheid heeft genomen. Hoewel de coachingsstaf Flokstra/Echten van mening is dat hun selectie beter tot z’n recht komt in de zaal lijken de Groningers op voorhand te moeten gaan strijden om een degradatieplek. Als de Friezen op bezoek komen speelt in deze noordelijke derby natuurlijk extra rivaliteit waardoor een voorspelling lastig te maken is. Toch moeten de punten uit de Martinistad meegenomen worden.

Na Sinterklaas ontvangt SCO een oude bekende. Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Ook tegen de Oranje Zwarten is er altijd sprake van een extra lading. Vorig seizoen denderde de AegleAcht in de thuiswedstrijd over de Gelrenaren maar in de Sypel moesten alle zeilen bijgezet worden om de Harderwijkers van het lijf te houden. Coach Daniël de Bruijne investeert in de jeugd. Een middenmootplek zou voor Unitas/Perspectief een mooie opsteker zijn.

Voor het kerstreces zet de SCO-karavaan opnieuw koers richting de hoofdstad om op bezoek te gaan bij AW/DTV. Dit team bungelt al een tijdje aan de onderkant van de Ereklasse na hun vertrek uit de korfballeague. Nu Ilona vd Berg de korfbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen hebben de Amsterdammers het lastig. Toch loopt er voldoende kwaliteit rond. Coaches Bouman en de Boer beschikken nog altijd over Jim Snel, Bret Nolthuis en de Pang brothers. De roodzwarte brigade blijft een team om terdege rekening mee te houden. AW/DTV zal ongetwijfeld meedoen in de strijd om de bovenste plekken.

In het nieuwe jaar ontvangen de Friezen Tweemaal Zes voor de oliebollenwedstrijd. Coach Iwan Hazendonk beschikt naast de boomlange rebounder Joep Gerritsen over enkele zuivere schutters maar de Maartensdijkers houden zich al jaren op in het grensgebied tussen overgangs- en hoofdklasse. En daar zal dit seizoen waarschijnlijk geen verandering in komen.

Last but not least SCO. Zij moeten het dit seizoen laten zien. Er staat een jong, fris maar toch ervaren en zeker talentvol team dat aan de hand van de geslepen en door de wol geverfde coaches Aegle Frieswijk en Nico Kraan hoge ogen moet kunnen gooien. Nadat zonder puntverlies de veldcompetitie werd afgewerkt werden ook alle wedstrijden in de voorbereiding op het zaalseizoen met winst afgesloten. De ongeslagen koploper uit de parallel hoofdklasse DeetosSnel moest in het trainingsweekend eveneens het hoofd buigen. Hierdoor is SCO op dit moment de best presterende hoofdklasser. Door vriend, vijand en overige kenners worden de Stellingwervers getipt als kampioenskandidaat. Het is aan de Friese selectie om die hoge verwachting waar te maken. Voor het trouwe publiek een goede reden om op tijd een seizoenskaart te bemachtigen. Voor SCO breken breken wellicht glorieuze tijden aan.

Hans

Website realisatie: HelderHoogeveen.com