Livescore Livestream

Strike voor SCO, de AegleAcht is veilig!

Geplaatst op: 11 feb 2018 om 12:50 door redactie

Vooraf was er met het nodige respect naar dit duel uitgekeken. Een duel in de Sypel is voor SCO nog nooit een makkie geweest. Ook nu keken de Friezen halverwege de eerste helft tegen een achterstand aan omdat met name de gretige Unitasdames een behoorlijke geldingsdrang toonden. Na een vroege omzetting waar debutante Demi Sierdsma de niet fitte Anouk Hoekstra kwam vervangen begon de AegleAcht steeds beter te draaien en kon met een kleine voorsprong de kleedkamer opgezocht worden. Na rust leken de Harderwijkers nog te geloven in de eigen kansen, keken omhoog maar de steeds zuiverder schieten Friese heren knalden die hoop al snel aan flarden. De kenmerkende vechtlust bij Unitas ontbrak, het navelstaren stak de kop op en SCO behaalde een eenvoudige overwinning. De Friezen speelden zich daardoor definitief veilig.

In de goed gevulde, erg warme Sypel begon de AegleAcht na het vaandelzwaaien goed aan de wedstrijd. Een steal van Julian Frieswijk leverde 2 schotkansen op voor Melvin Frieswijk maar het was Unitas dat de score opende. Annick Koning bracht met een kort schot de teams in evenwicht. Daarna was het de beurt aan de volgende Harderwijkse om te scoren. Nu was het Julian Frieswijk die de gelijkmaker voor zijn rekening nam en even later bracht de zeer sterk spelende Annick Koning met haar kenmerkende snelle schot achter de korf SCO op voorsprong. Er brak een langere doelpuntloze fase aan waarbij de teams elkaar in evenwicht hielden. De jonge, gretige Unitas dames lieten zich steeds meer gelden en na de 3-3 pakte de thuisploeg opnieuw de voorsprong. Na drie verprutste vrije ballen op rij mocht Julian Frieswijk een stip verzilveren en stuiterde een schot van Menno de Vries door de mand. Maar de Harderwijkers namen het heft in handen en via hun dames liepen ze weg naar 8-5. 

De Friese coachingsstaf greep in. SCO liep als een driepitter en de niet fitte Anouk Hoekstra werd vervangen door debutante Demi Sierdsma die voor de 2e keer in de hoofdmacht op mocht treden. Het aanvalsvak met Julian Frieswijk, Henk Jan Bakker en Kim van Dalen begon vlotter te combineren en met nieuwe energie werd de achtervolging ingezet. De thuisploeg kwam via Daphne vd Berg nog wel op 10-6 maar na de toverdrank van Robin van Dalen en strakke individuele coaching van Aegle Frieswijk namen de Friezen via Annick Koning, Menno de Vries en Julian Frieswijk op enkele seconden voor het rustsignaal het commando over.  Met name de laatste minuut werd erg goed en professioneel uitgespeeld .

Na rust leek Unitas even op te leven. Roy vd Knaap die veel te veel vrijheid kreeg na een verprutste stip kon ongehinderd de 12-12 binnen schieten. De SCO dames zaten nu strakker en feller op hun tegenstanders. Via double wood scores van Melvin Frieswijk en Henk Jan Bakker sloeg de AegleAcht een gat naar 12-16. Maike vd Berg scoorde haar 3e doelpunt maar de zich steeds nadrukkelijker manifesterende Annick Koning rondde een handige backswing actie fraai af waarna Henk Jan Bakker 13-18 scoorde. Na een zuiver schot van Kim van Dalen en de 6e score van Annick Koning die een handige combinatie voor de korf succesvol afrondde kwam Frank vd Veen voor Melvin Frieswijk die ook net de ziekenboeg had verlaten. Iris Hulzebosch knalde de 13-21 binnen waarna er gemakzucht in de Friese formatie sloop die op een te gemakkelijke overwinning leek af te stevenen. 

Maar het was wel in de Sypel en nadat SCO begon te klungelen werd Unitas aangemoedigd door het felle thuispubliek en kroop terug naar 16-22. De coachingsstaf greep naar de time out en een felle Aegle Frieswijk wees zijn spelers op de onacceptabele gemakzucht.

Vanaf de zijlijn gaf de geconcentreerd spelende Demi Sierdsma haar debuut nog meer glans door de 16-23 binnen te laten ploffen. Melvin Frieswijk werd terug gewisseld en bij de gasten ging de wisselcarrousel helemaal open. Het was een komen en gaan van Unitassers. Via opnieuw Annick Koning die met haar 7th in te row een bal randloos door de mand schoot en een perfect game afrondde, Julian Frieswijk, Menno de Vries en Henk Jan Bakker finishte de AegleAcht op een 20-27 overwinning.

SCO is hierdoor veilig. Maar Aegle Frieswijk wil meer. De laatste 2 wedstrijden moeten gewonnen worden om de Frieswijkbrigade op een hogere, meer recht doende positie te brengen. Unitas is de gevarenzone dieper ingekegeld. De drie staartploegen zijn door de overwinning van de Groningers dichter naar elkaar geschoven. Het wordt nog spannend wie er uiteindelijk een stapje terug moeten doen.

Hans

Scores: Annick Koning 7, Julian Frieswijk 6(1), Menno de Vries 4, Henk Jan Bakker 4, Kim van Dalen 2, Melvin Frieswijk 2, Iris Hulzebosch 1, Demi Sierdsma 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com