Livescore Livestream

SCO verliest thuis van Wageningen

Geplaatst op: 07 sep 2015 om 20:19 door redactie

SCO slaagde er zondag voor eigen publiek niet in de goede seizoensstart (tegen DOS'46) tegen Wageningen een goed vervolg te geven. Na een goede start verloor men al snel de greep op de wedstrijd en slaagde SCO er niet in het kwalitatief zeer sterke herenkwartet van de gasten te stoppen. Hierdoor stond de thuisclub bij rust al tegen een 10-13 achterstand aan. Ook na de hervatting bleken voornamelijk de heren van Wageningen niet te stuiten en kon het tweede aanvalskwartet van SCO deze middag zijn draai niet echt vinden. Het gevolg was dat halverwege de tweede helft de uiteindelijke terechte 20-25 nederlaag zich al aftekende tegen een sterk acterende en ambitieuze Wageningen, dat vorig seizoen zowaar uit de zaal Hoofdklasse degradeerde

Hoewel Pascal Frieswijk en Frank van der Veen SCO een droomstart bezorgden was het al snel duidelijk dat de gasten een sterke ploeg hadden opgesteld. Hoofdtrainer Jacco Vermeer had zijn huiswerk goed gedaan en zag dat zijn ploeg zijn opdrachten op uitstekende wijze uitvoerde, waardoor men al snel na het maken van de 4-4 het initiatief tot zich trok. Met lange aanvallen, een uitstekende rebound en een goed georganiseerde verdediging kreeg SCO het erg moeilijk tegen het aandringende Wageningen, waardoor men constant in de achtervolging moest. 

Dit lukte aanvankelijk mede door de sterk spelende Marloes Frieswijk, toch kon ook dit aanvalsvak niet voorkomen dat de gasten bij rust met 10-13 leidden door de inbreng van ondermeer de routiniers Steven Landman en Jasper Broenink. 

Ook na de hervatting trok Wageningen deze sterke speelwijze moeiteloos door en had SCO niet het juiste antwoord op hun effectieve speelwijze, mede doordat veel afvallende ballen niet veroverd werden en SCO als collectief er niet in slaagde om het gevaar van de Wageningense heren te elimineren. Mede doordat ook de rebound voor de gasten was moest SCO soms het nodige risico nemen om in balbezit te komen; maar ook dat werd genadeloos afgestraft. Hoewel de thuisclub door scores van Marloes Frieswijk en Jantine Hoogeveen de schade aanvankelijk tot 14-16 beperkt hield was al snel duidelijk dat het gevaar van een grotere marge dreigde. Mede doordat het tweede aanvalsvak zich weinig kansen schiep, vrij statisch opereerde en het ook in de aanvallende rebound erg lastig had. In feite viel reeds halverwege de tweede helft de beslissing toen Wageningen via de heren de marge binnen tien minuten vergrootte naar 16-21 en duidelijk was dat een niet optimaal functionerend SCO in het restant van goede huize zou moeten komen om deze gedreven en scherpe tegenstander nog te achterhalen. SCO bracht met nog ruim vijf minuten te spelen Annick Koning en de in de hoofdmacht debuterende Sjoerd Tel, die overigens nog een strafworp verzilverde. Helaas bleek het verschil al te groot en ook zij zagen de bezoekers de zege terecht veilig zagen stellen. 

Trainer-coach Aegle Frieswijk was na afloop helder in zijn commentaar: ‘In een aantal opzichten afgetroefd op kwaliteit tegen deze sterke opponent. Een terechte overwinning voor Wageningen. Hun aanvallen duurden veel te lang en onze 1 op 1 verdedigers kregen te weinig steun om hun paadje schoon te vegen. Daarnaast konden we in de tweede opstelling niet datgene brengen wat vorige week wel lukte. Let op: Deze ploeg gaat echt mee doen om de bovenste plaatsen.’

Website realisatie: HelderHoogeveen.com