Livescore Livestream

SCO vergooit kans op de titel

Geplaatst op: 06 mei 2018 om 12:11 door redactie

Een teleurstellende wedstrijd in een stralend Pijnacker. Na een veelbelovend eerste kwart waar de AegleAcht het initiatief nam en aan de hand van de dames een 4-5 voorsprong pakte schoot een ontketende Jordi van Zuidam zijn team naar een ontluisterende 15-8 ruststand. Coach Aegle Frieswijk wisselde zijn falende herenkwartet waarna Sjoerd Tel nog enige schotvaardigheid liet zien en SCO iets terug kon doen. Maar de achterstand was te groot en met de staart tussen de benen bleef de extra bagageruimte leeg en dropen de Friezen na een 20-15 nederlaag af. De kansen op de titel zijn hierdoor zo goed als verkeken.

Stilte

Het was warm op sportpark de Viergang waar de Avanti familie zich opmaakte voor enige wedstrijd op het dagprogramma. De strijd tussen de hoofdmachten begon met een indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan clubicoon Bram Post. SCO speelde in het stemmig zwart en na de plichtplegingen verordonneerde coach Aegle Frieswijk zijn team om er vol in te gaan en direct de eerste tik uit te delen. Annick Koning voerde dat bevel strikt uit en knalde de 0-1 op het bord. Na enkele goede kansen om de voorsprong uit te bouwen scoorde de thuisploeg tegen. Via een goed genomen vrije bal van Britt Rottink werd de 1-2 aangetikt en dat had even later ook 1-3 moeten zijn toen Britt na een doorbraak uit een vrije bal situatie tegen de grond werd gekegeld en haar een zuivere stip werd onthouden. 

Afspraken

De afgesproken tactiek leek te werken. Doelpuntenmachine Rick van den Blink werd goed afgeschermd en door het overzicht te houden werden de diepe ballen eruit gehaald. Na een krachtige steal van Henk Jan Bakker werd Iris Hulzebosch vrij gespeeld die de 2-3 door de mand schoot. Rick vd Blink vond toch een gaatje en Britt Rottink prikte uit een volgende vrije bal de 3-4 binnen. Een onhandige rebound leidde tot een verzilverde stip voor de thuisploeg waarna Iris Hulzebosch door goed weg te trekken de 4-5 scoorde. 

Stevige dreun

Het begon stroever te lopen. Bij Julian Frieswijk was een gebrek aan focus zichtbaar en Demi Sierdsma bleef zoeken naar de juiste patronen. Na de gelijkmaker braken er vier dramatische minuten voor SCO aan. Menno de Vries verloor zijn grip op Jordi Zuidam die ik no time zijn ploeg naar 7-5 knalde waarna Rick vd Blink en Nikki van Trigt in zeer korte tijd 9-5 scoorden en opnieuw Jordi Zuidam de 10-5 binnen stuiterde. Coach Aegle Frieswijk trok via de time out aan de noodrem en bracht Femke van Zwol voor Demi Sierdsma binnen de lijnen.

Schotloosheid

Mede door de aanmoedigingen van het verbale thuispubliek kwam de thuisploeg in een flow en liep via 13-5 weg naar 14-7. Dit was mede te danken aan de schotloosheid bij de Friese mannen die maar niet de opening in de mand wisten te vinden. Na veel herhalingen produceerden Henk Jan Bakker en Menno de Vries hun enige score van de middag. Iris Hulzebosch gaf het goede voorbeeld door 14-8 van achter de korf binnen te drukken. Sjoerd Tel nam de plaats in van Menno de Vries. Avanti bepaalde in de laatste seconden de ruststand op een voor SCO teleurstellende 15-8.

Teambelang

SCO moest in de achtervolging. Daarvoor werd een strategie uitgezet en duidelijke afspraken gemaakt. Maar waar de één zich voorbij liep in overenthousiasme speelde de ander, tot grote frustraties van zijn vakgenotes, zijn eigen individuele wedstrijd. Na enkele ballen die uit de mand ketsten schoot Britt Rottink vanaf de zijkant de 15-9 door de korf. Rick vd Blink profiteerde van de onenigheid waardoor het 17-9 werd en Henk Jan Bakker het veld kon ruimen voor Menno de Vries. Ook Julian Frieswijk die een totaal gebrek aan scherpte liet zien en neef Melvin Frieswijk die andere tactische oplossingen in zijn hoofd had, werden naar de kant gehaald. Via een verzilverde stip van Wessel Mulder en scores van Femke van Zwol en Sjoerd Tel kreeg de stand een iets dragelijker aanzien maar de Friezen speelden een verloren wedstrijd  en finishten op een eindstand van 20-15.

Uitspelen

Voor de concurrenten op de titel Tempo en Avanti valt de beslissing over het kampioenschap waarschijnlijk in hun onderlinge duel op 26 mei. Voor SCO rest het uitspelen van de competitie waar ze onbevangen de achterban kunnen trakteren op twee mooie thuiswedstrijden alvorens zich op de laatste speeldag weer te melden in de inmiddels bekende Haagse contreien. 

Scores: Britt Rottink 3,  Iris Hulzebosch 3, Sjoerd Tel 3, Femke van Zwol 2, Annick Koning 1, Henk Jan Bakker 1, Menno de Vries 1, Wessel Mulder 1 (1)

Foto: Peter van Dieren
         www.korfbalfoto.nl

Website realisatie: HelderHoogeveen.com