Livescore Livestream

SCO strijdend ten onder

Geplaatst op: 14 okt 2018 om 11:25 door redactie

In de zoektocht naar de optimale balans was de basisacht aangepast. Maar het evenwicht helde over naar het eerste aanvalsvak waar de ongrijpbare Britt Rottink meer dan de helft van de totale doelpuntenproductie voor haar rekening nam. Nadat de gasten aan het einde van de eerste helft een gat hadden geslagen naar 6-12 kwam SCO in de 2e helft sterk terug en hing de gelijkmaker op 14-15 in de lucht. De zeker lijkende treffer bleef echter uit waarna KCC/SO natural profiteerde en een terechte maar geflatteerde overwinning boekte.

Onder de opzwepende klanken van La Casa de Papel ging het publiek er lekker voor zitten. Een warme herfstzon liet de Hoolttuun behaaglijk opgloeien. Captain Britt Rottink, Kim van Dalen, Menno de Vries en Wessel Mulder stelden zich op in de aanval en Inge Delfsma, Lianne Bangma, Henk Jan Bakker en Melvin Frieswijk posteerden zich in de verdediging. Uit haar allereerste schot trakteerde Britt Rottink de aanwezigen op de eerste treffer en even later liet ze haar tegenstander Demi van Oosten ook de andere windrichtingen zien en zette ze na haar doorbraak de 2-0 op het scorebord. Stefan Dekkers van KCC trok de stand gelijk waarna de eerste time out werd aangevraagd. Nadat de gasten op voorsprong waren gekomen stuiterde Britt Rottink een afstander door de mand voor de 3-3. Het 2e aanvalsvak kon in lange aanvallen openingen zoeken omdat de verdediging weinig ruimte weggaf. Na een atletische steal van Melvin Frieswijk die een uitbrengbal fraai onderschepte werd de vrijstaande Inge Delfsma aangespeeld die deze kans op 4-3 professioneel afrondde. De gasten haakten aan waarna opnieuw Britt Rottink vanaf de zijlijn de voorsprong door de mand poeierde. Een scherp op de ballijnen spelend KCC zette aan, trok de stand in evenwicht en begon daarna steeds verder weg te lopen waarna Riko Kruit naar de time out greep en Ray Bouwman binnen de lijnen bracht voor Henk Jan Bakker. 

Het lukte met name de Friese mannen niet om een treffer te produceren. Nadat Stefan Dekkers zijn 4e treffer had gescoord deed Britt Rottink er een schepje bovenop door uit haar “Ilonaatje” haar 5e treffer af te tikken maar de kobaltblauwen waren al op een forse achterstand van 6-12 gezet. De strak leidende Peter vd Terp stuurde beide teams daarop naar de thee.

De tactiek werd aangepast. Riko Kruit speelde de Hoevevariant uit. Menno de Vries werd gekoppeld aan Henk Jan Bakker voor meer aanvalskracht in dit vak en Melvin Frieswijk had de opdracht gekregen om Stefan Dekkers aan banden te leggen. Nadat Melvin Frieswijk de opening van de gasten pareerde met een doorbraak uit het boekje en 7-13 scoorde flitste ook Britt Rottink langs Demi van Oosten waarna haar vakgenote die voor rugdekking moest zorgen naar de noodrem greep. Wessel Mulder verzilverde de stip op 8-13. Coach Erik Wolsink meldde zich aan de zijlijn en eiste focus van zijn team maar SCO rook bloed en onder vurige aanmoedigingen van de achterban kwam er steeds meer power in de Rikoroedel zeker nadat Lianne Bangma vanachter de korf scoorde en de niet af te stoppen Britt Rottink met een dubbele score vanaf de zijlijn en uit een vrije bal de teams steeds dichter bij elkaar brachten.

Om het vermogen op te voeren werd Annick Koning binnen de lijnen gebracht voor Lianne Bangma. Nadat ook de Friese mannen de openingen leken te gaan vinden, Menno de Vries knalde vanaf de achterlijn de 12-15 raak en Henk Jan Bakker scoorde 13-15 vanaf de zijlijn ging het publiek er volledig achter staan. Het zinderde op de Hoolttuun en de kentering hing in de lucht. Wessel Mulder vocht stevige, felle duels uit waarbij spelers in de jacht om de bal over elkaar heen buitelden. Kim van Dalen profiteerde van de ruimte en schoot een vrije schotkans zuiver binnen op 14-15. De Capellenaren stonden op breken maar de gelijkmaker wilde ondanks opgelegde mogelijkheden niet vallen. Nadat de gasten 14-16 hadden gescoord vervloog de hoop bij de Friese enclave. De inhaalrace had bijna alle energie opgeslokt en de teugels werden gevierd. KCC haalde opgelucht adem en profiteerde. De wedstrijd finishte op een geflatteerde 14-20.

Door de verrassende uitslagen in Wormer en Reduzum staat KCC/SO natural nu onbedreigd aan kop op afstand gevolgd door Groen Geel en Mid Fryslân. Daarachter buitelt SCO met de rest over elkaar heen in een kluwen van achtervolgers. Het worden nog spannende weken en de Friezen moeten op en rond de Wageningse berg echt punten bij elkaar gaan sprokkelen om rustig aan het zaalseizoen te kunnen beginnen. 

Hans

Scores: Britt Rottink 7, Inge Delfsma 1, Lianne Bangma 1, Kim van Dalen 1, Melvin Frieswijk 1, Wessel Mulder 1(1), Menno de Vries 1, Henk Jan Bakker 1

FOTO: PEEMMEDIA
            Gerrit Jan Prakken
Website realisatie: HelderHoogeveen.com