Livescore Livestream

SCO smelt op de kookplaat

Geplaatst op: 28 mei 2017 om 12:06 door redactie

Het tussen de voetbalvelden samengeperste korfbalveld van AW/DTV gloeide rood op als een oververhitte kookplaat. Er werd zelfs voorgesteld om met de cooling down te startten in plaats van een warming up, de temperaturen liepen op naar ver boven de 30 graden. Wageningen had de winstpremie verhoogd naar 20 kratten bier maar toen bleek dat de thuisploeg het anders had opgelost. AW/DTV sleepte onder een matige publieke belangstelling de titel in de hoofdklasse A binnen.

Nadat een eerste poging van Sjoerd Tel uit de mand stuiterde opende Jim Snel met de 1-0 waarna Jantine Hoogeveen via een doorbraak captain Pascal Frieswijk op de stip zette die professioneel de 1-1 verzilverde. Doelpunten waren schaars deze middag. Aan beide kanten werden weinig kansen weggegeven, de aanvallers wilden maar niet los van hun verdedigers komen. Na een scrimmage onder de korf frommelde Bret Nolthuis de 2-1 binnen waarna Henk Jan Bakker vanaf de achterlijn 2-2 scoorde. Even later ontving hij van de scheids een standje na aanmerkingen op de leiding waarna iedereen naar de kant mocht en via een drinkpauze probeerde wat verkoeling te zoeken. Maar dat wilde in deze braadpan niet echt lukken.

Na een stip voor de thuisploeg stuiterde Jantine Hoogeveen, die haar laatste wedstrijd voor de AegleAcht speelde, de bal door de mand. De thuisploeg kwam weer op voorsprong waarna Wessel Mulder zichzelf op de stip zette maar jammerlijk faalde. Na een vlotte combinatie liet Henk Jan Bakker zijn opponent Jim Snel de hielen zien en scoorde via een doorbraak de 4-4. De Amsterdammers liepen weg naar 6-4 waarna coach Aegle het in de aanval stroef lopende vak van nieuwe impulsen voorzag. Britt Rottink en Kim van Dalen maakten plaats voor Anouk Hoekstra en Femke van Zwol. Anouk schoot droog de 6-5 binnen. AW antwoordde waarna Sjoerd Tel met een rustig schot 7-6 binnenprikte en Jim Snel na een onnodige overtreding de ruststand bepaalde op een zeer magere 8-6.

Direct na rust liet Anouk Hoekstra haar team op 8-7 aansluiten maar daarna nam de thuisploeg met behulp van het arbitrale duo het heft steviger in handen en liep in korte tijd weg naar 13-7. Britt Rottink en Kim van Dalen werden op hun posities teruggezet. Captain Pascal Frieswijk die vandaag heerste in de aanvallende en verdedigende rebound scoorde de 13-8. Na een nieuwe drinkpauze en een falende stip van Wessel mocht Kevin Sierdsma zijn debuut in de AegleAcht maken die hij bijna bekroonde met een treffer. Even later wisselden Henk Jan Bakker en Sjoerd Tel van vak. Het mocht allemaal niet baten. SCO stond voor een kansloze missie.

Voor de statistieken scoorde Sjoerd Tel vanaf de zijkant en sloot Jantine Hoogeveen haar boek met een zuiver schot voor de korf. Henk Jan en Pascal probeerden met vlot combinatie spel wat aan galleryplay te doen maar hun trucjes strandden in schoonheid. De thuisploeg trok de wisselbank leeg en gunde diverse spelers een publiekswissel. De wedstrijd finishte op 19-11 waarna AW/DTV de bloemen in ontvangst mocht nemen.

Voor de Frieswijkbrigade smolt de kaars op de kookplaat in Amsterdam. SCO eindigt net onder de top 3. De doelstelling om mee te doen om de hoofdprijzen wordt overgeheveld naar het nieuwe seizoen.

Een fijne vakantie!

Hans Rottink

Scores: Jantine Hoogeveen 2, Anouk Hoekstra 2, Henk Jan Bakker 2, Sjoerd Tel 2, Pascal Frieswijk 2(1), Wessel Mulder 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com