Livescore Livestream

SCO reist af naar Zero Cinco Zero

Geplaatst op: 22 sep 2016 om 09:41 door redactie

Na een zaalseizoen met wekelijks verrassende uitslagen verlopen de wedstrijden in deze competitie volgens een voorspelbaar stramien. Met AWD/TV en Wageningen heeft SCO een nog ongeslagen status alhoewel de remise tegen Tweemaal Zes een klein smetje is op de prima start van het team van Aegle Frieswijk. 

De Oldeholtpaders reizen zondag af naar Zero Cinco Zero. In de Martinistad staat de korfbaltrots van weleer puntloos onderaan in de ranglijst. De competitieplanner heeft de Stadjers in de eerste ronden gekoppeld aan de topploegen. Nic./Alfacollege werd niet weggespeeld maar kwam in drie rondes toch steeds tekort. De nieuwe Friese coach Henk Jan Mulder heeft inmiddels zijn stempel op de Groningse selectie gedrukt. Het team oogt fitter, het inlopen alleen al is een fysieke uitdaging en de spelers gaan nu de strijd aan hoewel achterverdedigen een beproefd Gronings systeem is. Maar we kunnen er niet omheen. De tijd van de oude glorie is voorbij. Geen gebroeders Vlietstra, Taco Poelstra, Michiel Gerritsen, Ricky Wu of zelfs Friso Boode meer binnen de lijnen. Een min of meer gestopte waterdrager werd op het laatste moment aan de selectie toegevoegd. Lichtpunt is dat Friso “Junior” Doelman kan blijven maar de groen-witte tijgers hebben aan kwaliteit ingeboet. Er is nog geen paniek onderaan de Martinitoren maar de Niccers zullen er tegen SCO alles aan doen om punten te pakken. Dat lukte in de oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding. Maar nu gaat het om het echie en zal SCO flink van zich afbijten.

Het spel van de Friese selectie is dit seizoen gevarieerder geworden Er wordt gescoord over meerdere schijven. Na 2 keer veerkracht te hebben laten zien middels een succesvolle inhaalrace werd er afgelopen week prima gestart. Dat moet de blauwhemden vertrouwen geven. De basisacht raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, de teamspirit groeit maar er moet nog beter gekeken worden naar waar de beste kansen liggen. Vorig seizoen werden de 2 veldwedstrijden tegen Nic./Alfacollege met winst afgesloten en in de Alfahal was SCO heer en meester. Alleen in de Steense ging de wedstrijd vanwege fysieke tegenslagen verloren. De gasten hebben zondag de beste papieren. De Rotterdammer Jeroen Goeseije is de aangewezen fluitist om deze derby van het Noorden te leiden.

Zaterdag gaan de Eibers op bezoek bij KVA in Amstelveen en reist Wageningen af naar Tweemaal Zes in Maartensdijk. Koploper AWD/TV moet de nummer laatst Unitas/Perspectief van het lijf houden. Als alles volgens de voorspelbare lijnen blijft verlopen ontstaat er na dit weekend een echte tweedeling in deze competitie. 

Hans

Website realisatie: HelderHoogeveen.com