Livescore Livestream

SCO pakt belangrijke punten in 050

Geplaatst op: 03 dec 2017 om 22:48 door redactie

Vandaag telde meer dan alleen de traditionele rivaliteit. De Groningers zijn nog steeds puntloos en na twee teleurstellende wedstrijden moest SCO punten pakken om niet vroegtijdig af te haken. De AegleAcht leverde een prima teamprestatie door de overwinning uit de Martinistad te slepen. Het werd geen wedstrijd van hoogstaand niveau maar door hard werken werd er koel en zakelijk afgerekend met de Stadjers waar bij sommige groenwitte dames de frustratie wel erg diep zat. 

De basisformatie was anders neergezet en na de eerste schermutselingen scoorde Iris Hulzebosch de openingstreffer. Vanuit het achterveld viel de tegenscore. SCO creëerde meer en betere kansen maar was onfortuinlijk in de afronding. Veel ballen ketsten uit de korf. Een atletische reboundactie van Julian Frieswijk bracht de Friezen weer op voorsprong. Nic./JSM profiteerde van het uitblijven van nieuwe treffers omdat de Stellingwervers te gretig op zoek gingen naar doelpunten. Het leverde onnodige loopfouten op en de thuisploeg nam het commando over. Coach Aegle Frieswijk dirigeerde zijn team bij de les en toen hij zich even later over een arbitrale dwaling beklaagde werd hij direct getrakteerd op een gele prent. De toon was gezet.

Omdat Julian Frieswijk heerste in de rebound waardoor de schutters konden herhalen scoorde Anouk Hoekstra met een afstander 4-3. Even later was het captain Henk Jan Bakker die achterover vallend de gelijkmaker door de mand frommelde. Via een verzilverde stip van Melvin Frieswijk kwamen de Friezen op voorsprong maar de boomlange Groningse debutant herstelde het evenwicht.

De snel combinerende Henk Jan Bakker en Julian Frieswijk wilden een steal bij de middellijn te mooi afronden. Anouk Hoekstra begreep wat er echt nodig was. Zonder veel poespas knalde ze de bal vanaf de achterlijn binnen en even later rondde ze haar doorbraak resoluut af waardoor SCO een 5-7 voorsprong nam. De thuisploeg scoorde tegen waarna Menno de Vries uitgespeeld werd en hij er 6-8 van maakte. Via stippen van Julian Frieswijk en schoten van Melvin Frieswijk en Henk Jan Bakker, die een doorbraakactie van zijn vakgenoot professioneel killde, kwam de 10-12 ruststand op het scorebord.

Direct aan het begin van de tweede helft probeerde Anouk Hoekstra haar tegenstandster met een omdraaibal te verschalken maar het was youngster Julian Frieswijk die de 10-13 binnen knalde. Na twee scores leefden de Niccers even op maar nadat Britt Rottink de 10-14 door de mand poeierde en Julian Frieswijk na een prima vakcombinatie 12-15 aantekende begon zich de overwinning af te tekenen. Vanaf de stip werd het 13-15, Melvin Frieswijk stipte tegen en Danique Vervoort scoorde met een buzzerbeater 14-16. De inhaalrace van de Groningers werd door Anouk Hoekstra koelbloedig de strot omgedraaid door direct na de omschakeling de 14-17 te scoren. Via een uitgelokte actie van de captain en het onderling positief blijven coachen liepen de Friezen weg naar 14-19. 

Als laatste redmiddel zette de Groningse coachingsstaf de wisselcarroussel op volle toeren. Het werd een komen en gaan van spelers waardoor de omroeper van dienst de kluts kwijt raakte en zelfs Menno Russchen in het veld ontwaarde. Aan de hand van de hardwerkende Henk Jan Bakker die voorop ging in de strijd en veel ballen uit de Groningse aanvalslijnen wist te stelen en de makkelijk scorende Julian Frieswijk faalden de Stadjers in hun pogingen om dichterbij te komen. Op 20-24 gooide Britt Rottink de wedstrijd definitief in het slot toen ze geheel vrijstaand van grote afstand mocht aanleggen en de 20-25 op het scorebord denderde.

De coachingsstaf van SCO liet de AegleAcht in tact om vertrouwen te pompen in het basisteam. Menno de Vries, Melvin Frieswijk en natuurlijk neefje Julian schoten de kobaltblauwen naar een dik verdiende 23-27 overwinning.

De Friezen klimmen naar een gedeelde 3e plek, doen weer volop mee en kunnen naar boven kijken. Komend weekend komt het grillige Unitas/Perspectief op bezoek en tegen de Harderwijkers zal er een gedegen teamprestatie geleverd moeten worden. Na pakjesavond heeft de AegleAcht misschien een presentje voor het thuispubliek achtergelaten. 

Hans

Scores: Julian Frieswijk 10(3), Melvin Frieswijk 5(2), Anouk Hoekstra 4, Menno de Vries 3, Britt Rottink 2, Henk Jan Bakker 2, Iris Hulzebosch 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com