Livescore Livestream

SCO pakt belangrijke punten

Geplaatst op: 12 mei 2019 om 12:42 door redactie

Alleen het ruisen van de zee ontbrak maar de ruimte en aanhoudende stevige bries maken duidelijk waarom de meeuwenkolonie in het Puttense bos is neergestreken. Na de teleurstellende ontmoeting in de Fryske derby en de lange tussenstop was het zaak om de roedel weer scherp te krijgen. En in die missie is de trainersstaf glansrijk geslaagd. Met ontblote tanden werden de Meeuwen uitéén gejaagd en hoewel het gefladder niet van de lucht was, waren de wolven zeker in het 2e gedeelte de bovenliggende partij. Op 9-12 werden de drinkbakken opgezocht. Door een woede-uitbarsting van coach Stoffelsen veerden de stormvogels even op. De SCO coachingsstaf pareerde met de Fortuna strategie. Vanuit langdurig balbezit en lange tempoaanvallen werden de krijsende Meeuwen tot de orde geroepen. De Friezen pepten elkaar op en leverden een puike teamprestatie. De volledige reservebank werd leeg getrokken om iedereen speeltijd te gunnen. Onder het toeziend oog van het 3e team dat de voorwedstrijd had gespeeld werd met 11-23 een ruime overwinning geboekt en nestelt de Rikoroedel zich in de middenmoot.

Coach Riko is zoekende naar de juiste balans. Door ziekte, blessures en werkverplichtingen werd er gesleuteld aan de startopstelling. Britt Rottink, Annick Koning, Menno de Vries en Kevin Sierdsma namen de eerste aanval op zich terwijl Kim van Dalen, Evelien Frieswijk, Henk Jan Bakker en Sjoerd Tel de startende Meeuwen moesten afstoppen. Na de eerste daadkrachtige onderschepping van de captain knalde Britt Rottink de 0-1 op het scorebord. Door een venijnige luchtaanval werd Kim van Dalen hard getroffen en ging groggy naar de grond. Haar tegenstandster profiteerde en scoorde de gelijkmaker maar na een lange combinatieaanval bracht Sjoerd Tel met een zuiver schot zijn team weer op voorsprong. Tot aan de 7-7 werd er om en om gescoord. De Friezen namen hierbij steeds het voortouw via Menno de Vries met een kort schot, Kim van Dalen met een dof dreunende afstander, Kevin Sierdsma die een stip verzilverde nadat Britt Rottink tegen de grond was gebulldozerd, een strafworp van Sjoerd Tel nadat een doorbraak van Kim onheus werd afgestopt en opnieuw een zuiver schot van Britt.

Nadat Sjoerd Tel opnieuw een afstander door de mand poeierde en hij zijn eigen doorbraak vanaf de stip had binnen gebracht begonnen de Friezen afstand te nemen. Annick Koning profiteerde van de ruimte die zij kreeg vanwege de dubbele dekking op Britt en knalde SCO naar een 7-10 voorsprong. Door een bonkig blok op Menno haalde Kevin de toegekende strafworp binnen en in de slotfase schoot Kim de geruststellende 8-12 op het bord waarna de scheids op 9-12 voor het rustsignaal floot.

Direct na rust probeerde Menno met een te felle actie de bal te onderscheppen. In de ontstane commotie toonde de scheids een prent waarna een getergde Menno de 9-13 scoorde. De lanceerspot gloeide nog na toen Kim vanaf de zelfde plek de 9-14 door de mand denderde en een woedende coach Stoffelsen zijn team bij zich floot. Je moet willen winnen was zijn boodschap. Dit werd even opgepakt maar de roedel reageerde alert. Door het rustig uitbrengen van de bal over veel schijven en lange aanvallen werd de aanvalsdrift van de Meeuwen ontregelt. Sjoerd scoorde opnieuw met een schot van grote afstand waarna het wisselbal geopend werd. Stoffelsen verplaatste heren van vak maar dat leverde geen winst op. Een soepel verlopende aanvalscombinatie werd zuiver door captain Henk Jan Bakker afgerond waarna Femke van Zwol de plaats innam van Annick Koning. Nadat Wolter Achttien zijn opwachting maakte voor Henk Jan profiteerde Britt door langs haar tegenstander te snellen die naar de noodrem greep en Kevin vanaf de stip op 11-18 het vonnis kon voltrekken. SCO speelde met vertrouwen de wedstrijd uit. Kevin profiteerde van de doorpass van Menno na zijn doorbraak en scoorde vanaf korte afstand ook de 11-19. Bij de vakwisseling werden spelers teruggebracht en nam Femke de plaats in van Evelien. Femke poeierde de volgende treffer binnen waarna Kim opnieuw haar kunstje deed en vanaf de nog nagloeiende lanceerspot de stand naar 11-21 tilde. Nadat Annick met een dubbele score SCO op 11-23 had gezet gunde de coachingsstaf iedereen speeltijd en maakten naast Wolter ook Inge Delfsma en Wessel Mulder hun rentree. 

Met een uitstekende teamprestatie is er meer afstand genomen van de onderste plekken. Als middenmoter gaat de Rikoroedel komend weekend op bezoek bij de kersverse leaguespelers uit Wormer. Steun van de achterban is natuurlijk van harte welkom.

Hans

Scores: Sjoerd Tel 5(2), Kim van Dalen 4, Kevin Sierdsma 4(3), Annick Koning 3, Menno de Vries 3, Britt Rottink 2,  Femke van Zwol 1, Henk Jan Bakker 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com