Livescore Livestream

SCO opent met een ruime overwinning

Geplaatst op: 09 sep 2018 om 11:11 door redactie

De verwachtingen waren hoog gespannen. Zou er voldoende publiek afkomen op de avondwedstrijd van het vlaggenschip en hoe zou SCO presteren onder de nieuwe technische staf. Er kan geproost worden. Het kwam aarzelend op gang maar nadat het eerste fluitsignaal had geklonken waren de zijlijnen goed bevolkt en scoorden beide teams er flink op los. Nadat de gasten uit Arnhem de voorsprong hadden gepakt op 4-7 greep Riko Kruit naar zijn eerste time out. Verdedigend werden de teugels aangetrokken waarna de thuisploeg onder aanvoering van de nieuwe captain Britt Rottink het commando overnam en SCO naar 10-7 denderde. Een ogenschijnlijk zware knieblessure bij één van de Broeninkbrothers zorgde voor een dip in de wedstrijd waarna beide teams moeite hadden om weer in het ritme te komen. De Kruitformatie pakte de draad weer op en op 15-10 konden beide teams naar de kleedkamers. Tot grote opluchting van de nieuwe trainer scoorde SCO onder het toeziende oog van Aegle Frieswijk als eerste na rust waarna de thuisploeg wegliep naar een duidelijke 22-12 voorsprong. Daarna ging de wisselcarrousel open en mochten verschillende reservespelers speelminuten maken in het basisteam. SCO finishte op een ruime 29-16 overwinning en pakt hiermee de koppositie in hoofdklasse A.

De basisformatie wordt in de aanval gevormd door captain Britt Rottink, Femke van Zwol, Wessel Mulder en Menno de Vries en de verdediging bestaat uit Anouk Hoekstra, Inge Delfsma, Henk Jan Bakker en Melvin Frieswijk. De technische staf is in handen van hoofdcoach Riko Kruit en zijn assistenten Wolter Achttien en Lennert Westerhof. Na de eerste balcontacten opende Wessel Mulder de wedstrijd met een goed afgeronde wegtrekactie maar Oost Arnhem had een antwoord klaar met een treffer achter de korf. Ook een rake afstander van Henk Jan Bakker werd direct gepareerd en nadat Britt Rottink haar vrije bal zuiver afrondde kwamen de gasten weer te snel langszij. Door te gretig te happen op de ballijnen en teveel mee te kijken op de afvallende ballen profiteerde Oost Arnhem waarna ze de voorsprong pakten op 4-7 nadat Femke van Zwol ook doel had getroffen. Riko Kruit riep zijn team bij zich om de accenten te verleggen en scherpte te eisen in de verdediging.

Anouk Hoekstra deed haar naam eer aan en knalde vanuit het hoekie raak waarna het gas erop ging. De onvermoeibare Henk Jan Bakker wist fraai in te grijpen op de ballijn waarvan Britt Rottink kon profiteren en van afstand de aansluiting scoorde. Menno de Vries maakte gelijk na een vlotte vakcombinatie en via Inge Delfsma, Henk Jan Bakker en opnieuw Britt Rottink nam SCO het commando over. De thuisploeg reageerde scherper in de verdediging en was alerter in de spelsituaties. Bij een onderscheppingspoging landde Emiel Broenink  verkeerd en greep kermend naar zijn knie. Het werd even stil binnen en buiten de lijnen. Met een ogenschijnlijk zware blessure werd Broenink naar de dugout getild.

De nieuwe spring in ’t veld uit Arnhem verraste met een tipp-in maar daarna was SCO beter bij de les. Op te fel ingrijpen van OA stipte Melvin Frieswijk de 11-8 binnen waarna Britt Rottink een energieke doorbraak succesvol afrondde terwijl het fluitsignaal voor een stip werd aangehouden. De Arnhemse captain had een onsportieve schouderblok in haar looplijn gezet. De gasten antwoordden maar met een hoge afstander scoorde Henk Jan Bakker 13-10 waarna Anouk Hoekstra vrij werd gespeeld en zij vanaf de achterlijn doel trof. Menno de Vries kreeg een strafworp mee die door Wessel Mulder verzilverd werd. Nadat Henk Jan Bakker de paal een stevige slinger had gegeven waardoor de mand een Arnhems schot uit de opening ketste, konden de teams op 15-10 naar de thee.

Na rust waren beide teams op zoek naar het juiste ritme. Onder luid gejuich van Riko Kruit sleepte Femke van Zwol een stip uit haar doorbraak waarvan Wessel Mulder profiteerde. Melvin Frieswijk ging stevige duels aan, Henk Jan Bakker was onvermoeibaar in zijn acties en onder de verbale steun van Inge Delfsma nam SCO het heft weer in handen. Een rake stip van Melvin en een zuivere afstander van Henk Jan tilden de stand naar 18-10.

De eerste aanval had meer moeite om de posities goed neer te zetten. Menno de Vries had het lastig in zijn ondersteuningstaak en met Bas Broenink had Wessel Mulder zijn handen meer dan vol. Oost Arnhem scoorde twee keer op rij waarna Melvin Frieswijk zijn vakmaat Henk Jan Bakker in staat stelde de 19-12 en 20-12 binnen te schieten. Na een vlotte vakcombinatie scoorde Menno de Vries 21-12 en maakte Wessel Mulder er met een atletisch omdraai reboundschot 22-12 van. 

De wedstrijd was gespeeld. Ray Bouwman kwam in het veld voor the man of the match Henk Jan Bakker die daarna doorwisselde voor Menno de Vries. Via Melvin Frieswijk en een listige omdraaiactie van Femke van Zwol werd het 24-13 waarna Lianne Bangma ingebracht werd voor Inge Delfsma. Uit één van haar eerste balhandelingen scoorde Lianne op 25-15 haar debuuttreffer. Kim van Dalen kwam in het veld voor Femke van Zwol. Het werd rommeliger ondanks scores van Melvin Frieswijk met een fraaie tipp-in en Wessel Mulder. Sjoerd Tel werd ingebracht voor Melvin Frieswijk. Na een harde ingreep op een vrije bal van Britt Rottink sloot Wessel Mulder de wedstrijd af met een verzilverde stip op 29-16.

De eerste klap is uitgedeeld en komende zondagmiddag de friese derby in Reduzum tegen Mid Fryslân dat klop kreeg van KCC/SO natural. Het zal er ongetwijfeld stevig aan toe gaan en steun van de achterban is natuurlijk zeer welkom. Voorlopig kan SCO genieten van een succesvolle avond.

Hans

Scores: Henk Jan Bakker 6, Wessel Mulder 6(3), Melvin Frieswijk 5(2), Britt Rottink 4, Femke van Zwol 2, Anouk Hoekstra 2, Menno de Vries 2, Inge Delfsma 1, Lianne Bangma 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com