Livescore Livestream

SCO laat zich overrompelen

Geplaatst op: 02 dec 2018 om 13:47 door redactie

In Hoenderdaal was Winterverwonderland al aangebroken. Onder de uitdagende aanmoedigingen van de Yellow Army hielden de Friezen de eerste helft redelijk stand tegen de met het mes tussen de tanden spelende Gele Horde. Na een patriarchale verordening in de rust sloegen de Daltonezen met een Maradonneze instelling een gapend gat in de verdedigingslinies van de Stellingwervers. Met een 100% scoringsrendement werd SCO overrompeld, liepen de geelzwarten onder het toeziend oog van het arbitrale duo met meer dan het toegestane kwartet in vakken op en neer en werden de kobaltblauwe spelers links en rechts over de zaalvloer gekegeld. Het wanhopig hunkerende Dalto moest en zou vanavond de punten paken. Een desastreuze hervatting bracht de stand op 20-11 waarna SCO enigszins bij zinnen kwam maar de achterstand werd niet meer ingelopen. Via 30-20 werd de eindstand na opnieuw een buzzerbeater bepaald op 32-24. 

Onder de opzwepende beat van de the Eye of the Tiger werden de spelers voorgesteld. Een zindering was door de sporthal voelbaar. Een fel uit de startblokken schietend Dalto werd in eerste instantie adequaat opgevangen en na de omschakeling knalde Menno de Vries met een zuiver schot de openingstreffer binnen. De opgepompte Driebergers sloegen terug en nadat Sjoerd Tel aan de noodrem had getrokken en de toegekende stip werd verzilverd roken de Geelzwarten bloed. De thuisploeg kwam op 3-1 omdat SCO niet kordaat genoeg reageerde op het uitdagende spel van de thuisploeg. Menno de Vries beloonde een prima reboundactie van Inge Delfsma met zijn tweede treffer maar het vol adrenaline spelende Dalto liet steeds meer de tanden zien. Na een verprutste stip loste de Daltonese schutterij een spervuur aan schoten, maaiden bij vrije ballen naar alles wat bewoog en kegelden onder de korf iedereen opzij die geen geel hemdje droeg. De Friezen hielden stand. Via de dodelijke vrije bal van Britt Rottink werd het 4-3  waarna de scores over en weer vielen en Menno de Vries en Melvin Frieswijk ervoor zorgden dat SCO in het spoor van de ontketende thuisploeg bleef. 

Een prima combinatie werd door Kim van Dalen vakkundig afgerond waardoor SCO op een 5-6 voorsprong kwam. De gele aanvalsdrift temperde en de thuisploeg leek rijp voor de sloop. Er werd nog wat tegengesputterd maar de kobaltblauwen kregen het betere van het spel. Een fraai schot van Anouk Hoekstra in het achterveld bracht de stand op 6-7 en nadat Dalto met de inzet van massa en lengte via een dubbelblok Britt Rottink onder de vloer probeerden te bulldozeren bij het nemen van een vrije bal, bracht Wessel Mulder via de verzilverde stip de stand op 7-8. Een onhandige verdedigingsactie bracht Dalto terug in het zadel en uit dit meevallertje putten de Driebergers nieuwe moed. Ze scoorden 11-9 maar door rake stippen van Melvin Frieswijk behield SCO de aansluiting. Onhandig uitbrengen van de bal leidde tot de 12-10 waarna Sjoerd Tel vanaf de zijkant doel trof. Een buzzerbeater maakte dat Dalto op 14-11 naar de opwekkende thee kon.

Dat Aanval Leidt Tot de Overwinning liet de thuisploeg direct na rust zien. Met pupilvergrotend elan knalden de Geelzwarten uit de kleedkamer, liepen meters andere vakken binnen om elkaar op te jutten en met ongekende precisie joegen een los geslagen Maarten Groot Hulze en Mathijs den Ouden de ballen door de kunststof mand. Onder de dreunende drums vanaf de tribunes leek Hoenderdaal omgetoverd tot een scene uit Lord of the Rings waarbij de vijandelijke hordes over verdedigingsstellingen denderden. SCO werd tot schietschijf gebombardeerd en nadat de kruitdampen opgetrokken waren lichtte er een onoverbrugbare achterstand van 20-11 op. Britt Rottink kon na een vrije bal eindelijk ook de rechterstand van het scorebord weer laten verspringen waarna de scheids een heus grondgevecht met de mantel der liefde bedekte waar ook een rode prent op z’n plek was geweest. Via de time-out probeerde de coachingsstaf nog wat te repareren maar de thuisploeg was uit het zicht verdwenen. De scores vielen nu over en weer. Naast de Driebergse treffers zorgden Anouk Hoekstra, Inge Delfsma en Wessel Mulder voor de Friese productie.

Een tegenvallende Sjoerd maakte plaats voor youngster Alwin Zwolle en met het inbrengen van Annick Koning voor Inge Delfsma werd lengte omgeruild voor vers bloed. Britt Rottink wisselde van vak maar ondanks energieke slidings en onderlinge aanmoedigingen mocht het niet meer baten. Dalto gaf het niet meer weg en had steeds een direct antwoord klaar op een Friese treffer. Bij SCO miste de echte overtuiging om nog een vuist te kunnen maken. Via onder andere een atletische threesixty van Wessel Mulder en de debuuttreffer van Alwin Zwolle werd de eindstand 32-24 bereikt.

Voor SCO is het zaak om de komende wedstrijden punten te pakken om met vertrouwen de competitie uit te kunnen spelen. Het omzetten van de prestaties op de trainingsavonden met een ongekend scoringspercentage naar de daadwerkelijke uitvoering blijft een uitdaging. Het zit erin maar het moet er nu ook nog uitkomen. De achterban kan hierin ondersteunen. Komende zondagmiddag in de traditionele ontmoeting tegen Wageningen. De Rikoroedel rekent op U!

Hans

Scores: Menno de Vries 4, Melvin Frieswijk 4(2), Wessel Mulder 4(2), Britt Rottink 3, Kim van Dalen 3, Anouk Hoekstra 2, Inge Delfsma 1, Annick Koning 1, Sjoerd Tel, Alwin Zwolle 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com