Livescore Livestream

SCO laat het lopen

Geplaatst op: 27 mei 2018 om 17:15 door redactie

De AegleAcht had geen boodschap aan de ontwikkelingen in Pijnacker en nam zelf de beslissing om niet meer het gevecht aan te gaan om de eventuele hoofdprijs nog binnen te kunnen slepen. Geen moment ging de roedel gedreven op jacht. Af en toe was er een individuele oprisping maar als groep werd er te loom gereageerd. Tot aan het laatste kwart ging het redelijk gelijk op maar vanaf dat moment lieten de gasten zien meer honger op de overwinning te hebben. Op een 19-23 eindstand gingen de punten mee naar Arnhem. 

XXL wedstrijd

Onder een brandende voorjaarszon had een schotvaardig reserveteam het goede voorbeeld gegeven door op een vrolijk versierde Hoolt-tuun SKF 2 eenvoudig af te schieten. Supersub Frank vd Veen had een basisplek in de AegleAcht gekregen voor de afwezige Menno de Vries. Nadat de scheids van dienst voor het beginsignaal had gefloten en Britt Rottink de openingstreffer had binnen geknald maakten de Arnhemmers duidelijk dat ze niet voor niets naar Friesland waren afgereisd en hun sportieve plicht serieus namen. Terwijl de jongste jeugd zich prima vermaakte in open lucht zwemparadijs Oldeholtpade brachten de gasten de stand op 1-3 nadat de jongste Frieswijktelg een stip had verprutst. Demi Sierdsma wist eindelijk te profiteren van de dubbelde dekking op haar vakgenote en scoorde 2-3. Matthijs Baerends scoorde zijn 2e doelpunt op 2-4 waarna Henk Jan Bakker zich revancheerde en de 3-4 binnen poeierde. Julian Frieswijk rondde een individuele actie onder de korf af en trok de stand gelijk. Neef Melvin Frieswijk scoorde met een hoge afstander 5-4 waarna we er beter voor gingen zitten.

Slordig

Een tam SCO  grossierde daarna in slordige passes en omdat er verdedigend onnodig werd doorgestapt werden er vele vrije ballen weggegeven. Ondanks rake schoten van Iris Hulzebosch en Melvin Frieswijk die vanaf de linker – en rechter zijlijn doel trof, bleef Oost Arnhem in de race. Beide teams zochten op een 9-10 ruststand de verkoeling op in de kleedkamer.

Eerste wissel

Door een totaal onnodige en onzinnige overtreding mocht OA de 9-11 binnen stippen waarna Melvin Frieswijk profiteerde van een uitstekend neergezet blok en tegenscoorde. Binnen vijf minuten in de 2e helft viel het doek voor Demi Sierdsma en werd zij vervangen door Anouk Hoekstra. In de time out werden beide vakken apart gecoacht en het sein op de aanval gezet. Maar vrouwe Fortuna was aan de zijde van de Arnhemmers. Daar waar een niet scherp SCO ploeterde en scores binnen moest sprokkelen hadden de gasten met éénschots aanvallen een direct antwoord klaar. Een niet oksel frisse Annick Koning scoorde achter de korf waarop de Gelrenaren antwoordden met een rake vuurpijl vanaf grote afstand. 

Opleving

Na een snelle combinatie die door Britt Rottink fraai werd afgerond zette ze daarna met een krachtige doorbraak Melvin Frieswijk op de stip waardoor de 13-13 op het scorebord kwam. Onder aanvoering van captain Henk Jan Bakker en secondant Britt Rottink, die beiden ballen uit de Arnhemse combinaties wisten te stelen, leek er nieuw elan in de AegleAcht te komen. Na een uitgelokte en verzilverde stip kwam SCO op voorsprong en leek het tij eindelijk te keren. 

Aanvalsdrift onderbroken

Coach Steenbergen greep in en gaf het sein voor vertraging via een bandenwissel van Broenink die van schoenen wisselde. Even later was er langdurig tapewerk nodig om de knie van een Arnhemmer bij elkaar te plakken waardoor de aanvalsdrift van de Friezen werd onderbroken. De Wolvegaster roedel reageerde te lauw en te loom op het gegrom en gegrauw van de alfadieren. Supersub Frank vd Veen die het als basisspeler helaas liet afweten ging naar de kant voor Sjoerd Tel. De gasten liepen weg naar 14-17 waarna Henk Jan Bakker vanaf de achterlijn raak schoot. Onder luid gejuich van de meegereisde fans scoorde Emiel Broenink 16-18 en er klonk opmerkelijk veel minder gejuich nadat Melvin Frieswijk met gelijke munt terug betaalde. Kim van Dalen kwam voor de aangeslagen Annick Koning.

Afscheid

Met onmogelijke gelukschoten liepen de gasten weg naar 16-20 waarna Anouk Hoekstra wat terug kon doen. Een partijtje randloos scoren bracht 17-22 op het scorebord waarna de vertrekkende Julian Frieswijk een individuele actie afrondde. Frank vd Veen mocht zijn naam als supersub waar maken en kwam terug in het veld waarna hij onder applaus en met bloemen zijn korfbalschoenen aan de wilgen kon hangen. Matthijs Baerends verschalkte met een laatste actie Julian Frieswijk onder de korf en scoorde zijn 8e treffer van de middag waarna de scheids de wedstrijd op 19-23 affloot.

Laatste ronde

De balans kan worden opgemaakt. Tempo pakt de titel en de felicitaties gaan naar Alphen aan de Rijn. Volgende week een zomeravond duel met alleen statistische waarde. Het duo Frieswijk/Kraan mag het laatste kunstje vertonen in de hofstad tegen de gedegradeerde Eibers dat samen met Nic. uit Groningen een stap terug doet. Het boek van de AegleAcht kan bijna gesloten worden. 

Scores: Melvin Frieswijk 8(1), Julian Frieswijk 3, Britt Rottink 2, Henk Jan Bakker 2, Demi Sierdsma 1,  Iris Hulzebosch 1, Annick Koning 1, Anouk Hoekstra 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com