Livescore Livestream

SCO laat de tanden zien

Geplaatst op: 23 jan 2017 om 08:19 door redactie

Een heerlijke zondagmiddag in de Steense. Volle bak op de tribune die genoten van een lekker korfbalduel waar SCO knokte voor de punten en aantoonde niet onder te doen voor teams die hoger op de ranglijst staan. De strijders kennen elkaar van haver tot gort en de technische staf had na zorgvuldige analyse een strategisch plan bedacht dat veel eiste van de Friese powergirls. Zij moesten niet alleen een tegenhanger vormen voor het scorend vermogen van de Wageningse mannen maar kregen ook de opdracht om de lijnen naar deze schutters af te schermen en hun mannelijke teamgenoten volop te ondersteunen in het afstoppen van de gevaarlijke, vijandelijke artillerie. En in die missie slaagden ze met vlag en wimpel waarbij weer opmerkelijk is dat bij de Wageningse meisjes maar 1 doelpunt te noteren viel. SCO was vanmiddag de bovenliggende partij, nam het voortouw en had alleen de pech dat de scheidsrechter het uitspelen van de tijd niet kon waarderen. Maar opnieuw een puntendeling tegen één van de topfavorieten mag na een lastige fase als overwinning gevierd worden.

Hoewel de Steense vol zat zorgden de meegereisde luidruchtige WaJo’s voor de sfeer. De hele wedstrijd zongen ze uit volle borst hun helden toe en lieten de confetti knallen. Na een aftastend begin van tactische verplaatsingen en speldenprikken opende Annick Koning vanaf de achterlijn waarna Pascal en Melvin Frieswijk via een snelle combinatie een onderscheppingspoging van Rik Brouwer vakkundig afstraften. Na 3 benutte stippen pakten de blauwwitten de voorsprong maar met een handige actie onder de korf bracht de weer stevig buffelende Pascal Frieswijk de stand in evenwicht. 

Kim van Dalen en Henk Jan Bakker knalden na strak aangeven de 4-3 en 5-3 raak waarna Wageningen aansloot en opnieuw Pascal Frieswijk en Britt Rottink SCO op voorsprong zetten. De gasten bleven in het spoor omdat er teveel onrust zat in het eerste Friese aanvalsvak dat te gehaast en gejaagd op zoek ging naar scores en Melvin zijn vizier niet scherp kreeg. De onverzettelijk Britt Rottink toonde veel passie en ging zelfs het duel met Jasper Broenink dat zij glansrijk won. Zij veroverde de bal en maakte van de Steense een 2e Thialf door behendig over de vloer haar val uit te glijden. De rustig schietende Jantine Hoogeveen scoorde en de hardwerkende Wessel Mulder ging vol overgave de strijd aan tegen de Wageningse spelmaker en bracht zelf de 10-10 ruststand op het scorebord.

Na rust was het opnieuw Annick Koning die de scorelijst opende door behendig een doorbraak uit de ruimte te forceren waarbij ze door een alert reagerende Melvin Frieswijk snel werd aangespeeld. De gasten reageerden paniekerig en tuimelden als kegels in een bowlingbaan over elkaar. Eindelijk vond Melvin het gat en schoot de  12-10 binnen waarna het 2e aanvalsvak na een vlotte combinatie Kim van Dalen vrijspeelde die beheerst de stand naar 13-10 tilde. Hierna demarreerden Henk Jan Bakker de Melvin Frieswijk de voorsprong naar 16-10. Coach Jacko Vermeer greep naar de time out en bracht nieuwe spelers in waaronder de gevaarlijke Steven Landman voor de simulerende en irritante spits van Wageningen. Pascal Frieswijk scoorde 17-12, Wageningen stipte raak waarna Britt Rottink met een éénhandige inloper een vrije bal verzilverde. Met Mark Brouwer voor neef Rik kropen de blauwwitten onder luide toejuichingen van hun achterban dichterbij tot 19-19. Bij SCO verscheen Anouk Hoekstra binnen de lijnen voor Annick Koning.

Anderhalf minuut voor tijd frommelde Britt Rottink na een felle doorbraak de 20-19 door de mand waarbij de scheids in eerste instantie floot voor een stip maar zich op tijd bedacht en de score toekende. De punten leken in de knip maar Luuk vd Kuilen scoorde alsnog de gelijkmaker waarna SCO hinkte op 2 gedachten. Gaan voor de overwinning of dit punt koesteren. In die twijfel hield Jantine de bal te lang vast wat de scheids bestrafte met spelbederf. Na een hachelijk moment waar SCO ontsnapte floot de scheidsrechter af en stormde een furieuze coach Aegle het veld in. Zijn spelers maanden hem tot rust, achteraf gezien is er een punt gewonnen!

SCO heeft als een pitbull flink haar tanden laten zien. Er is gevochten voor dit punt. OVVO won verrassend van Unitas, Nic. en Rohda behaalden ook een remise en Dalto verpletterde SDO. Zaterdag ontvangt SCO het Maarssense OVVO. Een kat in het nauw maar met de instelling van vandaag moet dat varkentje ook stevig gewassen kunnen worden.

Hans 

Scores: Pascal Frieswijk 4, Britt Rottink 3, Wessel Mulder 3(2), Melvin Frieswijk 3, Annick Koning 2, Kim van Dalen 2, Henk Jan Bakker 2, Jantine Hoogeveen 1

Foto: PEEMMEDIA

Website realisatie: HelderHoogeveen.com