Livescore Livestream

SCO komt tekort tegen AW/DTV

Geplaatst op: 16 okt 2016 om 11:34 door redactie

Een duel in de top van de hoofdklasse. Om die succesvol af te sluiten moet er een goede teamprestatie geleverd worden. Bij SCO is het nog grillig en lukt het een ieder nog niet om een stabiele basisprestatie te leveren. Na een 6-13 ruststand toonden de Friezen na omzettingen veerkracht en wonnen de 2e helft met 13-8 maar dat was onvoldoende om de opgelopen achterstand in te lopen. De punten gingen mee naar Amsterdam waar AW/DTV zich opmaakt voor de KorfbalLeague.

De tegenstanders waren grondig geanalyseerd. Bij de Amsterdammers leidde dat tot omzettingen in de basisformatie om de gevaarlijkste spelers bij SCO een dubbele dekking te kunnen geven. In een miezerige motregen wilde de scheidsrechter van dienst direct de grenzen aangeven en bijna binnen de minuut had hij de bal al 2x op de stip gelegd en stond het 1-1. De Amsterdammers speelden met veel pressie en namen het heft in handen. Via Jantine Hoogeveen en Britt Rottink bleef SCO nog in het spoor maar daarna gaven de Mokumse mannen meer gas en liepen binnen 10 minuten weg naar een 3-8 voorsprong waarbij de zeer fraaie one-hander van Bret Nolthuis ook applaus kreeg van het Friese publiek.

Aegle meldde zich regelmatig langs de zijlijn, greep naar de time-out en nadat de niet geheel okselfrisse Melvin Frieswijk na een blessurebehandeling extra doping toegediend had gekregen scoorde hij 4-8. Steffen Pang knalde op 4-9 zijn vierde afstander binnen waarna Aegle ingreep en Sjoerd Tel naar de kant haalde voor Wessel Mulder. Er kwam meer verdedigend venijn in het spel van de blauwhemden maar aan de scoringskant bleef het te mager. Femke van Zwol werd ingebracht voor Annick Koning maar alleen een afstander van Britt en een stip van Melvin vielen aan de positieve kant te noteren waar de gasten over de heren nog 4x scoorden en de ruststand op 6-13 bepaalden.

Direct na rust gingen de hoofdstadbewoners door waar ze gebleven waren en vergrootten de marge naar 7-16 waarna Melvin op de stip werd gezet na een handige indraaiactie van Jantine Hoogeveen en Henk-Jan Bakker vanaf de achterlijn 9-16 scoorde. Dit leidde tot een onbegrijpelijke wraakactie van Bret Nolthuis die Henk-Jan met een luchtaanval torpedeerde, hij daarvoor geel ontving en Pascal Frieswijk vanaf de stip 10-16 aantekende. De roodzwarten kwamen op 10-18 maar een dubbele score van opnieuw Pascal bracht de Friezen dichterbij op 12-18 waarna Aegle zijn laatste troef uitspeelde.

Joker Frank vd Veen werd ingebracht en zijn eerste schot is altijd een daalder waard. SCO kwam terug tot 16-20 met nog een kwartier op de speelklok. Frank mocht in beide vakken blijven aanvallen waarbij Wessel en Henk-Jan de verdedigende taak toebedeeld kregen. Een struikelpartij werd door AW/DTV genadeloos afgestraft waarna Melvin vanaf de stip 18-21 scoorde en Frank het laatste woord had en met een afstander 19-21 aantekende.

Het veldseizoen zit er voorlopig op. Even een rustpauze waarna de poorten van de tempels zich openen en gelukkig de schotklok opgehangen wordt. 

Tot ziens in de Steense en alle andere sporthallen!

Hans

Scores: Pascal Frieswijk 6(2), Melvin Frieswijk 4(3), Frank vd Veen 3,  Britt Rottink 2, Henk Jan Bakker 2, Jantine Hoogeveen 1, Anouk Hoekstra 1

Foto: PEEMMEDIA

Website realisatie: HelderHoogeveen.com