Livescore Livestream

SCO hervat de jacht!

Geplaatst op: 05 jan 2018 om 12:08 door redactie

De oliebollenwedstrijd koppelt de AegleAcht aan Tweemaal Zes uit Maartensdijk. Na de korfbal Challenge waar weer volop geëxperimenteerd werd met nieuwe regels brengt deze verenigingsnaam mij toch altijd weer terug naar het oorspronkelijke spelletje van Nico Broekhuysen. Korfbal met 3 vakken, 6 dames en 6 heren, rieten manden, palen op ijzeren puntplaten en witte linten. 

Korfbal heeft een grote vlucht genomen en is met intrede van acht spelers in 2 kleinere vakken en zeker de komst van de schotklok sneller en dynamischer geworden. In Rotterdam werd er gespeeld in vier periodes, een directe tijdstraf na een gele kaart en het zelf nemen van een vrije worp of strafworp. Het spel werd net zoals bij basketbal en handbal geleid door 2 gelijkwaardige scheidsrechters. Sommige innovaties zijn op voorhand gedoemd om te mislukken. Een strafworp verplicht bovenhands nemen of schotkloklampjes die in de paal verwerkt zijn waardoor korfbalpalen als kerstbomen in een vak staan te gloeien. Maar andere ontwikkelingen dragen zeker bij om het spel nog aantrekkelijker te maken. Uiteindelijk moet korfbal olympisch worden. Maar dan zal waarschijnlijk ook het 2 vaksspel verdwenen zijn en wordt korfbal gespeeld in nog maar 1 vak waar de 4 spelers de aanvallende en verdedigende rol combineren.

Tegen TZ wordt de laatste ronde van de eerste, teleurstellende competitiehelft gespeeld. SCO is samen met de Maartensdijkers middenmoter. Vooraf was gerekend op meer maar nu moeten er simpelweg punten gehaald worden on niet verder naar onderen af te zakken. De AegleAcht heeft rust gekregen en er is gewerkt aan de teambuilding. De focus op het samen presteren, vertrouwen hebben in elkaar, elkaar wat gunnen, denken in oplossingen en successen samen vieren moeten nu hun vruchten af gaan werpen. Mooie uitganspunten om positief het nieuwe jaar mee in te gaan. Deze wedstrijd is hiervoor een belangrijke graadmeter. Afwachten of SCO in staat is een inhaalslag te maken. De steun van de achterban is natuurlijk zeer welkom.

Ik wens u naast een fijne wedstrijd een sportief en gezond 2018!

Hans

Website realisatie: HelderHoogeveen.com