Livescore Livestream

SCO bijt van zich af

Geplaatst op: 13 mei 2018 om 11:27 door redactie

Een fel SCO liet vandaag zien dat het tot de top van hoofdklasseploegen hoort . De Friezen deelden de eerste klappen uit, zaten hun directe tegenstander fel op de huid en omdat de mannen nu wel een vuist maakten en de scherpte in de afronding vonden liep de AegleAcht via 6-2 weg naar een 10-6 ruststand. Direct na rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 13-6 waarna de Groen Gele gasten uit Wormer wat terug konden doen. Het werd hier en daar onvriendelijker maar een messcherp SCO liet zich de kaas niet nogmaals van het brood eten en finishte op een meer dan verdiende 18-16 overwinning.

Aanpassing

Op een zonovergoten Hoolt-tuun had het reserveteam van Wolter Achttien het goede voorbeeld gegeven door een duidelijke 21-15 overwinning te pakken waardoor ze weer lijstaanvoerder zijn. Coach Aegle had zijn team aangepast en de dames van vak laten wisselen. In de eerste aanval met Britt Rottink, Demi Sierdsma, Menno de Vries en Melvin Frieswijk liepen de combinaties vlotter. Omdat de verdediging weinig kansen weggaf en Melvin Friewijk heerste in de paalzone kregen de spitsen volop gelegenheid hun vizier zuiver af te stellen. Na goed onderling coachwerk opende Menno de Vries het scorebord en even later ketste ook zijn afstander door de mand. De gasten kwamen wat goedkoop op gelijke hoogte maar daarna was het weer de sterk spelende Menno de Vries die met een dubbele score de stand naar 4-2 tilde. 

Spel lezen

De Stellingwervers hadden goed het oog op de combinaties van de Wormse formatie en lazen het spel beter. Veel ballen werden uit de Groen Gele aanvalspatronen gestolen waardoor de eigen aanval volop aan het werk kon worden gezet. De gevaarlijke Jong Oranjeheren werden strak door de Friese mannen aan banden gelegd en kwamen nooit in hun eigen spel omdat ook de kobaltblauwe powergirls overzicht hielden en de combinaties prima wisten af te schermen. Henk Jan Bakker die weer voorop ging in de strijd, profiteerde door na zijn onderbrekingswerk vanaf de achterlijn 5-2 te scoren en even later strafte Julian Frieswijk een risicovolle verdedigingsactie beheerst af. Groen Geel had moeite om dichterbij te komen en zowel binnen als buiten de lijnen begonnen de frustraties toe te nemen. Nadat de scherp spelende Melvin Frieswijk met een omdraai sprongschot 7-3 had gescoord en zich zo revancheerde voor een verprutste stip riep een geïrriteerde coach Dik zijn team naar de kant voor de time out.

Mes erop

Bij de gasten ging het mes erop en de scheids moest alle zeilen bijzetten om het spel in goed banen te leiden. Dik bracht een extra krachtpatser binnen de lijnen. Annick Koning werd regelmatig uit de paalzone gebulldozerd door haar directe tegenstandster. Het leverde de thuisploeg veel vrije ballen op. Na de 8-5 van Menno de Vries vanuit de stip plofte Britt Rottink na een snelle combinatie de 9-5 door de mand. Omdat SCO veel ballen uit de gooilijnen bleef stelen trapte de ingebrachte speler na een blokpoging gefrustreerd door waarna Julian Frieswijk vanaf de stip het vonnis mocht voltrekken en de Stellingwervers met een geruststellende 10-5 naar de thee leek te kunnen. Door een totaal onnodige onderscheppingspoging mocht Groen Geel in de laatste seconden voor het rustsignaal vanaf de stip de 10-6 verzilveren.

Overtuiging

Na een vlotte, ingestudeerde combinatie waarbij de gasten aan de noodrem hingen kon Melvin Frieswijk weer op de stip plaatsnemen. Opnieuw wist hij het gat niet te vinden. Na zo’n moment is het altijd oppassen en alle hens aan dek. Menno de Vries redde zijn vakgenoot door direct na de afvang de 11-6 te scoren waarna de alert spelend Melvin Frieswijk zich na een fantastische, splijtende pass van Britt Rottink met de 12-6 vlak onder de korf revancheerde en Julian Frieswijk een gretige onderscheppingspoging beheerst afstrafte doordat de onverstoorbaar spelende Iris Hulzebosch hem listig had aangespeeld. Een gedreven SCO was binnen 5 minuten in de 2e helft weggelopen naar 13-6.

Zand in de motor

Nadat de gasten met meer venijn in de achtervolging gingen, steeds meer aan begonnen te dringen en de motor bij SCO begon te haperen speelde de trainersstaf met vuur. Anouk Hoekstra kwam voor Britt Rottink en even later viel ook het doek voor Annick Koning en kwam Kim van Dalen binnen de lijnen. De met veel overtuiging spelende Menno de Vries en de weer duidelijk aanwezige Julian Frieswijk brachten de stand op 16-12 waarna Anouk Hoekstra na een prima combinatie de 17-13 binnen prikte. Melvin Frieswijk werd gewisseld voor Wessel Mulder. Een flitsende doorbraak van Julian Frieswijk op de vierkante meter leverde de 18-14 op. De gasten scoorden nog twee keer tegen waarna de wedstrijd met een onvriendelijk opstootje en een gele kaart eindigde. 

Derde plek

Door deze overwinning finisht SCO minimaal op plek 3. Voor een hogere klassering moeten Tempo en/of Avanti een misstap maken. Het is zonde dat je daarvan afhankelijk bent want met dezelfde, gedreven instelling als in dit duel was het resultaat tegen de koplopers positiever geweest en hadden de Friezen de hoofdklassetitel voor het grijpen gehad.

Scores: Menno de Vries 7, Julian Frieswijk 5(1), Henk Jan Bakker 2, Melvin Frieswijk 2, Britt Rottink 1, Anouk Hoekstra 1

FOTO: niet aangeleverd


Website realisatie: HelderHoogeveen.com