Livescore Livestream

SCO, Best of the Rest!

Geplaatst op: 04 jun 2018 om 16:37 door redactie

Vol overtuiging sloot de AegleAcht de competitie af in de hofstad. Met snel en goed combinatiespel werden de Eibers over het veld gejaagd. Aanvankelijk konden de Hagenezen het nog bijbenen maar in het 2e kwart van de eerste helft zetten de Friezen een tandje bij en liepen ze weg naar een niet mis te verstane 11-16 ruststand. Na de rust was het bij de thuisploeg een complete leegloop van basisspelers die afscheid namen van de roemruchte geelgroene ooievaars. Mede door de hoge temperaturen veroorzaakte dit af en toe een dipje in het wedstrijdbeeld. Door strakke coaching van Aegle Frieswijk bleven de Stellingwervers bij de les en finishte SCO door de ruime 18-28 overwinning als de runner-up van deze competitie.

Opening

Met alleen de basisspelers, twee wissels en een driekoppig begeleidingsteam verscheen de eerste selectie op het sportpark in Den Haag dat ingeklemd ligt tussen hoge woontorens. Nadat de teams zich hadden opgesteld en beide coaches de nadruk hadden gelegd op een goede afsluiting van de competitie scoorde Britt Rottink de openingstreffer nadat ze uit een vrije bal snel was ingelopen en haar tegenstander kon uitblokken. Haar bovenhandse layup was daarna een koud kunstje. De Eibers lieten zien het niet op voorhand weg te zullen geven en trakteerden hun thuispubliek op enkele mooie acties. Ze pakten de 2-1 waarna Annick Koning antwoordde met een raak schot. Met de Franse slag liet Menno de Vries zien het schieten op de Moulin Rouge niet verleerd te zijn. Hij scoorde een double touche en zette zo zijn team op advantage. De Eibers klampten aan maar via een naschot van Julian Frieswijk na een tipp-in van Henk Jan Bakker en een keurige tweehandige afronding na een krachtige doorbraak van Britt Rottink werd het 4-6.

Elastiek

SCO liet zien er zin in te hebben. Met fraaie en snelle combinaties werden de Hagenezen zoek gespeeld. HKV grossierde daarbij in loopfouten. Via treffers van Julian Frieswijk, Britt Rottink en een tollende toverbal van Iris Hulzebosch werd het 7-9. De Eibers bleven aan het elastiek hangen en wisten op 9-9 zelfs langszij te komen. Coach Aegle verordonneerde om meer snelheid in het spel te leggen. Dat  flitsende combinatiespel werd de thuisploeg te machtig en nadat Annick Koning met een hoog schot vanaf de achterlijn, Julian Frieswijk met een tipp-in in zijn luchtsprong en Henk Jan Bakker van grote afstand opnieuw de trekkers doeltreffend hadden overgehaald was de ban gebroken en gaven de Hagenezen het op. Na doorstappen op Menno de Vries wat door Melvin Frieswijk met de 11-14 vanaf de stip werd gevonnist, knalden opnieuw Britt Rottink en Iris Hulzebosch na vlot samenspel met rake schoten de 11-16 ruststand op het bord.

Publiekswissels

Het gedegradeerde HKV/Ons Eibernest stak vervolgens de energie in het applaudisseren voor de vertrekkende selectiespelers waarvoor de plaatselijke bloemist ”los” gemaakt was van zijn voorraad. Dat daarbij de maximale wisselmogelijkheid werd overschreden nam het arbitrale duo voor lief. SCO bleef bij de les omdat de fel coachende Aegle Frieswijk de dipmomentjes met strakke aanwijzingen pareerde. Met tempoaanvallen kreeg de tegenstander alle hoeken van het veld te zien. Na o.a. een fraaie wegsprongactie vanuit de paalzone van Julian Frieswijk, een handige reboundactie van Melvin Frieswijk vlak onder de korf en verzilverde stippen kwamen de gasten op 14-20. Anouk Hoekstra werd gebracht voor Iris Hulzebosch die een rustmomentje mocht gaan pakken. Henk Jan Bakker schoot een afstander binnen. Anouk Hoekstra wist een vlotte vakcombinatie doeltreffend af te ronden en uit een fraaie doorbraak scoorde Annick Koning keurig de 16-23. 

Debutant

Na een splijtende, snelle pass van Julian Frieswijk waaruit Annick Koning de 16-24 kon scoren mocht Ray Bouwman zijn debuut maken in de hoofdmacht. Hij verving Menno de Vries die nog wat naduizelde van zijn Franse nachten. Ray nam gelijk de laatste scores voor zijn rekening. Hij werd daarbij even onderbroken door een rake treffer van Annick Koning anders had hij echt terug kunnen kijken op het scoren van een zuivere hattrick. Zijn vakgenoten bleven hem zoeken en met doeltreffende schoten en een handige omdraaibal vanuit de aangeefpositie bepaalde Ray de eindstand op een duidelijke 18-28 overwinning. Demi Sierdsma en de vertrekkende Julian Frieswijk kregen hun publiekswissel maar doordat HKV/OE alle boeketten in de wijde omgeving had opgekocht waren er voor hun geen bloemen maar wel een klaterend applaus van hun teamgenoten. 

Laatste ronde

Door deze overwinning en het verlies van Avanti eindigt de AegleAcht op plek 2 in hoofdklasse A. En daar mag je met gepaste trots op terug kijken. Tien overwinningen, drie nederlagen en een traditioneel gelijkspel tegen Wageningen zijn prima cijfers. Het boek van de AegleAcht kan dicht. De Kruitnoten kunnen zich op gaan maken voor een lekker knapperig seizoen.

Scores: Julian Frieswijk 6, Annick Koning 5, Britt Rottink 4, Ray Bouwman 3, Melvin Frieswijk 3(2), Iris Hulzebosch 2, Menno de Vries 2, Henk Jan Bakker 2, Anouk Hoekstra 1

Hans

Website realisatie: HelderHoogeveen.com