Livescore Livestream

Perfecte start, teleurstellende finish

Geplaatst op: 25 nov 2018 om 11:22 door redactie

Met een bliksemstart denderde SCO binnen 5 minuten naar een 4-0 voorsprong. Die marge wisten de Friezen de eerste helft vast te houden. Na de 12-8 ruststand zal het in de Mokumse kleedkamer geknald hebben. Aan het begin van de tweede helft kwamen de Amsterdammers terug tot 13-13. Waar het vertrouwen bij de Rikoroedel wegzakte, nam het scoringspercentage bij AW/DTV toe. Op 16-19 richtte SCO zich nog éénmaal omhoog maar de roodzwarten lieten zich niet meer verrassen en namen via de 19-24 overwinning de punten mee naar de hoofdstad.

Met nog steeds Sjoerd Tel voor de geblesseerde Henk Jan Bakker trakteerde de thuisploeg de volle tribunes op een staaltje hoge school korfbal. Binnen 10 seconden knalde Menno de Vries met een daalderschot de 1-0 op het bord en in de volgende aanval verdubbelde Melvin Frieswijk deze stand met zijn eerste schot naar 2-0. Sjoerd Tel herhaalde dit kunstje en plofte de 3-0 binnen waarna captain Britt Rottink niet achterbleef en de 4-0 door de mand poeierde. Een beduusd AW/DTV kon via een verzilverde vrije bal iets terug doen maar een zeer fanatiek spelende Melvin Frieswijk zorgde ervoor dat zijn vakgenoot Menno de Vries kon blijven herhalen waardoor de 5-1 niet uit kon blijven. De gasten antwoordden. Een blokkende Anouk Hoekstra en natuurlijk positiviteitsgoeroe Inge Delfsma die elke gewonnen actie luidkeels vierde, zetten de aanvallers weer aan het werk waardoor Britt Rottink achterover vallend van grote afstand de 6-2 scoorde. Onder luid gejuich van het Friese publiek zocht coach Bouman dekking en vluchtte met zijn team binnen 10 minuten in de eerste time out.

De Mokumers scoorden maar SCO denderde voort. Menno de Vries die kon blijven herhalen tilde de stand met een zuiver schot naar 7-3, Britt Rottink scoorde 8-3 met een treffer vanaf de zijlijn en Wessel Mulder rondde met een wegtrekkend schot een fraaie doorbraakcombinatie van Sjoerd Tel af op 9-3. De Amsterdammers snakten naar adem en de Friezen leken geen boodschap te hebben aan de titelaspiraties van AW/DTV. Maar nadat de thuisploeg het gaspedaal los liet wisten de gasten hiervan te profiteren en kwamen terug tot 9-7. Dit was het sein voor Riko Kruit om zijn team via de time out bij de les te roepen. Met hernieuwd elan gingen de kobaltblauwen de strijd aan. Door goed mee te kijken en elkaar onderling te steunen werden de juiste kansen gezocht.  Menno de Vries met een schot, Britt Rottink uit een vrije bal en Wessel Mulder na zijn eigen actie brachten de ruststand op 12-8.

Een waarschijnlijke donderspeech zorgde voor een ommekeer. Na een onhandige verdedigingsactie mocht Cédric Pardick vanaf de stip zijn eigen doorbraak verzilveren en even later scoorde Bret Nolthuis met een afstander 12-10. Sjoerd Tel scoorde tegen maar de gasten hadden via een toverdrank hun scoringsrendement een boost gegeven en wisten op 13-13 aan te sluiten. Een vrije bal van Britt Rottink tolde tergend lang rondjes over de bovenrand van de mand maar besloot ondanks vurige aanmoedigingen van het thuispubliek toch maar aan de verkeerde kant naar beneden te vallen. Kim van Dalen ontworstelde zich aan de verdedigende druk en knalde met een dubbele score SCO op een 15-13 voorsprong. De roodzwarten antwoordden maar uit een handige reboundactie scoorde Melvin Frieswijk met een half vallend schot de 16-14. 

De Mokumers drongen steeds meer aan. SCO had gesmeten met energie waardoor acties net iets te laat of tekort kwamen. Op 16-19 greep de staf opnieuw naar de time out om de bakens te verzetten. Ray Bouwman kwam binnen de lijnen voor Sjoerd Tel. Door het maken van betere keuzes werden de powergirls gezocht en Britt Rottink beloonde dit vertrouwen met de 17-19. De gasten reageerden alerter en scoorden tegen waarna Menno de Vries via een afstander SCO op 18-20 dichterbij bracht. Bij de Amsterdammers ging de wisselcarrousel open. Na opnieuw een vijandelijke score en een ontploffende Riko Kruit na een opportunistisch hardnekkig Muldertje, creëerden de Friezen een aantal opgelegde mogelijkheden. De afronding was helaas niet zuiver genoeg. Uit dit kansenfestijn scoorde Ray Bouwman uit vrijstaande positie nog wel de 19-21. Via Femke van Zwol werd Britt Rottink voor Inge Delfsma naar het andere vak gebracht. De gasten profiteerden van de onduidelijke, warrige uitvoering en bedankten voor de 19-22. Teleurstelling en frustraties staken de kop op. SCO wist alleen nog een gele kaart te scoren. De gasten finishten op 19-24 en namen de punten mee in de kofferbak.

SCO heeft in de oefencampagne laten zien goed te kunnen eindigen. Het duel tegen AW/DTV werd gekenmerkt door een perfecte start. Als de Friezen dit weten te combineren dan kunnen ze van elke tegenstander winnen. En dat zal volgende week nodig zijn omdat het nog puntloze Dalto hunkert naar succes. Deze teleurstelling verwerken, kop omhoog en klaar staan voor de volgende ontmoeting. Steun van de achterban is in Hoenderdaal natuurlijk van harte welkom! 

Hans

Scores: Britt Rottink 5, Menno de Vries 5, Kim van Dalen 2, Melvin Frieswijk 2, Sjoerd Tel 2, Wessel Mulder 2, Ray Bouwman 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com