Livescore Livestream

Op ervaring afgetroefd

Geplaatst op: 10 feb 2019 om 13:06 door redactie

In een gelijk opgaand duel sleepten de geroutineerde houthakkers van de Utrechtse heuvelrug de punten mee naar Driebergen. De aangepaste Rikoroedel beet echter goed van zich af en bleef tot 17-20 in het spoor van de gasten waarna patriarch van Gunst de noodklok luidde. De Hoenderdalers hakten zich een pad naar de overwinning en houden de route naar de play-offs open. Aan vechtlust ontbrak het niet bij de Friezen. Met een nauwkeuriger fijnafstemming worden in de komende drie wedstrijden ongetwijfeld de laatste punten binnengehaald.

Vorige week was het voor het eerst sinds jaren dat er geen Frieswijk aan de start stond. Vandaag maakte de jongste telg uit de korfbaldynastie haar opwachting. Evelien Frieswijk debuteerde in de basisacht en kreeg een plek naast Britt Rottink, Sjoerd Tel en Henk Jan Bakker. Het eerste aanvalsvak werd gevormd door Kim van Dalen, Femke van Zwol, Kevin Sierdsma en Menno de Vries.

Met een schot van daalderwaarde dreunde Kim van Dalen de 1-0 op het bord en na een robuuste steal uit de aangeef werd de 2e aanvalscombinatie opgezet die Kevin Sierdsma vanaf de stip verzilverde. DALTO stipte tegen maar nadat Kevin een getrukte ping pong aanval onderbrak knalde de vrijstaande Evelien Frieswijk haar debuuttreffer op het bord nadat Sjoerd Tel de aanvalsopbouw met een diagonale pass verplaatst had. De Driebergers sloten aan maar Sjoerd bracht met een schot vanaf de zijkant de thuisploeg weer op voorsprong en nadat Britt Rottink een krachtige doorbraak op wilskracht wist af te ronden en Kevin met een hoog schot een ontsnapping van Henk Jan Bakker op 6-3 doeltreffend binnenbracht, waren de Utrechters gewaarschuwd. Met een benutte vrije bal en een schot onder zware druk die Menno de Vries toch door de mand wist te krijgen bleef SCO op voorsprong maar de Utrechters scoorden mee, kwamen op 8-8 langszij en pakten zelfs de leiding.

Het tweede kwart begon na een time out van SCO. De gasten hadden de korte pauze gebruikt om de messen scherper te slijpen en kregen het sein om meer fysieke strijd aan dit duel toe te voegen. Ze liepen weg naar 9-11 waarna Menno de schotklokzoemer het zwijgen oplegde door in de laatste aanvalsseconde de 10-11 binnen te poeieren. Rudo Schulting krikte zijn schotpercentage omhoog met een volgende van zijn in totaal 9 treffers en nadat Britt na een doorbraak op het massieve blok van Groot Hulze stuitte was duidelijk dat ook de Friezen de mouwen moesten opstropen. Via een benutte  vrije bal van Britt en een zuivere afstander van Sjoerd werd het 12-12. De thuisploeg grossierde daarna in te hoge passing en te korte schoten waar de gasten wel zuiver bleven afwerken. Op 12-15 konden de teams naar de kleedkamer.

DALTO startte het derde kwart met twee treffers waardoor de coachingsstaf de strategie aanpaste. Nadat Kevin na een doorbraak van Menno koel de 13-17 had gescoord werd hij naar de kant geroepen voor Wessel Mulder. In de vervolgaanval kwam Kevin weer binnen de lijnen voor de aangeslagen Sjoerd Tel die een paar keer door de robuuste Utrechters onder de voet was gelopen. Na een onreglementair afgestopte doorbraak stipte Kevin de stand naar 14-18 waarna Iris Hulzebosch ingebracht werd voor Femke van Zwol.  Britt tekende met een soepel schot vanaf de zijlijn voor 15-20 waarna de hard werkende en vurig knokkende Wessel zijn spitsen aan het werk zette en Henk Jan Bakker na een strakke pass van Evelien Frieswijk de 16-20 scoorde. SCO toonde opnieuw veerkracht. Na de 17-20 door een raak schot vanaf de zijkant van Menno riep de ervaren coach van Gunst zijn team naar de kant omdat het duel op kantelen stond.

Het laatste kwart brak aan. Schulting tipte de 17-21 binnen maar Britt antwoordde direct met een rake afstander. Door gehaaste, onzuivere passing en ongelukkige afwerking lukte het de Friezen niet om dichterbij te komen. De ervaren DALTO mannen die traditioneel 90% van de scores binnen brachten, wisten de opening in de mand wel te vinden en tilden de stand naar 18-22. Tijd voor een time out voor SCO om het eindspel uit te zetten. Menno daagde zijn tegenstander uit voor een te verwachten overtreding die helaas niet door Wessel afgetikt werd. Kim scoorde vanuit het achterveld 19-23 waarna een worstelende thuisploeg afgetroefd werd door de niets meer weggevende gasten. Met wissels werd geprobeerd bakens te verzetten, Lianne Bangma kwam o.a. voor Kim van Dalen, maar het zette geen zoden meer aan de dijk.

De wedstrijd eindigde met de laatste treffer van Henk Jan op 20-25. Door de nederlaag van de koploper houdt DALTO/Kalverblad de optie op vulling in de prijzenkast open. Maar dat zal in ieder geval niet de fairplay bokaal zijn. Voor Unitas/Perspectief is het doek inmiddels gevallen. Met nog twee punten afstand te nemen van de buren uit Grou staan er nog drie wedstrijden op het programma. Komende zondag naar Wageningen waarvoor de Friese achterban zich aan kan melden voor de supportersbus. De Rikoroedel rekent op U!

Hans

Scores: Kevin Sierdsma 5(3), Britt Rottink 4, Menno de Vries 3, Henk Jan Bakker 3, Kim van Dalen 2, Sjoerd Tel 2, Evelien Frieswijk 1

Website realisatie: HelderHoogeveen.com