Livescore Livestream

Nic./Alfacollege profiteert van off-day bij SCO

Geplaatst op: 25 sep 2016 om 22:54 door redactie

Het zag er redelijk uit op het wat verpauperde Oranjewoud stadion. Een behoorlijke publieke opkomst waarbij het merendeel tot de aanhang van SCO gerekend kon worden. Een zonnige dag en een Rotterdamse scheids die me deed denken aan onze eigen good old Wolter. Wat kon er mis gaan…?

Genoeg, zo bleek achteraf. En dat lag niet alleen aan het gedateerde veld van 60 x 30 meter. Bij het opstellen ontstond er al verwarring omdat Nic./Alfacollege het dameskwartet had omgegooid en de SCO-dames op zoek waren naar de vooraf afgesproken tegenstander. Na de eerste aanvalscombinatie sleepte de thuisploeg er een stip uit en dat is kat in het bakkie voor de ervaren Niels Tamminga. Na een vlotte aanvalscombinatie verdiende Pascal Frieswijk na een handige indraaiactie ook een stip die hij zelf verzilverde. Nadat Annick vanuit het achterveld de 1-2 binnenprikte zag het er nog steeds zonnig uit. Tim Flokstra bracht met een hoog schot de partijen weer in evenwicht. Anouk Hoekstra profiteerde van de ruimte die ze kreeg en scoorde 2-3 waarna Niels Tamminga in de omschakeling een reboundactie koelbloedig afrondde, 3-3. Annick Koning profiteerde en bracht de Wolvegasters op een 3-4 voorsprong. Tim kon blijven herhalen op zijn schoten door het prima reboundwerk van Sven Müller waardoor het weer gelijk werd. De Groningers liepen verder weg naar 6-4 waarna Sjoerd Tel met een hoog schot en even later met een handige tip-in na alert reageren van Melvin de stand in evenwicht bracht.

Nic. gaf veel druk op de speler in balbezit, de werphand werd afgeschermd, diepe passes van SCO werden geblokt of verdwenen in niemandsland en Henk-Jan en Pascal werden vakkundig uit de aangeef gehouden waardoor de aanvalspatronen mede door de grote ruimtes, stroef verliepen. In de voorgaande seizoenen schreef ik ook al over de naweeën van het Lindefestival en dat geeft toch te denken…

De Stadjers drukten door en liepen weg naar 11-6 waarna coach Aegle ingreep en na een time-out Wessel Mulder inbracht voor Pascal. Met zijn eerste schot bracht hij de stand op 11-7. Aegle meldde zich langs de lijn om meer spelers wakker te schudden waarna Melvin met een schot en een stip de achterstand terugbracht naar 11-9. Na een verzilverde stip van de groen-witte krijgers kon de kleedkamers opgezocht worden.

Na rust kon Britt na een felle doorbraak haar team dichterbij brengen maar haar vrije doorloper stuiterde via de rand aan de verkeerde kant uit de korf. De thuisploeg tilde de stand naar 14-9 waarna Melvin, die vanmiddag als enigste SCO-er een voldoende scoorde, de 14-10 binnenschoot. Uit een vrije bal scoorde Britt Rottink 14-11. Een score met een val van Friso Doelman die anders een stip had opgeleverd, betekende 15-11 voor de groenwitten.

Aegle greep opnieuw in en haalde Jantine Hoogeveen en Sjoerd Tel  naar de kant voor Annemijn Zwolle en Pascal Frieswijk. Er kwam nieuw elan in de ploeg door de luide coaching van Pascal en dat zorgde voor vertrouwen bij neefje Melvin. Hij kon blijven herhalen met zijn schoten waardoor het 15-12 werd. De opleving was van korte duur. Teveel Friezen gaven vandaag niet thuis waarna de Groningers wegliepen naar 16-12. Frank vd Veen kwam voor Henk-Jan Bakker en hij knalde gelijk de 16-13 op de scorebordjes. Bij de blauwhemden ebde het geloof steeds verder weg waardoor de thuisploeg steeds meer vertrouwen kreeg en met 21-13 uit het zicht verdween. Britt maakte plaats voor Femke van Zwol.

Melvin Frieswijk bleef werken aan zijn doelsaldo en bracht met twee scores de stand op 21-15. Nic./Alfacollege haalde op 23-15 de eerste punten van dit seizoen binnen waarna de NicMarsch weer eens door het Oranjewoud stadion kon schallen. 

Een complete off-day voor SCO dat als team ver door de ondergrens zakte en met lege handen afdroop naar Oldeholtpade. Komende zaterdag komt KVA op bezoek dat nog maar 1 punt in deze competitie verzameld heeft. Een mooi moment om de nare smaak weg te spoelen en het vertrouwen op te krikken omdat na zaterdag beide koplopers op het menu staan.

Hans

Scores: Melvin Frieswijk 6(1), Annick Koning 2, Sjoerd Tel 2, Anouk Hoekstra 1, Britt Rottink 1, Wessel Mulder 1,  Frank vd Veen 1, Pascal Frieswijk 1(1)

(Foto: Diann Flokstra)

Website realisatie: HelderHoogeveen.com